Εχω αυτο το λαπτοπ και ξαφνικα οταν το αναβω ακουω μονο το ανεμιστηρακι το φωτακι του σκληρου δεν αναβει ο σκληρος ομως δειχνει να λειτουργει και μετα απο μερικα δευτερολεπτα πεφτουν οι στροφεσ του. Τι θα μπορουσα να κανω για να το φτιαξω??
Εχω αυτο το λαπτοπ και ξαφνικα οταν το αναβω ακουω μονο το ανεμιστηρακι το φωτακι του σκληρου δεν αναβει ο σκληρος ομως δειχνει να λειτουργει και μετα απο μερικα δευτερολεπτα πεφτουν οι στροφεσ του. Τι θα μπορουσα να κανω για να το φτιαξω??
τι εμπειρια εχεις γενικα απο λαπτοπ? μπορεις να λυσεις 5-6 βιδες?
για αρχη βγαλε το σκλ.δισκο ,ξεκινα το λαπτοπ και πες μας τα νεα....
(εισαι σιγουρος οτι οι στροφες ειναι του δισκου κι οχι του ανεμιστηρακιου (!) )??
Φιλε makocer καταρχην θελω να σε ευχαριστησω που απαντησες. Απο λαπτοπ δεν εχω και μεγαλη εμπειρια αλλα τυγχαινει να ασχολουμε πολυ με ηλεκτρονικα. το εχω λυσει ολο το λαπτοπ και εχω στα χερια μου την μητρικη. οταν παταω να αναψει τοτε ξεκιναει να λειτουργει το ανεμιστηρακι. ακουμπαω τον σκληρο και νιωθω τις στροφες. ομως το λαμπακι που δειχνει οτι λειτουργει ο σκληρος δεν αναβει. δεν δινει σημα στην οθονη ουτε και σε οθονη εξωτερικη. Υπαρχει περιπτωση να το σωσουμε?
Kατα πασα πιθανοτητα εχεις προβλημα στο bios και δεν σου δειχνει εικονα(οσο κιαν φαινεται κουλο) ειναι αρκετα συχνη περιπτωση στα Toshiba
Προσφατα εφτιαξα ενα με ιδιο προβλημα αλλα δεν θυμαμαι το μοντελο παντως ηταν netbook..
Ριξε μια ματια εδω στο μηνυμα #15..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
πριν προχωρησεις στην αναβαθμιση bios που ενεχει κι ενα μικρο κινδυνο ,δοκιμασε τα βασικα δλδ. αφου το εχεις λυσει ασε στην ακρη το σκλ.δισκο και δοκιμασε να ξεκινησεις με 1 στικακι μνημης (αν εχει δυο) - αρκετα λαπτοπ εμφανιζουν διαφορα περιεργα αν εχουν δεμενα πανω προβληματικα ,μνημες,δισκους,dvd κλπ οποτε δοκιμασε μηπως καποιο απο αυτα ειναι η αιτια και μετα ξεκινα διαδικασια για bios update.