Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή θερμοψυκτης νερου

Καλημέρα και από μένα
    Έχω ένα πρόβλημα και αν μπορούσε να βοηθήσει κάποιος …
    Σε ένα ψυκτη νερού από καρφουρ δεν μου παγώνει το νερό πολύ
    Απλά ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος σε 15 βαθμούς από ότι λέει πίσω και κλείνει γρήγορα
    Πώς μπορώ να ξεγελάσω τον θερμοστάτη και να κλείσει πιο χαμηλά

Ρύθμιση δεν έχει
    Είναι μέσα στο δοχείο ενσωματωμένος και με φις από την άλλη μεριά στην πλακέτα
    Μπορώ να παρέμβω μια αντίσταση πχ και να κάνει δουλεία
    Και αν ναι πώς υπολογίζω ?
    Ευχαριστώ

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τι είδους θερμοστάτης είναι? ηλεκτρονικός? ή μηχανικός? (μέσα στο δοχείο ? ενσωματωμένος ? )

Αν υποθέσουμε ότι είναι μηχανικός ο θερμοστάτης με μεταλλικό σύρμα (αισθητήρα) .. με επιφύλαξη και πολύ επιμέλεια και προσοχή θα σου έλεγα να τραβήξεις πιο έξω τον μεταλλικό αισθητήρα τόσο όσο χρειάζεται για να πάει λίγο πιο κάτω από τους 15 βαθμούς πχ στους 10 .
    Αλλά σημειώνω με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ .... ίσως ο κατασκευαστής είχε λόγω να μην επιτρέψει και πιο κάτω από 15 βαθμούς.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι είδους θερμοστάτης είναι? ηλεκτρονικός? ή μηχανικός? (μέσα στο δοχείο ? ενσωματωμένος ? )

Αν υποθέσουμε ότι είναι μηχανικός ο θερμοστάτης με μεταλλικό σύρμα (αισθητήρα) .. με επιφύλαξη και πολύ επιμέλεια και προσοχή θα σου έλεγα να τραβήξεις πιο έξω τον μεταλλικό αισθητήρα τόσο όσο χρειάζεται για να πάει λίγο πιο κάτω από τους 15 βαθμούς πχ στους 10 .
    Αλλά σημειώνω με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ .... ίσως ο κατασκευαστής είχε λόγω να μην επιτρέψει και πιο κάτω από 15 βαθμούς.
    καλημέρα φίλε μου
    ο θερμοστάτης είναι ηλεκτρονικός και είναι φιχ μέσα στο δοχείο
    δηλαδή το μόνο που βγαίνει από το δοχείο είναι 2 καλώδιακια που πηγαίνουν στη πλακέτα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το σωστότερο είναι να μπει κατάλληλος θερμοστάτης με την ανάλογη θερμοκρασία που ζητάς (αν υπάρχει) καλύτερα απευθύνσου στους ειδικούς για αυτούς τους ψύκτες.... με "φοβίζει " λιγάκι γιατί ο κατασκευαστής το άφησε στάνταρ στους 15 βαθμούς χωρίς να έχει δυνατότητα ρύθμισης . Ίσως παίζει και ρόλο στην ασφάλεια του ψύκτη

Αν ήταν δικός μου ο ψύκτης (και δεν έδινα λογαριασμό σε κανέναν αν θα το χαλάσω ή όχι ) ....

Θα έβγαζα τον αισθητήρα τελείως για να δουλεύει υποτίθεται συνεχώς ... και θα έβαζα χρονοδιακόπτη μηχανικό ανά 15 λεπτο κτλ !! ... και με δοκιμές θα το έφερνα στις επιθυμητές θερμοκρασίες που θα ήθελα να έχει .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το σωστότερο είναι να μπει κατάλληλος θερμοστάτης με την ανάλογη θερμοκρασία που ζητάς (αν υπάρχει) καλύτερα απευθύνσου στους ειδικούς για αυτούς τους ψύκτες.... με "φοβίζει " λιγάκι γιατί ο κατασκευαστής το άφησε στάνταρ στους 15 βαθμούς χωρίς να έχει δυνατότητα ρύθμισης . Ίσως παίζει και ρόλο στην ασφάλεια του ψύκτη

Αν ήταν δικός μου ο ψύκτης (και δεν έδινα λογαριασμό σε κανέναν αν θα το χαλάσω ή όχι ) ....

Θα έβγαζα τον αισθητήρα τελείως για να δουλεύει υποτίθεται συνεχώς ... και θα έβαζα χρονοδιακόπτη μηχανικό ανά 15 λεπτο κτλ !! ... και με δοκιμές θα το έφερνα στις επιθυμητές θερμοκρασίες που θα ήθελα να έχει .
    σωστό αλλά υπάρχει πρόβλημα
    όταν βγάζω των θερμοστάτη από την πλακέτα δεν δουλεύει .
    γι αυτό έλεγα μήπως έβαζα μια “αντίσταση” η κάτι άλλο στο καλώδιο του θερμοστάτη
    το πολυμετρο μου δείχνει στα 200κ ομ ζεστό 13.6 κρύο 18.8 περίπου

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν ξέρω τι δυνατότητες έχει με βάση την πλακέτα αν έχει περιθώριο να "παίξουμε" με την αντίσταση ... αν γίνει .. αλλά και να βρεις την κατάλληλη αντίσταση πως θα την βάλεις μέσα στο φιξ δοχείο? Δες αν βγαίνει η δικιά του αντίσταση αισθητήρα εντελώς έξω ... και μετά τοποθέτησε χρονοδιακόπτη

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

οκ φίλε μου ευχαριστώ για το χρόνο σου

πρέπει να το δει ιδικός και εγώ δεν είμαι οπότε θα του βγάλω τα μάτια αν ασχοληθώ περισσότερο μου φαίνετε

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας