Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Διαρροή ρεύματος σε κουζίνα AEG

Μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα θα ήθελα καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα που απαρτίζει το forum το οποίο βοηθά πάρα πολύ στο να λύσουμε τις απορίες μας και να ανταλλάξουμε ιδέες.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στο φούρνο κουζίνας μάρκας AEG(41056VH-MN):
    Κάθε φορά που κλείνει ο θερμοστάτης(εννοώ ότι δίνει ρεύμα στις αντιστάσεις ή στον αέρα) πέφτει το ρελέ διαρροής του πίνακα.
    Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι είχαν πάρει υγρασία οι αντιστάσεις και με τον κλασσικό τρόπο(αποσύνδεση της γείωσης) άφησα τον φούρνο να δουλέψει για να αποβάλλει την υγρασία. Αφού επανασυνδέθηκε η γείωση και ξαναλειτούργησε ο φούρνος παρατήρησα το παραπάνω. Όταν κλείνει κύκλωμα ο θερμοστάτης, ανεξαρτήτου επιλογής στον επιλογέα λειτουργίας(αντίσταση, γκριλ, αέρα) πέφτει το ρελέ διαρροής. Το κάνει ακόμα και αν στον επιλογέα έχουμε επιλέξει μόνο το φως(1η θέση-ένδειξη λάμπας).
    Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι φταίει ο θερμοστάτης και πιθανόν με αντικατάστασή του να λυθεί το πρόβλημα.
    Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον κάτι αντίστοιχο? Τι άλλο μπορεί να ευθύνεται για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο εμένα ίσως μου διαφεύγει?
    Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, όλους για τις απαντήσεις-συμβουλές,

Γιώργος.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι φταίει ο θερμοστάτης και πιθανόν με αντικατάστασή του να λυθεί το πρόβλημα.
    Αν αυτό νομίζεις , κάνε δοκιμή γεφυρώνοντας μόνο τα καλώδια του θερμοστάτη (παραμέρισμα δηλαδή προσωρινά του θερμοστάτη) και δοκίμασε αν θα σου ξαναρίξει την ασφάλεια.
    δεν είναι και τόσο απλό πρόβλημα μπορεί να είναι και σε κεντρική γραμμή (καλώδιο φθαρμένο ή χαλαρό ή και διακόπτης σπινθήρες στο άνοιγμα /κλείσιμο)
    Στο κάνει και στις εστίες μαγειρέματος?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε Πέτρο σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η γραμμή από τον πίνακα δεν έχει πρόβλημα γιατί όπως σωστά ρώτησες οι εστίες λειτουργούν κανονικότατα.
    Έχεις δίκιο, θα δοκιμάσω να γεφυρώσω τον θερμοστάτη για να δω αν θα πέσει το ρελέ και βλέπουμε.

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

οχι πολυ ωρα γιατι θα τα "ψησεις" ολα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι, αν όντως φταίει ο θερμοστάτης για την διαρροή θα το καταλάβω στο πρώτο λεπτό λειτουργίας του φούρνου.
    Παναγιώτη, σ'ευχαριστώ για την επισήμανση.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

εμενα παλι μου φαινεται δυσκολο απο τον θερμοστατη.διαρροη???
    καποια αντισταση θα ειναι.μοτερακι ανεμιστηρα....

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    εμενα παλι μου φαινεται δυσκολο απο τον θερμοστατη.διαρροη???
    καποια αντισταση θα ειναι.μοτερακι ανεμιστηρα....
    Συμφωνώ αλλά μου έχει συμβεί αν και σπάνιο (από ποντίκια που κατουρίσανε πάνω σε αυτόν! Ελπίζω να μην αηδίασα τον φίλο μας παραπάνω !!).. (οι κατακαθισμένες σκουριές , λίπη πάνω στις επαφές και στο γύρω περίβλημα) αλλά για να επιβεβαιώσει το παρακάτω
    και να μην βιαστεί να παραγγείλει θερμοστάτη.

