Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 25 από 25

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sinos13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολυ κατατοπιστικα αυτα που γραφεις φυσικα εχει γινει απλη εξαερωση σε ολα. Αυτο που με ανησιχει ειναι το toyotomi που εχει R410a και τοποθετηθηκε με απλη εξαερωση.
    Ερωτηση οταν ενα κλιματιστικο εχει απολυτα σταθερη πιεση στο μανομετρο σημενει οτι δεν εχει αερα μεσα;; η καταλαβα λαθος
    οχι δεν σημαινει κατι τετοιο

Αντρεα ,ειχα διαβασει οτι το 410 δημιουργει πανευκολα (λογω πιεσεων) εσωτερικα στην σωληνα που δεν εχει γινει κενο και εχει υγρασια,με αποτελεσμα το φραξιμο ή την στενωση.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον vasilimertzani για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

DIATHERM (02-07-13)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παντελης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Να κανω και εγω μια ερωτησουλα αν μπορω στα γρηγορα, εβαλα μονος μου ενα καινουργιο F&U 9αρι οχι inverter ( R-410 ) χτες, και αφου του εκανα κενο με ενα συμπιεστη απο ψυγειο στα -1bar ανοιξα μετα τις βανες και η πιεση ηταν στα 125 PSI, οποτε ξερωντας οτι πρεπει να ειναι στα 95-110 ( εν λειτουργεια παντα) αφησα πολυ αεριο να φυγει σταδιακα ( ανοιγωντας - κλεινωντας - μετρωντας ) και υστερα απο αρκετες φορες πηγε στα 110-113 PSI ( με εξωτερικη θερμοκρασια 29 βαθμους ), το αφησα εκει κανα 15' και εβλεπα να πηγαινει σταθερα απο 110 σε 113 αργα πανω κατω.
    Να συμπληρωσω οτι ο αερας ηταν σαφως πιο κρυος που εβγαζε μοναδα μεσα οταν χαμηλωσα την πιεση, και τα watt στο βαττομετρο ηταν περιπου τα ιδια 780 - 810 , με 830 απο τον κατασκευαστη.
    Ειμαι οκ ή να κανω και κατι αλλο ?

Το avatar του χρήστη aris285
    Μέλος
    Όνομα
    Αρης
    Περιοχή
    Ελευσινα

Προεπιλογή

Δεν θελω να σε στεναχωρισω αλλα κακως εκανες.
    Οταν το κλιματιστικο δουλευει υπο φωρτιο δηλαδη 35'C εξω και 30'C μεσα τωτε η πιεση ανεβενει λιγο.
    Λογικο ειναι λιπον να ειχες 5'C εξατμιση. Εσυ το πηγες στο 0'C τον χειμωνα σηγουρα δεν θα εχει αρκετη αποδοση και θα θελει συμπληρωμα.

Το avatar του χρήστη DIATHERM
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΝΔΡΕΑΣ
    Περιοχή
    ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Telis123 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να κανω και εγω μια ερωτησουλα αν μπορω στα γρηγορα, εβαλα μονος μου ενα καινουργιο F&U 9αρι οχι inverter ( R-410 ) χτες, και αφου του εκανα κενο με ενα συμπιεστη απο ψυγειο στα -1bar ανοιξα μετα τις βανες και η πιεση ηταν στα 125 PSI, οποτε ξερωντας οτι πρεπει να ειναι στα 95-110 ( εν λειτουργεια παντα) αφησα πολυ αεριο να φυγει σταδιακα ( ανοιγωντας - κλεινωντας - μετρωντας ) και υστερα απο αρκετες φορες πηγε στα 110-113 PSI ( με εξωτερικη θερμοκρασια 29 βαθμους ), το αφησα εκει κανα 15' και εβλεπα να πηγαινει σταθερα απο 110 σε 113 αργα πανω κατω.
    Να συμπληρωσω οτι ο αερας ηταν σαφως πιο κρυος που εβγαζε μοναδα μεσα οταν χαμηλωσα την πιεση, και τα watt στο βαττομετρο ηταν περιπου τα ιδια 780 - 810 , με 830 απο τον κατασκευαστη.
    Ειμαι οκ ή να κανω και κατι αλλο ?
    ΛΑΘΟΣ!!
    σε ενα καινουργιο κλιματιστικο που το βαζεις για πρωτη φορα δεν αφαιρεις φρεον ..!
    γιατι το φρεον που μπηκε ηταν ζυγησμενο ακριβως απο τον κατασκευαστη για να δουλευει σωστα και απροβληματιστα χειμωνα καλοκαιρι
    ωπος πολυ σωστα ειπε και ο αρης τον χειμωνα θα εχεις θεμα...
    τωρα επειδη δεν εβλεπες 110 psi δεν επρεπε να βγαλεις φρεον, απλως οταν η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι μεγαλη αυξανεται και η πιεση...
    η θερμοκρασια ειναι διανυσματικο μεγεθος οσο αυξανεται η πιεση αυξανεται και η θερμοκρασια

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παντελης
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Κατ' αρχη σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας, αλλα μαλλον τα εκανα θαλασσα τοτε ...
    Οκ μπορω παντα φανταζομαι να συμπληρωσω R-410 και να το ξαναπαω εκει που ηταν, αλλα εχω μπερδευτει λιγο,
    βλεπω απο την μια στο νετ σε σελιδες εταιρειων ( Mitsubishi, LG, κλ.π. ) να προτεινουν γυρω στα 100 psi και σημερα
    κατα τυχη πετυχα ενα βαν με 2 εγκαταστατες επαγγελματιες κλιματιστικων που ειχαν αραξει λιγο, τους ρωτησα για την πιεση και αφου μου
    ειπαν πρωτα οτι επρεπε να το αφησω εκει που ηταν το φρεον. οταν τους ειπα οτι ηταν αρχικα στα 125 psi τοτε μου ειπαν αδυνατον ειναι
    παρα πολυ ψηλα πρεπει να ειναι γυρω στα 100 psi με εξωτερικη θερμοκρασια γυρω στους 30.
    Τωρα τι να κανω ?
    Επεισης πριν απο αυτο το κλιματιστικο ειχα στην θεση του ενα που το ειχα παρει πριν 10 χρονια απο τα carrefour
    ( nippon 12αρι - συμβατικο, κινεζικο, R-22 )
    το οποιο αρχισε απο περισσι να μου τραβαει πολυ ρευμα ( 1600W+ ) φετος πηγε στα 1800W+
    με ονομαστικη τα 1350W.
    Οι πιεσεις ηταν παντα 60-65 psi, το καθαριζα καθε χρονο με χημικα μεσα/εξω, δουλευε χειμωνα / καλοκαιρι κανονικα ( οχι συνεχεια πολλες ωρες δηλαδη) αλλα με μια μειωμενη αποδοση.
    Το εχω φυλαξει για κανα εξοχικο, αλλα αν ειναι σχολασμενο να μην κανω τον κοπο, ειναι και πανηβαρο .
    Ευχαριστω.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Ο συμπιεστής δουλεύει 24/7
    από dal_kos στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-17, 22:04
  2. Ατμοσίδερο δουλεύει μόνο με τριφασικό ρεύμα..
    από QED στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-12-12, 16:51
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-12, 18:33
  4. [Τηλεόραση Samsung] samsung LE32S71BX χωρίς εικόνα αλλά έχει ήχο
    από fotis 65 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-12, 13:11
  5. [Indesit] Indesit ψηγείο δουλεύει συνέχεια ο συμπιεστής
    από picdev στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 1