Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλο ειναι παντως να μην χρησιμοποιεις παταφλου αυτοκινητων .
    Ειναι το ιδιο βεβαια αλλα ειναι επιβλαβες για τον ανθρωπο.
    αλλά? υπάρχει ειδικό για θερμοσίφωνες?

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αναφορικά με την βάση προκειμένου να σηκωθεί ο ηλιακός έχω να πω ότι
    Τον ηλιακό στο σπίτι μου τον εγκατέστησα εγώ και έκανα και την βάση
    Σκέψου ότι όταν ένας ηλιακός μπαίνει σε σκεπή σηκώνεται περίπου 1,5-2 μέτρα από την πλάκα, δεδομένου ότι σε μία τυπική σκεπή μονοκατοικίας το ψηλότερο σημείο της σκεπής από την πλάκα είναι περίπου 2 μέτρα. Αν σκεφτείς τώρα ότι θέλεις να σηκώσεις το πάνελ του ηλιακού ψηλότερα από την σκεπή για να μην σκιάζει, καταλαβαίνεις οτι το 1,5 μέτρα δεν είναι και καμιά τρομερή υπόθεση
    Την βάση για μένα την έκανα εγώ με τα σίδερα 40 άρα γωνιά νομίζω 3 mm να βγαίνουν γύρω στα 60 ευρώ. Την ίδια δουλειά στο σπίτι του πατέρα μου την έκανα με γαλβανιζέ τετράγωνη μορφοσωλήνα 2mmμε περίπου 80 ευρώ αλλα΄σκέψου ότι δεν θες βάψιμο ούτε τώρα ούτε μελλοντικά. όλα αυτά υπό την προυπόθεση ότι κάποιος έχει ηλεκτροκόλληση και μπορεί να κολλήσει. Αλλά να θέσω και μια άλλη πτυχή στο θέμα .Αν ο μάστορας σου πει 300 ευρώ για μια τέτοια δουλειά, γιατί να μην πάρεις με καμιά 120 ευρώ μια κινέζικη ηλεκτροκόλληση +15 ένα πακέτο ηλεκτρόδια +10 μάσκα και τελόβουρτσα σύνολο με τα σίδερα 205 και σου μένει και η ηλεκτροκόλληση η εμπειρία η γνώση και βάζεις και στην άκρη.... Τώρα δεν ξέρω αν μετά τον πρώτο δυνατό αέρα θα σου μείνει και ο ηλιακός. εννοείτε σε όλα αυτά ότι θα πρέπει να μάθεις να κολλάς (τι σου λέω τώρα!!!!). Αν έχεις κάποιον που ξέρει να κολλάει μπορείς να ρωτήσεις, διαφορετικά να βρεις παλιοσίδερα και να πειραματιστείς και ότι θες εδώ είμαστε ρώτα. Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι να ασοληθώ με το οτιδήποτε. Όλα θέλουν θέληση υπομονή και youtube. Για το σχέδιο της βάσης δες κάποια άλλη ή ρώτα να σου πούμε. Για να είμαστε σοβαροί , δεν και το πιο εύκολο πράγμα, αρκεί να υπάρχει θέληση και στοιχειώδες νιονιό
    Υ.Γ Τα βρακιά στην φωτό είναι όλα τα λεφτά....
    Να είσαι καλά
    Βαγγελης

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Να ξεκινησω από το πιο σημαντικό: τα βρακιά ειναι του γείτονα!
    Ηλεκτροκόλληση έχω, και έχω και άνθρωπο που ξέρει να κολλάει. Επίσης πιάνουν τα χέρια μου και μαστορεύω σε πολλούς τομείς, σιδηροκατασκευή όμως δεν έχω κάνει ποτέ και για να πώ και την αμαρτία μου δεν με τράβηξε ποτέ το σίδερο ως υλικό (σε αντιθεση με το ξύλο). Εδω μιλάμε για πολύ βάρος και δυνάμεις που με έναν πολύ δυνατό αέρα μπορεί να γίνουν ανεξέλενκτες συνεπώς χρειάζεται προσοχή και μελέτη. Ο πατέρας μου πριν προλάβω να ολοκληρώσω την σκέψη μου περί ανύψωσης ήθελε να χτίσουμε μια βάση με άλφαμπλόκ!! Αλλος από κει που ψοφάει για diy (και ειναι 78 χρονων). Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για τέτοια. Να φανταστείς ότι έχω σε εκκρεμότητα μια εγκατάσταση συναγερμού στο εξοχικό του πατέρα μου εδώ και κάτι μήνες. Αλλά το χειρότερο ότι δεν υπάρχει μέση! Ουτε εγώ ούτε ο πατέρας μου κάνει να σηκώνουμε βάρη και για να φτιάξεις και τοποθετήσεις μια τέτοια βάση θα πρέπει να μπορείς να κουμαντάρεις και κάποια βάρη και δυστυχώς με τα βάρη έχω θέμα.. Επίσης προσπαθώ να αποφεύγω τα projects που εμπλέκουν και τον father γιατί δεν πρέπει να ζορίζεται/κουράζεται καθόλου και ειναι πολύ ανυπότακτος, συνεπώς ότιδήποτε δεν ειναι ηλεκτρολογικό (γιατί ειναι το μόνο που αγνοεί και δεν εμπλέκεται) τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να το αποφεύγω..

