Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 84

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Καλησπέρα και από εμένα. Αγνοώντας ότι κι εγώ έχω το ίδιο μοντέλο στην πολυκατοικία που μένω, ξεκίνησα άλλο θέμα εδώ. Όπως γράφω εκεί, δεν ενεργοποιείται το κυπρί από κανένα διαμέρισμα. Τροφοδότησα το κυπρί από μπαταρία, και ενεργοποιείται. Το σχέδιο που δημοσίευσε ο Νίκος στο προηγούμενο post με μπέρδεψε όμως. Πείτε μου, τι να κοιτάξω ρε παιδιά ???

Υ.Γ. Άνοιξα τα δύο κουτιά της κεντρικής μονάδας. Το ένα (TRA/100) έχει έναν μετασχηματιστή, δύο διόδους, και έναν ηλεκτρολυτικό πυκνωτή. Θυμίζει απλό τροφοδοτικό με διπλή ανόρθωση. Το δεύτερο (AMP/100), έχει δύο ενισχυτές (για μικρόφωνο και μεγάφωνο), σε κυκλώματα βασισμένα στο TBA820.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Γειά σας και από εμένα.
    Έχω και εγώ ένα bpt με ίδιο πρόβλημα. Η κεντρική μονάδα είναι η AZ/105.
    Δεν έχω ήχο στο μεγάφωνο της εισόδου, από οποίο διαμέρισμα και αν μιλάω. Αν μιλάω από την είσοδο ακούω κανονικά σε όλα τα διαμερίσματα.
    Υπέθεσα ότι έχει να κάνει είτε με χαλασμένο μεγάφωνο στην είσοδο είτε με τον ενισχυτή. Δοκίμασα το μεγάφωνο της εισόδου, συνδέοντας το σαν ηχείο στο κινητό και έπαιζε δυνατά. Άνοιξα την μονάδα της εισόδου και δεν είδα κάποιο εμφανές πρόβλημα οπότε άλλαξα το tba820 που θεώρησα ως πιο πιθανό για πρόβλημα αλλά καμία αλλαγή. Το πρόβλημα παραμένει.

Τι άλλο να κοιτάξω? Στο μεγάφωνο εισοδου αν το αποσύνδεσω εχω 12v αλλά μόλις το συνδέσω η τάση σχεδόν μηδενίζει.

Σήμερα δοκίμασα κάτι ακόμα. Έβαλα ένα ράδιο στο θυροτηλεφωνο και κατέβηκα κάτω και άνοιξα την μπουτονιερα. Όταν κόλλησα το αυτί μου στο μεγάφωνο άκουσα ανεπαίσθητα ήχο αλλά με χάλια ποιότητα.

Έχετε καμία ιδέα τι αλλο να κοιτάξω?
    Υπάρχει περίπτωση να μην είναι κεντρικό το πρόβλημα???
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panandreas : 19-02-17 στις 12:02

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

ένα από τα πιο βασικά που πρέπει να ψάξεις (χωρίς να σημαίνει πως αυτό φταίει ) , είναι μήπως κάποιο ή κάποια ακουστικά σε διαμερίσματα δεν απομονώνουν , το σύστημα είναι υπολογισμένο να μιλάει ένας με την εξώπορτα , αν σηκώσει ταυτόχρονα και δεύτερος , η ένταση μειώνεται κ.ο.κ.

αν θυμάμαι καλά , οι αγωγοί μικροφώνου και ακουστικού που κατεβαίνουν από τα διαμερίσματα , συνδέονται αρχικά στην κεντρική μονάδα και από εκεί φεύγουν άλλοι για το θυρομεγάφωνο

ψάξε στο διαδύκτιο για σχεδιάγραμμα , αν βρω στα αρχεία μου , θα επανέλθω αύριο

γράψε αν έχεις και τους τύπους από τα θυροτηλέφωνα , καθώς και του θυρομεγαφώνου
    ίσως βοηθήσει
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!

Βρήκα ένα σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας. Η κεντρική μονάδα γράφει επάνω στο καπάκι των καλωδίων AZ/105 και σε άλλο σημείο πάνω της γράφει AL/105. Τα θυροτηλέφωνα πρέπει να είναι αυτά από το σχεδιάγραμμα δηλαδή τα FD/51 ή FD/50. Ο ενισχυτής του μικροφώνου στην μπουτονιέρα γράφει M/95. Το μεγαφωνάκι της μπουτονιέρας δεν γράφει κάτι.

Από τα καλώδια που βλέπω σε μπουτονιέρα και κεντρική μονάδα, θα πρέπει τα καλώδια από όλα τα θυροτηλέφωνα να ενώνονται κάπου πριν την κεντρική μονάδα και να κατεβαίνει ένα κεντρικό για κάθε λειτουργία (εκτός των κουδουνιών κάθε διαμερίσματος που πάνε κατευθείαν από μπουτονιέρα σε κάθε διαμέρισμα)

Από όσα βλέπω στην καλωδίωση της κεντρικής μονάδας, από τα θυροτηλέφωνα έρχονται δύο καλώδια μικρόφωνο και γενικό(?) και για την μπουτονιέρα φεύγουν γενικό, δυο καλώδια μεγαφώνου, και τάση για τα λαμπάκια και το κυπρί. Τα μεγάφωνα των θυροτηλέφωνων παίρνουν κατευθείαν από τον ενισχυτή μικροφώνου της μπουτονιέρας.

Σήμερα σκοπεύω να ανοίξω τα θυροτηλέφωνα και να αποσυνδέσω όλα τα καλώδια, ώστε να δοκιμάσω ένα-ένα τα διαμερίσματα να δω εάν το πρόβλημα είναι τελικά σε κάποιο θυροτηλέφωνο που δεν απομονώνει. Θεωρητικά εάν κάποιο θυροτηλέφωνο δεν απομονώνει, δεν θα πρέπει όταν μιλάω σε αυτό το θυροτηλέφωνο (ακόμα και κλειστό πάνω στην βάση του) να ακούγομαι στην είσοδο???

Έχω επισυνάψει και μια φωτογραφία του θυροτηλεφώνου. Η απομόνωση γίνεται από τον διακόπτη στην βάση ή παίζει κάνα ρόλο αυτό το στρογγυλό που βλέπω στην μέση του ακουστικού (υποθέτω είναι απλά μαγνήτης για να μένει στην θέση του)?
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δε θα βγάλεις άκρη έτσι
    Υπάρχει ένας τρόπος πολύ εύκολος
    Αν το σχέδιο που έβαλες ανταποκρίνεται με την δική σου εγκατάσταση , κάνε το εξής
    Α) Ξεβίδωσε στον αέρα το καλώδιο που συνδέεται στο 1 της κεντρικής μονάδας ΑΖ 105
    Β) μετρώντας με ένα πολύμετρο με τον επιλογέα του σε DC τάση ανάμεσα στο καλώδιο που ξεβίδωσες και στο (+) αν είναι όλα κλειστά δεν πρέπει να σου δείξει τίποτε ( για επιβεβαίωση αν σηκώσεις ένα ακουστικό , θα πρέπει να σου δείξει κάποια βολτ
    ΦΡΟΝΤΙΣΕ να μην ακουμπήσει τίποτε από αυτά στην τροφοδοσία 220V που είναι δίπλα , βάλε κάποια μονωτική ταινία
    Αυτό το στρόγγυλο που αναφέρεις είναι μαγνήτης , η απομόνωση γίνεται με τη μαύρη λαβή που πατάς και ανοίγει η πόρτα εισόδου

edit
    Με τη μέτρηση αυτή εννοείται ελέγχεις μόνο τα μικρόφωνα των συσκευών και νομίζω αυτό μας ενδιαφέρει τώρα
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον diony για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

perimano (18-02-21)

Το avatar του χρήστη her
    Μέλος
    Όνομα
    Ηρακλής
    Περιοχή
    Αργυρούπολη

Προεπιλογή

αλλαξε ολους τους πυκνωτες στο 105

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον her για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (21-02-17)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ανδρεας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

Δυστυχώς άργησα να δω το μήνυμα σου και δοκίμασα πρώτα να αποσύνδεσω τα θυροτηλεφωνα. 4 είναι όλα κι όλα οπότε δεν ήταν τίποτα. Αποσύνδεσα τα 3 και δοκίμασα το τέταρτο αλλά δεν είχα ήχο στη μπουτονιερα. Δοκίμασα και με διαφορετικό αλλά τίποτα. Έκανα και αλλαγη δύο θυροτηλεφωνα μεταξύ τους και τίποτα.

Κάτι που παρατήρησα είναι ότι με το που σηκώνω το δικό μου θυροτηλεφωνο ακούω κατευθείαν ήχους έξω από την πολυκατοικία, ενώ στα άλλα θυροτηλεφωνα πρέπει να χτυπήσω το κουδούνι πρώτα. Ίσως κάνω και λάθος και απλά δεν δουλεύει καλά ο διακόπτης στα υπόλοιπα θυροτηλεφωνα γιατί νομίζω ότι μόλις άγγιζα λίγο το διακόπτη σαν να άκουγα κάποιους ήχους.

Αφού είδα το μήνυμα σου, αποσυνδεσα το 1 από την κεντρική μονάδα και μέτρησα τάση μεταξύ 1 και + όπου είδα 7-8 volt. Το ίδιο μετρησα και πριν αποσυνδεσω το 1 από την κεντρική μονάδα. Οι μετρήσεις έγιναν με τα θυροτηλεφωνα συνδεδεμένα.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας