Σε ένα λαπτοπ acer που έχω εμφανίστηκαν στην οθόνη κάτι οριζόντιες γραμμές. Δυο τρείς μαζί στην μέση της οθόνης και μία μονη της, λίγο παραπάνω. Να είναι απο την οθόνη ή απο την κάρτα γραφικών η βλάβη. Ευχαριστώ, και καλές γιορτές.
Σε ένα λαπτοπ acer που έχω εμφανίστηκαν στην οθόνη κάτι οριζόντιες γραμμές. Δυο τρείς μαζί στην μέση της οθόνης και μία μονη της, λίγο παραπάνω. Να είναι απο την οθόνη ή απο την κάρτα γραφικών η βλάβη. Ευχαριστώ, και καλές γιορτές.
Μπορεί να είναι και απο τη σύνδεση της καλωδιοταινίας μεταξύ οθόνης/κάρτα γραφικών. Αν γνωρίζεις κανέναν που ασχολείται πες του να ξεκουμπώσει τα πλαστικά (απο την πλευρά της οθόνης και απο την πλευρά της μητρικής) για να δει αν πειράχτηκαν οι συνδέσεις. Ωστόσο μπορείς εύκολα να καταλάβεις εάν φταίει η κάρτα γραφικών, συνδέοντάς το laptop απο την θύρα VGA με καλώδιο σε εξωτερική οθόνη, εάν εκεί δείχνει καλά τότε η κάρτα γραφικών δεν έχει πρόβλημα.
leosedf (24-12-12)
Θα δοκιμασω με εξωτερικη οθονη. Θα δοκιμασω και την καλωδιοταινια μιας και την εχω ανοιξει την οθονη και επανερχομαι.
Εγινε δοκιμη με εξωτερικη οθονη και εδειχνε κανονικα χωρις γραμμες. Να συμπερανω στα σιγουρα οτι η βλαβη ειναι 100% στην οθονη; Την καλωδιοταινια την εβγαλα και την ξαναεβαλα αλλα καμμια διαφορα, οι γραμμες στην θεση τους.
Κατα πάσα πιθανότητα φταίει η οθόνη (και γιατί δεν το λέω με σιγουριά... δεν θέλω να πιστεύω ότι έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη θύρα στην κάρτα γραφικών διότι είναι σπάνιο να χαλάσει μόνο η μία θύρα. Συνήθως το chip γραγικών προκαλεί προβλήματα τα οποία θα εμφανίζονταν σε όλες τις εξόδους). Ωστόσο η οθόνη έχει ενσωματωμένη πλακέτα και ίσως να είναι εκεί το πρόβλημα. Αλλά αυτό πάει πακέτο με την οθόνη. Η πλακέτα αυτή ενώνει με την οθόνη μέσω άλλης καλωδιοταινίας (πολλές φορές σαν νάϊλον ακροδέκτες). Πιέζοντας στα σημεία αυτά, υπάρχει καμία διαφορά στις γραμμές? Πάντως κατα μία γενική ομολογία οι γραμμές, οριζόντιες ή κάθετες είναι ένα κοινό πρόβλημα και δείγμα χαλασμένης οθόνης.
Αν ψάξεις για αγορά νέας οθόνης πρόσεχε να αναφέρει "No dead pixel" διότι πολλοί πουλάνε με ISO 13406-2 βάση του οποίου το 0,0005% των Pixel της οθόνης μπορεί να είναι ελαττωματικά. Έτσι 2-5 pixel δικαιολογούνται καμένα. Εάν δεν είναι γνήσια (συνήθως μόνο σε μεταχειρισμένη) τότε η απόδοση ποιότητας σε κάποια θέματα ίσως είναι λίγο πεσμένη π.χ. η γωνία θέασης.
Χαιρετώ,
Έχω το ίδιο πρόβλημα με τις γραμμές σε netbook, πήρα καινούργια οθόνη η οποία βγάζει άλλο πρόβλημα.
Έπεσα σε προβληματική οθόνη ή κάτι άλλο συμβαίνει?
Πρίν (δικιά του οθόνη)
DSCN4101.jpg
Τώρα (καινούργια οθόνη)
DSCN4104.jpg
*imo
στην 1η περιπτωση κατα 99% ειναι προβλημα οθονης
στην 2η κατα 99% καρτα/τσιπ γραφικων η/και καλωδιωση
εαν ανοιξες το λαπτοπ για καθαρισμα πχ. ξαναελεγξε για χαλαρες βιδες στο συστημα ψυξης ή αν ξεχασες να βαλεις παστα κλπ
Η πρωτη ειναι σιγουρα οθονη..Αλλα κα η δευτερη για προβληματικη οθονη μου φαινεται..Η καρτα γραφικων αν χαλασει κανει αλλα κολπα.
Επισης αν προσεξεις στην πρωτη οθονη(την χαλασμενη) το αριστερο μισο δειχνει κανονικα.Ειναι μια (καλη) ενδειξη οτι η καρτα δεν εχει προβλημα..
Τελος στην 2η περιπτωση αν ειχες προβλημα στην καρτα γραφικων δεν θα μπορουσε να φορτωσει τους drivers της καρτας ωστε να σε βγαλει στην logon screen,θα ειχε κανει reset νωριτερα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
hukgys (02-03-13)
σωστα οσα αναφερεις αγαπητε Γιωργο ,αλλα εχω περιπτωσεις που η '' καρτα'' υπολειτουργει!
πχ η οθονη χωριζεται σε 6!! επιμερους τμηματα δειχνοντας ...μινι desktop-s κι ενω οι υποψιες επεσαν κατ αρχην στα καλωδια τελικα ηταν το τσιπσετ