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jomor Εμφάνιση μηνυμάτων
    αλλά? υπάρχει ειδικό για θερμοσίφωνες?
    ναι .δεν εχει αιθυλενογλυκολη οι οποια ειναι δηλητηριο για τον ανθρωπο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

πηγα να πάρω σήμερα από κατάστημα με λιπαντικά. Είχε 4λιτρο παραφλού με 3.5 ευρώ το οποίο δεν ειναι κατάλληλο μου είπε για θερμοσίφωνες. Πρέπει λέει να πάρω συμπυκνωμενο αντιψηκτικό που έχει 13 ευρώ και δεν πήρα τίποτα γιατι δεν ήξερα αν με κορόιδευε. Που να πάω και τι να ζητήσω ρε παίδες? πώς θα ξέρω ότι δεν έχει αιθυλενογλυκάνισο ναουμ?

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

http://gpnomikos.skroutzstore.gr/p.A...ne.681481.html

Υπαρχουν δυο τυποι.Το ακριβο αντιψυκτικο που δεν ειναι αραιωμενο και θελει αραιωση.Ενα πινακακι εξηγει την δοσολογια και ποια θερμοκρασια φτανει.Στην Ελλαδα πανε περιπου 1/4 με -10 περιπου.
    Το αλλο ειναι το παραφλου.Ερχεται ετοιμο αραιωμενο.Η τιμη του στα λιτρα βγαινει περιπου ιδια.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ελενα
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ρίξε μια ματιά στη σελίδα της Calpak, θα βρεις αρκετές απαντήσεις και tips για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KsElena Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρίξε μια ματιά στη σελίδα της Calpak, θα βρεις αρκετές απαντήσεις και tips για ηλιακούς θερμοσίφωνες.
    Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτο το ξέρεις?.....
    Είχα πάρει ένα της Calpak από Κωτσόβολο και στην 3 ετία τρύπησε ο καθρέφτης σε 2 σημεία ... όταν ανέβηκα πάνω στην ταράτσα να δω γιατί δεν ζεσταίνει . Και βρήκα τον καθρέφτη θολό από νερά στο εσωτερικό του !!

Έκανα μια βλακεία να πάρω της Calpak μια φορά (έτσι για αλλαγή που ήταν και προσφορά ) .... στο δικό μου σπίτι και την πάτησα . Ενώ στο πατρικό μου είχαμε ένα ηλιακό της Μαλτέζος και κράτησε 27 χρόνια....

Λυπάμαι φίλη Έλενα .... αλλά με καλή πρόθεση διάβασα της "απαντήσεις " που δίνει η Calpak και μου φέρνουν άλλη τόση δυσφορία .... ιδού.

Η Calpak παράγει ηλιακές δεξαμενές από το 1976 με την επεξεργασία του εμαγιέ - επισμάλτωση με απΆ ευθείας διαδικασία, περιεκτικότητα 10% σε τιτάνιο και ψημένο στους 860 οC. Η τεχνολογία αυτή, εξελιγμένη όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποδεκτή για αποθήκευση Ζεστού Νερού Χρήσης, πληρώντας τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι πιστοποιημένες κατά Email (σήμα) και κατά DIN 4753/3. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αυστηρών προδιαγραφών είναι η εξαιρετική αντοχή στον χρόνο και νερό απόλυτα υγιεινό (πιστοποιητικό υγιεινής ROHS).
    Οι ανοξείδωτες δεξαμενές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ, από πλευράς υγιεινής, για αποθήκευση ζεστού νερού χρήσης.
    Παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στις κολλήσεις διότι δεν πραγματοποιούνται σε περιβάλλον κενού αέρος (είναι πολύ ακριβή τεχνολογία και δεν υπάρχει στην Ελλάδα εταιρεία που να έχει αντίστοιχα μηχανήματα) με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να οξειδώνονται και είναι επικίνδυνες για την υγιεινή. Τα οικιακά σκεύη, από τα οποία έχουμε αποκτήσει αξιοπιστία για το ανοξείδωτο, είναι πρεσαριστά ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ.

