Συνηθισμένο φυσιολογικό πάγο όπως σε όλα τα ψυγεία ? (πρέπει να διευκρινιστεί) ή πολύ παχύ πάγο (ακανόνιστος / αφύσικος δηλαδή)
Καθάρισε εκ τον προτέρων τον πάγο άσε τον να λιώσει . ξανά βάλε το να δουλέψει και ίσως στην αρχή στις πρώτες ώρες κόψει . αν κόψει τότε υπάρχει αλλού πρόβλημα και όχι πιθανότατα στον θερμοστάτη.
1) Γιατί πιθανότατα σε συγκέντρωση χοντρού πάγου (αργότερα) ο θερμοστάτης μπορεί και να μην κόψει (βέβαια μπερδεύει λίγο η δήλωση σου ότι τα τρόφιμα τα παγώνει πολύ) που σε αυτήν την δήλωση το πιθανότερο είναι να είναι θερμοστάτης προβληματικός .. και αν είχε πράγματι (ακανόνιστο/αφύσικα χοντρό πάγο) δεν θα πάγωναν τα τρόφιμα τόσο πολύ . εννοούμε δηλαδή π.χ. ένα λεμόνι να στο κάνει "πέτρα " .
2) Τι ψυγείο είναι No frost? ή έχει στην συντήρηση απλός μια "πλάτη " ... δίπορτο?
3) Έλεγξε τα λάστιχα πόρτας μήπως έχουν κάποια μικροκενά ή διαρροές