φιλε μου ανεβασα φοτο μονο εκει ειναι τα ασπρα ποθ δειχνω στις φοτο.. μολις τον ανοιγω μπορω να παταω κουμπια κλπ αλλα για μικρο χρονικο διαστημα 5 sec μετα βγαινει το προτεκτ δεν μπορω να κανω τιποτα
φιλε μου ανεβασα φοτο μονο εκει ειναι τα ασπρα ποθ δειχνω στις φοτο.. μολις τον ανοιγω μπορω να παταω κουμπια κλπ αλλα για μικρο χρονικο διαστημα 5 sec μετα βγαινει το προτεκτ δεν μπορω να κανω τιποτα
Οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καθαρές και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.
Την συγκεκριμένη βλάβη δεν την ξέρω, αλλά αν έχεις σχετικές γνώσεις, ώστε να μπορέσεις να ελέγξεις μόνο σου τον ενισχυτή ,θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ελέγχοντας, μήπως αυτή η οξείδωση έχει δημιουργηθεί από υγρά κάποιου ηλεκτρολυτικού πυκνωτή που τυχών έχει ανοίξει-σκάσει,αλλάζοντας τον/τους πυκνωτές και καθαρίζοντας/επισκευάζοντας την πλακέτα από τυχών διακοπές χαλκοδιαδρόμων , καθώς και να μετρήσεις τις διάφορες τάσεις τροφοδοσίας στα διάφορα σημεία του ενισχυτή, όπως επίσης και την τάση στην έξοδο του κάθε καναλιού (πριν τα ρελέ εννοείται), ώστε να αποκλείσεις πιθανώς κάποιες από τις αιτίες που επεμβαίνει η προστασία.
Αν πάλι δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορέσεις να κάνεις επισκευή σε ένα πολυκάναλο ενισχυτή, θα σε συμβούλευα να τον πας σε κάποιο τεχνικό, επειδή σίγουρα δεν είναι ότι πιο εύκολο η επισκευή του.
Φιλικά.
δυστυχως δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις μονο βασικα γνωριζω και επισης θα ηθελα να μου πειτε περιπου τι κοστος μπορει να εχει αν αλλαξω ολα αυτα διοτι
δεν παιζουν και πολλα χρηματα για τον ειδικο..
Αγαπητέ φίλε ,
Το μήνυμα protection που σου βγάζει μπορεί να οφείλετε σε πολλούς λόγους
(το ίδιο το κύκλωμα της προστασίας , τελικό στάδιο , τροφοδοτικό , κλπ. κλπ.).
Τα λευκά στίγματα του τυπωμένου , αν και οι φωτό δεν βοηθάνε δεν θεωρώ ότι
είναι από cap βέβαια εάν δεν δεις κάτι από κοντά δύσκολα να συμπεραίνεις . Πιστεύω
ότι αυτά τα στίγματα είναι από την παραγωγή κατά την διαδικασία που αφαιρούν το
flux οπότε μην επικεντρώνεσαι , εκεί χωρίς όμως να είμαι σίγουρος ότι δεν θέλουν αλλαγή
οι πυκνωτές μια από ότι είναι το νούμερο ένα ευπαθές υλικό σε ότι ηλεκτρονικό κύκλωμα
υπάρχει ως τωρα.
Συμβουλή εάν λυπάσε τα χρήματα που έδωσες για να τον αγοράσεις μην κάνεις
κάποια άλλη επέμβαση προς το παρόν , έκανες ότι μπορούσες ως τώρα , αν έχεις
σκοπό να τον φτιάξεις βάλτον στην άκρη και όταν είσαι έτοιμος να τον πας σε τεχνικό.
Ευχαριστώ
Πάνος
συμπληρώνοντας .
εκτός αν βέβαια σου έπεσε κάποιο υγρό μέσα πχ νερό....