Η τηλεόραση είναι από Αγγλία και δεν έχει ήχο. Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να αλλάξω για να λειτουργήσει. Ευχαριστώ πολύ.
Η τηλεόραση είναι από Αγγλία και δεν έχει ήχο. Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να αλλάξω για να λειτουργήσει. Ευχαριστώ πολύ.
να φτιάξεις κύκλωμα decoder από pal σε secam υπήρχανε έτοιμα κυκλώματα πρίν καμιά 25αριά χρόνια.
το θέμα είναι αν αξίζει ή αν συμφέρει να φτιαχτεί τέτοιο κύκλωμα θα χρειαστείς παλμογράφο,γεννήτρια σαρώσεως σημείου, γεννήτρια χρώματος και φυσικά έμπειρος τεχνικός να το συνδέσει στην ενδιάμεση συχνότητα
Μπορεί και αλλάζοντας τον κρύσταλο που βρίσκεται στο κύκλωμα της μέσης συχνότητας.Να βάλεις στα 5,5ΜΗΖ.Νομίζω όμως καλύτερα είναι να πάρεις ένα ψηφιακό δέκτη και να τον συνδέσεις στην υποδοχή AV-Scart.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω πρώτα από τα πιο εύκολα
Στην Αγγλια χρησιμοποιειται το Pal-I και οχι το secam οποτε ισχυει αυτο που λεει ο Γιωργος (ισως η μοναδικη φορα που ειδα να μην εχει δικιο ο Νικος!!)
Nαι,παλια υπηρχε η μετατροπη απο PAL σε SECAM αλλα στην περιπτωση μας ο φιλος μας θελει μετατροπη απο PAL-I σε PAL B/G (αφου το SECAM δεν χρησιμοποιειται στην Ελλαδα απο τις αρχες του 90 αν δεν κανω λαθος)
σωστά έχεις δίκιο κάνοντας αυτό που είπε ο tsalik θα δουλέψει τέλεια