Φίλε Γιώργο,
το πρόβλημά σου είναι τυπικό... και η λύση σε αυτή τη περίπτωση πολύ απλή. Τα ψυγεία μαζεύουν νερό στη κατάψυξη και έχουν υδροροή στο πίσω μέρος όπου διοχετεύουν το νερό σε δοχείο πάνω από το μοτέρ το οποίο στη συνέχεια εξατμίζεται από τη θερμοκρασία του μοτέρ. Για να λειτουργήσει αυτή η απλή τεχνική το ψυγείο αρκεί να έχει μια μικρή κλήση προς τα πίσω. Σε διαφορετική περίπτωση το νερό μαζεύεται μπροστά, παγώνει και κλείνει τη δίοδο του ψυχρού αέρα προς στη συντήρηση. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις πέρα από τη κλήση του ψυγείου είναι να κάνεις μια καλή απόψυξη για 48 ώρες!!! Δε λειώνει εύκολα ο πάγος!!! Στη περίπτωση σου - αν οφείλεται σε αυτό το λόγο, μπορείς να κάνεις πρώτα το εξεις τεστ: Άνοιξε τη πόρτα της συντήρησης. Αν έχει σωστή κλήση το ψυγείο θα πρέπει η πόρτα να κλείσει μόνη της χωρίς να τη σπρώξεις. Αν δεν έχει θα αντιμετωπίζει πολύ συχνά αυτό το πρόβλημα που περιγράφεις. Πρακτικά στα καινούργια ψυγεία δε χρειάζεται απόψυξη.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που οι τεχνικοί των εταιρειών δε σας συμβουλεύουν σωστά.
ΣΚΛΗΚΟΣ (07-03-16)
Φίλε Πέτρο ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.Το ψυγείο το έκανα απόψυξη περίπου 40 ώρες.Σιγουρεύτηκα οτι δεν είχε πάγο και μετά το έβαλα μπροστά.Σχετικά με το θέμα της κλίσης εσύ προτείνεις να βάλω ένα τακάκι και να του δώσω μια μικρή κλίση προς τα πίσω;Εγώ έλεγα να το αφήσω να δώ πως θα μου πάει μια βδομάδα.Σχετικά με το θέμα της πλακέτας εσύ τι λες;
Το 18 ετών Samsung μου έχει πάει και πενταετία χωρίς και αδιαμαρτύρητα.