Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14
    Το avatar του χρήστη gkats
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Καισαριανή

Προεπιλογή Προβληα με aspire 5732z

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.
    Εχω ενα Aspire 5732z και δεν κάνει boot. Μετά το logo tης acer, κολλάει σε μαυρη οθονη με ενα κερσορα πανω δεξια στην οθονη.
    Εχω αλλαξει σκληρο, μνημες, drive, cpu και επίσης δοκιμασα και ρατιμενο το power button για 30 δευτερολεπτα αλλα τιποτα. εξακολουθει να κάνει το ιδιο.
    Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε καμια ιδεα? Μηπως φταιει το chip του bios?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

στο bios μπορείς να μπεις?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Καισαριανή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PATENTAS10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    στο bios μπορείς να μπεις?
    Ναι ναι κανονικα μπαίνω στο bios. Μέσα sto boot priority δε μου εμφανίζει τιποτα όμως

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Άρα δεν βλέπει σκληρό.
    Δοκίμασε με USB Iso

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Καισαριανή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Αποστόλης1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άρα δεν βλέπει σκληρό.
    Δοκίμασε με USB Iso
    Έχω δοκιμάσει αλλα τίποτα. Βασικά ούτε το dvd βλέπει. Είναι όλα κενα. Μετά το Logo της acer μένει παγωμένος ο κερσορας πάνω αριστερα. Σαν να έχει κολλήσει.

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Βγάλε μπαταρία βγάλε τροφοδοσία. Κράτα πατημένο το power button και βάλε μπαταρία .Κάπως έτσι ξεκολάνε τα aspire όταν είναι κόλημα από motherboard.Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες κάνε δοκιμή.

Μέλος
    Όνομα
    memmas
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δοκίμασε να βγάλεις τη ασύρματη κάρτα ή/και το bluetooth.

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Τα acer τρωνε ενα κολλημα με το drive και κολλανε στην αρχικη οθονη.Δοκιμασε να βγαλεις το drive,να το ξεκουμπωσεις και να το αφαιρεσεις τελειως εννοω.
    Βλεπω οτι εχεις αλλαξει το drive αλλα σε δυο περιπτωσεις που συναντησα εφταιγε ο controller της μητρικης και κολλουσε ολοκληρο γιαυτο σου λεω να ξεκινησεις χωρις καθολου drive.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Το avatar του χρήστη fx125cc
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι

Προεπιλογή

Κοίτα όλες της usb μήπως είναι καμία βραχυκυκλωμένη μήπως έχει σπάσει για παράδειγμα και έχουν ενωθεί οι ακροδέκτες μέσα, εγώ θα σου έλεγα να βγάλεις και το πληκτρολόγιο μήπως κολλάει ο keyboard controller ή κάποιο κουμπί είναι κολλημένο και εμποδίζει την εκκίνηση, αλλά αφού λες ότι μπορείς να μπεις σε bios mode δοκίμασε να κάνεις ένα bios update μέσο DOS, (είναι φυσικό στο boot να μη βλέπεις τίποτα αν έχεις αφαιρέσει από πάνω δίσκο και drive, βάλε ένα δίσκο και πάτα f12 να δεις αν στον δείχνει και ένα drive με cd windows και δεν αν ξεκινάει format, μήπως τελικά φταίει το λειτουργικό, το λογικό θα ήταν να σου έβγαζε ένα μήνυμα του τύπου, no correct boot device.
    Το χειρότερο βεβαία είναι να έχει ξεκολλήσει κανένα north bridge chipset και να μη πατάει καλά και όταν πάει να δει τις συσκευές για boot εκεί να κολλάει, δεν είναι και τόσο απίθανο

Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε διάφορες ορολογίες όπως "δε κανει Boot" το δε κάνει Boot είναι γενικό, δηλαδή τι θέλω να πω αν είσαι τεχνικός - γνώστης κάπως το πιάνεις αλλά αν σου έρθει πελάτης και σου πει δε κάνει Boot τότε να περιμένετε ένα κάρο σενάρια όπως: απλά δεν μπαίνει στα windows(το πιο απλό)δεν ανοίγει καθόλου(νεκρό)το δε κάνει boot συνήθως σημαίνει ότι δε σου βρίσκει δίσκο να δει λειτουργικό να ξεκινήσει ή έχει χαλάσει το λειτουργικό και βλέπει κανονικά τον δίσκο ή έβαλες cd στο drive και δε στο ξεκινάει όταν το επιλέγεις από το boot manager, αλλά από ότι γράφεις μάλλον δε σου βλεπει καμια συσκευή πατώντας f12

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Καισαριανή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fx125cc Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα όλες της usb μήπως είναι καμία βραχυκυκλωμένη μήπως έχει σπάσει για παράδειγμα και έχουν ενωθεί οι ακροδέκτες μέσα, εγώ θα σου έλεγα να βγάλεις και το πληκτρολόγιο μήπως κολλάει ο keyboard controller ή κάποιο κουμπί είναι κολλημένο και εμποδίζει την εκκίνηση, αλλά αφού λες ότι μπορείς να μπεις σε bios mode δοκίμασε να κάνεις ένα bios update μέσο DOS, (είναι φυσικό στο boot να μη βλέπεις τίποτα αν έχεις αφαιρέσει από πάνω δίσκο και drive, βάλε ένα δίσκο και πάτα f12 να δεις αν στον δείχνει και ένα drive με cd windows και δεν αν ξεκινάει format, μήπως τελικά φταίει το λειτουργικό, το λογικό θα ήταν να σου έβγαζε ένα μήνυμα του τύπου, no correct boot device.
    Το χειρότερο βεβαία είναι να έχει ξεκολλήσει κανένα north bridge chipset και να μη πατάει καλά και όταν πάει να δει τις συσκευές για boot εκεί να κολλάει, δεν είναι και τόσο απίθανο

Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε διάφορες ορολογίες όπως "δε κανει Boot" το δε κάνει Boot είναι γενικό, δηλαδή τι θέλω να πω αν είσαι τεχνικός - γνώστης κάπως το πιάνεις αλλά αν σου έρθει πελάτης και σου πει δε κάνει Boot τότε να περιμένετε ένα κάρο σενάρια όπως: απλά δεν μπαίνει στα windows(το πιο απλό)δεν ανοίγει καθόλου(νεκρό)το δε κάνει boot συνήθως σημαίνει ότι δε σου βρίσκει δίσκο να δει λειτουργικό να ξεκινήσει ή έχει χαλάσει το λειτουργικό και βλέπει κανονικά τον δίσκο ή έβαλες cd στο drive και δε στο ξεκινάει όταν το επιλέγεις από το boot manager, αλλά από ότι γράφεις μάλλον δε σου βλεπει καμια συσκευή πατώντας f12
    Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας.
    Ναι όντως το "δεν κάνει boot" είναι μια γενική λέξη. Στο συγκεκριμένο μένει Μαυρη οθόνη με κολλημένο το κερσορα πανω αριστερα της οθόνης. Έχω δοκιμάσει και χωρίς πληκτρολόγιο και χωρίς drive αλλα πάλι τα ίδια. Οπότε υποθέτω πως είναι θεμα harware στην μητρική το προβλημα. Πως μπορώ να κάνω update στο bios αφου κολλάει κατα την εκκινηση?

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Acer Aspire 5100
    από George3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-13, 13:05
  2. Πρόβλημα ήχου σε Laptop ACER Aspire 5310 JDW50
    από eebabs2000 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-12, 13:26
  3. ACER ASPIRE 5535 ΟΘΟΝΗ
    από gg4a στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά