Από την εφαρμοζόμενη τάση μεταξύ των πλακων του
Το τελευταίο στοιχείο δηλώνει ότι η διακύμανση της τάσης στα άκρα ενός πυκνωτή, έχει σαν αποτέλεσμα
να κυμαίνεται και η ενέργεια του πυκνωτή με ανάλογες επιπτώσεις και στα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα.
Με καμμενο πυκνωτη αν γυρισεις τον καδο θα γυρισει ισως γιατι τα δυο τυλιγματα εχουν καποια μικρη διαφορα φασης λογω κατασκευης(πολλες χοντρες σπειρες το ενα,λιγοτερες και ψιλες το αλλο).
Αν ομως βαλεις φορτιο και το γυρισεις με το χερι δεν θα γυρισει καθολου(η ελαχιστα)
α) Αντί ενός πυκνωτού 100μF μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο των 50μF μ παράλληλη σύνδεση. Διότι αντίθετα με ότι συμβαίνει με τις ωμικές αντιστάσεις, η σύνδεση εν σειρά μειώνει την ολική χωρητικότητά τους.
β) Αν ο πυκνωτής εκκίνησης καεί ή κταστραφεί τότε ο ηλεκτροκινητήρας του συμπιεστή ή δεν θα εκκινεί ή θα δυσκολεύεται πολύ αν εκκινήσει.
γ) Σε περίπτωση που ένας πυκνωτής λειτουργίας είναι βραχυκυκλωμένος θα ρίχνει την ασφάλεια της γραμμής. Ένας βραχυυκλωμένος πυκνωτής λειτουργίας είναι πολύ ζεστός μετά τη δοκιμή λειτουργίας.
δ)
Όταν καεί ο πυκνωτής λειτουργίας, ο ηλεκτροκινητήρας δεν μπορεί να ανιμετωπίσει το συνιθισμένο φορτίο και η λειτουργία διακόπτεται από το θερμικό διακόπτη. Για να δούμε αν ένας πυκνωτής λειτουργίας είναι καμμένος, κάνουμε 2 αμπερομετρήσεις, μια με τον πυκνωτή συνδεδεμένο στη γραμμή και μία χωρίς τον πυκνωτή. Αν οι ενδείξεις του αμπερομέτρου και στις 2 περιπτώσεις είναι ίδιες τότε ο πυκνωτής λειτουργίας είναι εντάξει και αποδιδει το έργο του.
Αυτά από την πηγή .
http://www.soldatos.gr/html/pyknwtes.html
Τώρα για την τελευταία φάση που λέει ...
Όταν καεί ο πυκνωτής λειτουργίας, ο ηλεκτροκινητήρας δεν μπορεί να ανιμετωπίσει το συνιθισμένο φορτίο
Τι εννοούμε άραγε "συνηθισμένο φορτίο"? και ίσως εδώ γίνονται οι παρεξηγήσεις . Εκλαμβάνοντας και το παρακάτω κείμενο από το ίδιο link που παράθεσα. και λέει....