Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    ΛΑΜΙΑ

Προεπιλογή ΥΑΜΑΗΑ ενισχυτης-τροφοδοτικο

Καλημερα παιδες,δεν ξερω αν εγραψα στο σωστο θεμα,συνχωρεστε με και διορθωστε με αν οχι :p Να καλημερισω τα παιδια εδω ,και τωρα στο θεμα:

Εχω εναν ενισχυτη-home sinema της yamaha, οπου επαθε ταρακουλο,και πατωντας το κουμπι τροφοδοσιας ανοιγει και μετα απο κλασματα δευτερολεπτων ξανακλεινει.(εχει αποψη) Ανοιγοντας το λοιπον,διαπιστωσα βλαβη στο κυκλωμα τροφοδοτικου του, και πιο συγκεκριμενα ειχε κοπει τυλιγμα στο δευτερευον πηνιο του μετασχηματιστη. Δεν εχω service manual στα χερια μου για να δω τι μετασχηματιστης ειναι και τι τασεις βγαζει, εχω μονο το serial number του εξαρτηματος που αναγραφεται πανω του και ειναι το : XW608 A0 TAM M 0339. Δεν ξερω αν μονο αυτο φταιει που ανοιγοκλεινει το συστημα,αλλα ειναι μια αρχη οπως και να το δεις :p Οποτε,ηθελα την αποψη σας γατονια να μου πειτε που μπορω να βρω το εξαρτημα αυτο,(εστω το datasheet),γιατι ο google μου λεει οτι δεν βρισκει τιποτα,η yamaha επισεις,οποτε δεν ξερω που αλλου να ψαξω. Σε διαφορα φορουμ που μπηκα με το ιδιο προβλημα,λενε οτι ειναι 12-12,6 V το δευτερευον,αλλα τι να εμπιστευτεις απο αυτους.. Τεσπα,συγνωμη που σας κουρασα με το μπλα μπλα,να ειστε ολοι καλα,και οσοι πιστοι προσελθετε για να βρουμε μια λυση! Ευχαριστω και παλι παιδες!
    Οποιος γνωριζει ας μιλησει - οι υπολοιποι ας σιωπουν.

Καθε βοηθεια και αποψη δεκτη - οχι οι προσβολες ομως.

Βοηθαμε αλληλους!

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NickGreek Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα παιδες,δεν ξερω αν εγραψα στο σωστο θεμα,συνχωρεστε με και διορθωστε με αν οχι :p Να καλημερισω τα παιδια εδω ,και τωρα στο θεμα:

Εχω εναν ενισχυτη-home sinema της yamaha, οπου επαθε ταρακουλο,και πατωντας το κουμπι τροφοδοσιας ανοιγει και μετα απο κλασματα δευτερολεπτων ξανακλεινει.(εχει αποψη) Ανοιγοντας το λοιπον,διαπιστωσα βλαβη στο κυκλωμα τροφοδοτικου του, και πιο συγκεκριμενα ειχε κοπει τυλιγμα στο δευτερευον πηνιο του μετασχηματιστη. Δεν εχω service manual στα χερια μου για να δω τι μετασχηματιστης ειναι και τι τασεις βγαζει, εχω μονο το serial number του εξαρτηματος που αναγραφεται πανω του και ειναι το : XW608 A0 TAM M 0339. Δεν ξερω αν μονο αυτο φταιει που ανοιγοκλεινει το συστημα,αλλα ειναι μια αρχη οπως και να το δεις :p Οποτε,ηθελα την αποψη σας γατονια να μου πειτε που μπορω να βρω το εξαρτημα αυτο,(εστω το datasheet),γιατι ο google μου λεει οτι δεν βρισκει τιποτα,η yamaha επισεις,οποτε δεν ξερω που αλλου να ψαξω. Σε διαφορα φορουμ που μπηκα με το ιδιο προβλημα,λενε οτι ειναι 12-12,6 V το δευτερευον,αλλα τι να εμπιστευτεις απο αυτους.. Τεσπα,συγνωμη που σας κουρασα με το μπλα μπλα,να ειστε ολοι καλα,και οσοι πιστοι προσελθετε για να βρουμε μια λυση! Ευχαριστω και παλι παιδες!

