Επιτέλους, 2 μήνες μετά μπήκα στον "κόπο" να ασχοληθώ με το πλυντήριο. Ανοίγοντάς το λοιπόν για να βρω τον αντιπαρασιτικό, ήρθα αντιμέτωπος με την παρακάτω εικόνα:
Siemens1.jpgSiemens2.jpgSiemens3.jpg
Λόγω της μαυρίλας και του σκασίματος θεωρώ πως ο πυκνωτής μας άφησε...
Αν δεν τον αντικαταστήσω και απλά τον αφαιρέσω, θα πρέπει να μονώσω με κάποιον τρόπο τα pins στα οποία κούμπωνε ο πυκνωτής?
Και να μονώσεις έτσι κι αλλιώς παραδίπλα έχεις άλλες επαφές γυμνές , θα σου έλεγα αν και δεν ξέρω τι μοντέλο έχεις αν είναι με τυχόν ηλεκτρονικά και πλακέτες καλό θα ήταν να βάλεις αντικατάσταση ένα παρόμοιο.
stafidas (07-04-13)
Το πλυντήριο είναι Siemens SD13IT1S (εντοιχιζόμενο)
Ναι έχει πλακέτα .. και βρες και βάλε το ίδιο ακριβώς (της εταιρίας) . Αν ήταν για καμιά μπακατέλα θα σου έλεγα μην βάζεις .
Αλλά όταν πρόκειται για ακριβό πλυντήριο με πλακέτα αισθητήρες κτλ. Καλύτερα το "μαύρισμα" και το "σκάσιμο" να το φάει στην είσοδο παρά πάνω στην πλακέτα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 07-04-13 στις 22:59
stafidas (23-04-13)
Δεν εχει προβλημα αν λειπει ο αντιπαρασιτικος.
Συγγνωμη ρε παιδια.
Δηλαδη η Siemens και η καθε Siemens που τους βαζει ειναι μ@λ@κες κι εμεις οι εξυπνοι?
Δεν ξερουν αυτοι, ή απλα πιστευτε οτι το κανουν για να αυξησουν το κοστος της συσκευης?
Πηγαινει παρε ενα καινουργιο αδερφε να κανεις την δουλεια σου σωστα.
stafidas (23-04-13)
Πήρα καινούριο πυκνωτή (12€ κόστος) και το πλυντήριο είναι έτοιμο.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια
Νά 'στε καλά παιδιά. Η δημοσίευσή σας με τον αντιπαρασιτικό πυκνωτή ήταν σωτήρια. Με γλύτωσε από λεφτά και ταλαιπωρία.
και εγώ εχω το ίδιο πρόβλημα.πέφτει το ρελέ οταν βάζω πρόγραμμα.
οταν βάζω σκέτη πρόπλυση που δεν ζεσταίνει το νερό δεν πέφτει.
αντιθετώς οταν πέφτει το ρελέ το νερό μέσα είναι ζεστό που σημαίνει οτι η αντίσταση λειτουργησε για λίγη ώρα.
να είναι και μένα θέμα με πυκνωτή;