Αλλά ας ακούσουμε και τις απόψεις και άλλων χρηστών για αυτές τις "απαντήσεις" τις Calpak ..... σε αυτά που έπαθα εγώ μέσα στην 3 ετία .... και πόσο "υγιεινά" είναι τα περί DIN της Calpak με σκουριασμένους και τρύπιους καθρέφτες εντός 3 ετίας !! Φιλικά

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ελενα
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτο το ξέρεις?.....
    Είχα πάρει ένα της Calpak από Κωτσόβολο και στην 3 ετία τρύπησε ο καθρέφτης σε 2 σημεία ... όταν ανέβηκα πάνω στην ταράτσα να δω γιατί δεν ζεσταίνει . Και βρήκα τον καθρέφτη θολό από νερά στο εσωτερικό του !!

Έκανα μια βλακεία να πάρω της Calpak μια φορά (έτσι για αλλαγή που ήταν και προσφορά ) .... στο δικό μου σπίτι και την πάτησα . Ενώ στο πατρικό μου είχαμε ένα ηλιακό της Μαλτέζος και κράτησε 27 χρόνια....

Λυπάμαι φίλη Έλενα .... αλλά με καλή πρόθεση διάβασα της "απαντήσεις " που δίνει η Calpak και μου φέρνουν άλλη τόση δυσφορία .... ιδού.

Η Calpak παράγει ηλιακές δεξαμενές από το 1976 με την επεξεργασία του εμαγιέ - επισμάλτωση με απΆ ευθείας διαδικασία, περιεκτικότητα 10% σε τιτάνιο και ψημένο στους 860 οC. Η τεχνολογία αυτή, εξελιγμένη όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αποδεκτή για αποθήκευση Ζεστού Νερού Χρήσης, πληρώντας τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι πιστοποιημένες κατά Email (σήμα) και κατά DIN 4753/3. Αποτέλεσμα όλων αυτών των αυστηρών προδιαγραφών είναι η εξαιρετική αντοχή στον χρόνο και νερό απόλυτα υγιεινό (πιστοποιητικό υγιεινής ROHS).
    Οι ανοξείδωτες δεξαμενές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ, από πλευράς υγιεινής, για αποθήκευση ζεστού νερού χρήσης.
    Παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στις κολλήσεις διότι δεν πραγματοποιούνται σε περιβάλλον κενού αέρος (είναι πολύ ακριβή τεχνολογία και δεν υπάρχει στην Ελλάδα εταιρεία που να έχει αντίστοιχα μηχανήματα) με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να οξειδώνονται και είναι επικίνδυνες για την υγιεινή. Τα οικιακά σκεύη, από τα οποία έχουμε αποκτήσει αξιοπιστία για το ανοξείδωτο, είναι πρεσαριστά ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ.

Αλλά ας ακούσουμε και τις απόψεις και άλλων χρηστών για αυτές τις "απαντήσεις" τις Calpak ..... σε αυτά που έπαθα εγώ μέσα στην 3 ετία .... και πόσο "υγιεινά" είναι τα περί DIN της Calpak με σκουριασμένους και τρύπιους καθρέφτες εντός 3 ετίας !! Φιλικά
    Πιθανόν να έπεσες στην περίπτωση. Συγγενής που έχει θερμοσίφωνα της εταιρείας σε ευπαθές σημείο δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά με τις μπαλιές που είχε φάει πριν χρόνια :P

Παρόμοια Θέματα

1. θερμοσίφωνας για οικονομία
    από goosey στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-12, 18:23
  2. ο θερμοσίφωνας ... σφυρίζει!
    από tzitzikas στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-12, 16:49
  3. Θερμοσίφωνας - το νερό παγώνει σχεδόν αμέσως
    από jomor στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 24