Από την άλλην επειδή "έψησε " τις αντιστάσεις πιστεύοντας ότι έπιασαν υγρασία και με αυτόν τον τρόπο (βγάζοντας την γείωση) τις έχει "καθαρίσει" από την υγρασία , δεν είναι απόλυτο.
    Κανονικά πρέπει να εξετάσει μια προς μια την αντίσταση πάνω / κάτω / μοτεράκι/ανεμιστήρα με πολύμετρο για διαρροή ... και μόνο για "χοντρή " διαρροή . που με απλό πολύμετρο δεν επιβεβαιώνεται στο απόλυτο. Γιατί μπορεί να δείχνει "καλή" χωρίς διαρροή με πολύμετρο . αλλά όταν δουλέψει για λίγο χρόνο η αντίσταση , αργότερα με την διαστολή της να ρίξει την ασφάλεια .
    Από την άλλη το να πέφτει ακόμη και με την 1η σκάλα που είναι για λάμπα (μόνο) . το βλέπω για ποιο γενικευμένο πρόβλημα π.χ. καρβουνιασμένες επαφές στον διακόπτη / κεντρικά καλώδια με φθορά σπινθήρες / εξαίρεση του τρόπου των συνδέσεων των καλωδίων που να "ενώνεται " με άλλο βραχυκυκλωμένο εξάρτημα κτλ αν κοιτάξει από κάτω από τον διακόπτη επιλογών ίσως δει κάποια εμφανή σημάδια φθοράς.
    Μπορεί να βγάλει απλός τα καλώδια της πάνω/κάτω αντίστασης .... να ενεργοποιήσει τον διακόπτη και να δει , για να το επιβεβαιώσει τι φταίει. π.χ. αν αυτήν την φορά ανάβει η λάμπα κανονικά κτλ μοτεράκι κτλ και ούτω καθεξής.
    Δεν μπορούμε γενικά να υποθέσουμε τίποτα , αν κάποιος τεχνικός πρώτα δεν τα εξετάσει ένα ένα τα εξαρτήματα .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Και εμένα πρώτη φορά μου συμβαίνει να πέφτει το ρελέ σε οποιαδήποτε θέση και αν έχουμε τον επιλογέα, γι΄αυτό πιθανολογούσα ότι μπορεί να ευθύνεται ο θερμοστάτης για την διαρροή.Και λέω πιθανολογούσα γιατί όντως δεν φταίει ο θερμοστάτης αφού τον γεφύρωσα και το ρελέ έπεφτε ξανά. Έτσι ξεκίνησα και έβγαζα τις αντιστάσεις μία-μία στον αέρα. Διαπίστωσα ότι βγάζοντας στον αέρα την πάνω διπλή αντίσταση η διαρροή σταμάτησε και σε όποια θέση και αν έβαζα τον επιλογέα ο φούρνος λειτουργούσε κανονικά, χωρίς την πάνω αντίσταση φυσικά και με τα καλώδια της μονωμένα.
    Η αντίσταση που μετρώ με το πολύμετρο μεταξύ γείωσης και του ενός άκρου της συγκεκριμένης αντίστασης είναι περί τα 60ΚΩ. Δεν θα έπρεπε κανονικά να έιναι της τάξης των ΜΩ?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Άλλαξε την αντίσταση .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-09-13 στις 23:09

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Οπως τα λεει ο Πετρος,κανονικα η αντισταση με απλο πολυμετρο πρεπει να δειχνει απειρη τιμη,με μεγγωμετρο μερικες δεκαδες ΜΩ.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-13, 13:47
  2. [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα μετά απο διακοπή ρεύματος
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-13, 18:44
  3. [Miele] Διαρροή νερού.
    από dimist στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-12, 10:12
  4. Μποιλερ διαρροή
    από τομ στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-12, 17:25
  5. Η διακοπή ρεύματος έκαψε το dvd recorder..
    από vasoula2 στο forum DVD/BD Player & Video
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-10, 17:13

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία