Καλησπέρα και πάλι.
Έκανα μια πρόοδο σήμερα και επανέρχομαι για επιβεβαίωση. ΚατΆ αρχάς ευχαριστώ φίλε Μάνο για τις συμβουλές. Ακολούθησα τις οδηγίες και ιδού τα αποτελέσματα.
Ανοίγοντας την τηλεόραση παρατήρησα (όπως και στην φωτογραφία που μου έστειλες) την πλακέτα τροφοδοσίας και την μητρική πλακέτα.

tv-eswteriko.jpg

Η PSU είχε 3 εξόδους. 1 προς την μητρική πλακέτα (την οποία και μέτρησα και παραθέτω τα αποτελέσματα των μετρήσεων) και 2 υψηλής τάσεως που αδυνατώ να μετρήσω λόγω του εύρους μέτρησης του ερασιτεχνικού μου πολύμετρου (έως 600V)
Να υπενθυμίσω πως η πλακέτα τροφοδοσίας είναι η LGP42-10TM

_vyr_1279S6309411.jpg

την οποία δεν μπορώ να βρω στο ebay, και αυτές που βρισκω σε άλλες ιστοσελίδες με ανταλλακτικά LG (αμφιβόλου αξιοπιστίας κατά την άποψη μου) έχουν 100$-130$. Κοντά δηλαδή στην τιμή που μου είπαν από το Service. Η πλακέτα που μου προτείνεις Μάνο αν και φθηνή δεν ξέρω αν είναι συμβατή με την τηλεόραση μου.
ΠαρΆ αυτά οι μετρήσεις που έκανα προς την μητρική φαίνονται Ο.Κ. Δείτε και εσείς το αρχείο που επισυνάπτω και πείτε μου την γνώμη σας.
Αυτό που όμως διαπίστωσα είναι πως τελικά η οθόνη ΔΕΝ σβήνει! Το πρόσεξα αφού χρησιμοποίησα δυνατό φως κάθετα στην οθόνη. Αυτό που σβήνει είναι το backlight. Αυτόματα λοιπόν (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) πιστεύω πως το πρόβλημα βρίσκεται στο inverter του τροφοδοτικού.
Βάσει το βίντεο που μου έστειλες Μάνο οι πυκνωτές φαίνονται εντάξει. Δεν παρουσιάζουν κανένα φούσκωμα, καμία αλλοίωση (εξωτερική τουλάχιστον), ούτε καν κάποια παράξενη οσμή.
Σκέφτομαι λοιπόν το εξής. Μιας και η τάση ήταν πάντοτε σταθεροποιημένη και καθαρή από παράσιτα μήπως η θερμοκρασία ήταν τελικά ο παράγοντας που επιβάρυνε την PSU. Το σπίτι μου είναι πολύ ζεστό και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.
Ίσως κάποιο από τα στοιχεία πάνω στις ψήκτρες να μην άντεξε.

PSU.jpg

Σε δεύτερη φάση λοιπόν σκοπεύω να μετρήσω όλα τα στοιχεία που αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία.
Τέλος η συστοιχία καλωδίων προς την μητρική πλακέτα φέρει εκτός από τις παροχές και κάποια καλώδια σήματος όπως: P-DIM, P-DIM2, A-DIM, Inv (μάλλον inverter) on – off, POWER και ERROR. Τα P-DIM, P-DIM2, A-DIM υποθέτω στέλνουν κάποια συχνότητα για τον έλεγχο της φωτεινότητας, Το inv on – off ενεργοποιεί η απενεργοποιεί το inverter για τον φωτισμό, To power ενεργοποιεί της κύριες λειτουργίες και το error στέλνει κάποιο σήμα σφάλματος.
Τα παραπάνω τα υποθέτω και θα ήθελα μια επιβεβαίωση από κάποιον ειδικό.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας απόψεις και εμπειρίες πάνω στο ίδιο η και σε παρόμοια θέματα
Συγνώμη για το μέγεθος του post αλλά ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικός.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και οποιαδήποτε βοήθεια.