Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή Tensai TM-2250 Επισκευη!

Καλησπερα στο forum! Εχω τον τελικο του τιτλου μαζι με τον προενισχυτη TP-2200. Ειχα επανω στην Α εξοδο σε bridge συνδεμενο ενα sub 250W και επαιζε σχετικα δυνατα και ξαφνικα σταματησε. Λεω ασφαλειες θα ειναι. Τις αλλαξα αφου ηταν οντως καμμενες, παταω power on και τις καιει ξανα. Ωστοσο οι μεγαλοι πυκνωτες που ειχε (6800μf 45V 85C x4) ειχαν φουσκωσει. Τους αντικατεστησα με 10000μf 63V 85C + ο,τι αλλους ηλεκτρολυτικους ειχε με ιδιους. Σταματησε να καιει τις ασφαλειες και βγαζει ηχο κανονικα απο το δεξι καναλι ενω στο αριστερο dead. Κοιτωντας τα ολοκληρωμενα που ειχε επανω εντωπισα καποια A1145 της Toshiba τα οποια εχουν γινει καρβουνο, ισα που βλεπεις να τα διαβασεις. Προς το παρον δεν εχω βρει ιδια εδω παρα μονο στο εξωτερικο. Μπορω να τα ανικαταστησω με κατι αλλο? Η να ψαξω και λιγο ακομα εδω και αν δεν εξωτερικο για τα ιδια? Ευχαριστω!

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Απιστευτο την τελευταια φορα που ειδα τετοιο μηχανημα ηταν το 1985 Θα σε παρακαλουσα να μην το κανιβαλλισεις ... επισης απο περιεργεια θα ηθελα να ξερω που το βρηκες ( υπαρχει μια περιπτωση να ειναι δικο μου ) Τελος συζηταμε αν θελεις να τον αγορασω η αν θελεις επισης να στον φιαξω για καθαρα συναισθηματικους λογους οπου θα σε χρεωσω μονο την αξια των υλικων .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Θελω η τελικη δουλεια να ειναι οσο το δυνατον ποιο ποιοτικη για αυτο ρωτησα και για αυτη την παρεμβαση γιατι ειχα μια προταση καθως εψαχνα (δε θυμαμαι κωδικο ακριβως), αλλιως να μπουν ακριβος τα ιδια. Για να πω την αληθεια εψαχνα για παλιο ενισχυτη στο παζαρι του κεραμικου και τον ειδα. Hταν ο καλυτερος που ειχα δει εκεινη την ημερα και με ενα καθαρισμο στα ποτενσιομετρα του, τους διακοπτες του και την αλλαγη 2 ασφαλειων ηταν πληρως λειτουργικος! Δυστυχως μας τα χαλασε ομως λιγακι 2 χρονια μετα :/ Θα προχωρησω με την αλλαγη των 2 τρανζιστορ με τα ιδια ακριβος και αν δεν αλαξει κατι θα απευθυνθω σε εσενα και ευχαριστω πολυ για την προσφορα σου

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Δεν μπορεις να αλλαξεις τρανσιτορ εξοδου ...αυτα που νομιζει οτι ειναι τα ιδια δεν ειναι προφανως ειναι μαιμου ...Εκει θελει πολυ μεγαλη προσοχη ..οσα και να σου λενε ειναι απιθανο να υπαρχουν σωστα 30 χρονων τρανσιστορ ... κανω αυτη την δουλεια επαγγελαμτικα επισκευαζω 500 Ιαπωνικα μηχανηματα το χρονο και πιστεψε με ξερω την δουλεια μου παρα πολυ καλα .

Περα απο αυτο πρεπεινα σκεφτεσαι τον ενσιχυτη σαν αυτοκινητο και τα τρανσιστορ εξοδου σαν τα λαστιχα του ... δεν μπορεις ποτε να βαλεις 2 μισελν και δυο πιρελι λαστιχα ..δεν εχει σημασια πιο θερωρεις καλυτερο σημασια εχει να ειναι και τα τεσσερα ιδια .

Για μενα τα τρανσιστορ πρεπει να αλλαχτουν ολα δεοδομενης της ευκαιριας θα πρεπει να βαλεις κατι καλυτερο ανθεκτικερο και πιο συχρονο και μαζι με τα καμμενα του αριστερου καναλιου πρεπει να αλλαχτουν και του δεξιου για λογους συμμετριας .

Αλλιως δεν γινεται .

Δεδομενο επισης ειναι οι πρεπει να αλλαξεις και ολους τους μικρους ηλεκτρολυτικους καθως και ολατα ρυθμιστικα του ενισχυτη .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    www.eastelectronics.gr ε

Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ακου τον Σακη κατι ξερει..
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μπορεις να αλλαξεις τρανσιτορ εξοδου ...αυτα που νομιζει οτι ειναι τα ιδια δεν ειναι προφανως ειναι μαιμου ...Εκει θελει πολυ μεγαλη προσοχη ..οσα και να σου λενε ειναι απιθανο να υπαρχουν σωστα 30 χρονων τρανσιστορ ... κανω αυτη την δουλεια επαγγελαμτικα επισκευαζω 500 Ιαπωνικα μηχανηματα το χρονο και πιστεψε με ξερω την δουλεια μου παρα πολυ καλα .

Περα απο αυτο πρεπεινα σκεφτεσαι τον ενσιχυτη σαν αυτοκινητο και τα τρανσιστορ εξοδου σαν τα λαστιχα του ... δεν μπορεις ποτε να βαλεις 2 μισελν και δυο πιρελι λαστιχα ..δεν εχει σημασια πιο θερωρεις καλυτερο σημασια εχει να ειναι και τα τεσσερα ιδια .

Για μενα τα τρανσιστορ πρεπει να αλλαχτουν ολα δεοδομενης της ευκαιριας θα πρεπει να βαλεις κατι καλυτερο ανθεκτικερο και πιο συχρονο και μαζι με τα καμμενα του αριστερου καναλιου πρεπει να αλλαχτουν και του δεξιου για λογους συμμετριας .

Αλλιως δεν γινεται .

Δεδομενο επισης ειναι οι πρεπει να αλλαξεις και ολους τους μικρους ηλεκτρολυτικους καθως και ολατα ρυθμιστικα του ενισχυτη .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    Δεν αμφιβαλω για τις γνωσεις σου φιλε μου ειμαι σιγουρος Οπως βλεπεις ρωταω πριν προβω σε οποιαδηποτε αλλαγη γιατι σιγουρα καποιος ξερει καλυτερα απο εμενα...
    Για τα τρανσιστορ θα μπορουσα απο εξωτερικο να παρω 20 κομματια και να αλλαξω και τις 2 εξοδους αλλα οπως μου λες ειναι παλια. Δηλαδη μπορει να γινει συνδιασμος πιο καινουργιων τρανσιστορ για να υπαρξει καλυτερο αποτελεσμα?
    Οι ηλεκτρολυτικοι εκτος των μεγαλων αλλακτηκαν και αυτοι με ιδιους ακριβος. Ρυθμιστικα εννοεις τα ποτενσιομετρα που εχει σε καθε καναλι εσωτερικα? Εχω διαβασει για την αντικατασταση τους με πολυστροφα που ειναι πιο ακριβειας.

Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

ΔΕΝ μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να τα αγορασεις απο το εξωτερικο ενω υπαρχουν στην πορτα σου ...ακομα και λιγο πιο ακριβα να ειναι τουλαχιστον στιριζεις ενα ελληνικο μαγαζι
    www.eastelectronics.gr ε

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία