Μιας και είναι το πρώτο μου μήνυμα θα ήθελα καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα που απαρτίζει το forum το οποίο βοηθά πάρα πολύ στο να λύσουμε τις απορίες μας και να ανταλλάξουμε ιδέες.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στο φούρνο κουζίνας μάρκας AEG(41056VH-MN):
Κάθε φορά που κλείνει ο θερμοστάτης(εννοώ ότι δίνει ρεύμα στις αντιστάσεις ή στον αέρα) πέφτει το ρελέ διαρροής του πίνακα.
Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι είχαν πάρει υγρασία οι αντιστάσεις και με τον κλασσικό τρόπο(αποσύνδεση της γείωσης) άφησα τον φούρνο να δουλέψει για να αποβάλλει την υγρασία. Αφού επανασυνδέθηκε η γείωση και ξαναλειτούργησε ο φούρνος παρατήρησα το παραπάνω. Όταν κλείνει κύκλωμα ο θερμοστάτης, ανεξαρτήτου επιλογής στον επιλογέα λειτουργίας(αντίσταση, γκριλ, αέρα) πέφτει το ρελέ διαρροής. Το κάνει ακόμα και αν στον επιλογέα έχουμε επιλέξει μόνο το φως(1η θέση-ένδειξη λάμπας).
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι φταίει ο θερμοστάτης και πιθανόν με αντικατάστασή του να λυθεί το πρόβλημα.
Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον κάτι αντίστοιχο? Τι άλλο μπορεί να ευθύνεται για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο εμένα ίσως μου διαφεύγει?
Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, όλους για τις απαντήσεις-συμβουλές,
Γιώργος.