δεν έγραψες το μοντέλο της συσκευής

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

ezizu (28-05-13)

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Όπως σου έγραψε και ο Νίκος ,δεν έχεις αναφέρει το μοντέλο του ενισχυτή, που είναι και το πιο βασικό.
    Το σύμπτωμα που αναφέρεις παραπέμπει σε πρόβλημα κάποιας βαθμίδας (τροφοδοσίας ,εξόδου κ.λ.π.) που ενεργοποιεί το κύκλωμα προστασίας, το οποίο με την σειρά του απενεργοποιεί τον ενισχυτή.
    Χωρίς να είναι απόλυτο αυτό που θα γράψω ,νομίζω ότι μετασχηματιστής με τάση δευτερεύοντος 12-12,6V, μάλλον βρίσκεται σε κύκλωμα τροφοδοσίας standby ,οπότε αν αυτός είχε πρόβλημα, λογικά δεν θα άναβε καθόλου ο ενισχυτής (ούτε στιγμιαία ).
    Όλα αυτά βέβαια είναι γενικές πληροφορίες ,για πιο ειδικές γράψε το μοντέλο του ενισχυτή.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 28-05-13 στις 15:40

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    ΛΑΜΙΑ

Προεπιλογή

Ξανακαλημερα παιδια και ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε,το μοντελο ειναι: RX-V440RDS

Βοηθαμε αλληλους!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Αν εννοείς τον μ/τ Τ701 που βρίσκεται στο τροφοδοτικό standby,τότε ισχύουν αυτά που σου έγραψα στο ποστ#3 ,δηλαδή αν είναι καμένος ο μ/τ δεν μπορεί να ανάβει ούτε στιγμιαία.Κάπου αλλού έχεις πρόβλημα και κλείνει ο ενισχυτής λόγω του κυκλώματος προστασίας.
    Παρακάτω είναι το σχέδιο του τροφοδοτικού standby με τον συγκεκριμένο μ/τ. Το δευτερεύων του μ/τ έχει τάση 13,3V, βάση του σχεδίου και ένας έλεγχος που πρέπει να κάνεις είναι, να τσεκάρεις αν είναι σωστή η τάση standby 14V, στον εκπομπό του Q702 .

Yamaha RX-V440RDS.JPG

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    ΛΑΜΙΑ

Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ αδερφε θα το δω οταν εχω χρονο,να σε ρωτησω κατι αλλο,το κυκλωμα αν επιτρεπεται που το βρηκες?γιατι σε αναλογες αναζητησεις δεν εχω βρει τιποτα..

Βοηθαμε αλληλους!

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Είναι πολύ απλό να το βρεις ,κάνοντας μια αναζήτηση στο google.

https://www.google.gr/search?q=RX-V4...w=1280&bih=872

Εδώ θα ήθελα ενημερωτικά (επειδή δεν ξέρω αν έχεις σχετικές γνώσεις κ.λ.π.) να σου πω ότι,η επισκευή ενός πολυκάναλου ενισχυτή, δεν είναι ότι ευκολότερο και γίνεται βέβαια ιδιαίτερα δύσκολη, έως απίθανη, αν δεν έχεις κατάλληλες γνώσεις και σχετική εμπειρία. Πέρα του ότι υπάρχει και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί (ειδικά στην δεύτερη περίπτωση) και κάποια άλλη ζημιά ,εκτός της αρχικής.
    Υπάρχουν βέβαια και επικίνδυνες τάσεις σε κάποια σημεία του ενισχυτή ,για αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή.
    Φιλικά πάντα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 04-06-13 στις 15:50

Παρόμοια Θέματα

1. ο ενισχυτης τρελαθηκε
    από nasosdo στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-12, 13:09
  2. ενισχυτης κιθαρας
    από steliosssss στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-01-12, 21:13
  3. ενισχυτης