Ναι όντως Βασίλη είναι περίεργο ... και η πλάκα είναι ότι κατέχω 2 σκούτερ . ένα παλιότερο επίσης 48V με μοτέρ 250W . Και ένα νεότερο επίσης με 48V με μοτέρ 1500w .
Και στα 2 σκούτερ τελευταία έχω το ίδιο πρόβλημα . Δηλαδή ενώ πριν όταν ήταν (ολόφρεσκα) . Στο βαττόμετρο έβλεπα (λογικές πορείες κατανάλωσης στον φορτιστή ) ...π.χ. 190W - 150W -.....5W ... και αφού φόρτιζαν και φαινόταν και στα 2 σκούτερ από τους δικούς τους ξεχωριστά φορτιστές τους , και από το λαμπάκι το ενδεικτικό που από κόκκινο γινόταν πράσινο που σήμαινε και ότι πέρασε ο κύκλος φόρτισης τους . Επίσης όταν άφηνα ολημερίς τον φορτιστή μόνιμα να φορτίζει έμεναν και στα 2 σκούτερ στα 5W κατανάλωση.
Έχουν μειωμένη αποθηκευτική ικανότητα και το καταλαβαίνω σε σχέση με τα χιλιόμετρα που κάλυπτα πριν με τα χιλιόμετρα που καλύπτω τώρα . Πριν (2 χρόνια ) ήταν μέσο όρο στα 35 χιλιόμετρα και φέτος στα 25 χιλιόμετρα .
Επίσης αν αφήσω και στα 2 σκούτερ (μετά από πλήρη φόρτιση "πράσινο λαμπάκι" δηλαδή ) ... και επίτηδες βγάλω και στα 2 τους φορτιστές τους .... την επόμενη μέρα ή την δεύτερη και τρίτη μέρα μου δείχνουν "κόκκινες" όταν ξαναβάλω τους φορτιστές .... άρα έχουμε μια πτώση αποθηκευτικής ικανότητας στις μπαταρίες ή αλλιώς σοβαρή διαρροή .
Το θέμα και ο λόγος που το αναφέρω το πρόβλημα , είναι περισσότερο ως σημείο αναφοράς (για όσους έχουν είτε ηλεκτρικά ποδήλατα είτε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες με μπαταρίες προς φόρτιση από φορτιστές και για άλλους λόγους ) ..... να μην λαμβάνουν στο απόλυτο το ενδεικτικό λαμπάκι που περιέχουν οι φορτιστές (λαμπάκι ελέγχου φόρτισης κόκκινο/πράσινο) .... ότι σώνει και καλά μόλις ανάψει "πράσινο" ... ότι όλα πάνε καλά και ότι δεν τρέχει τίποτα . Αφού μια δοκιμή με ένα βαττόμετρο θα τους πείσει ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως θεωρητικά νομίζουν και ως προς την κατανάλωση .
Εγώ απλά δεν έκανα τίποτα άλλο ... μιας που δεν θέλω και να πετάξω ή να αλλάξω τις μπαταρίες μου , αφού ακόμα μου "προσφέρουν χιλιόμετρα" έστω και μειωμένες σε απόδοση ...
Απλά "ανακάλυψα" ότι αφού οι φορτιστές μου δείξουν "πράσινο" βγάζω αυτήν την φορά τους φορτιστές μου από την "μόνιμη λειτουργία" .... για να μην καταναλώνω στην συνέχεια τζάμπα ρεύμα χωρίς λόγο . και συμπέρανα ότι μάλλον οι φορτιστές "διαβάζουν πλήρες φόρτισης" με το πράσινο λαμπάκι .... αλλά δεν μπορούν να διαβάσουν τυχόν συνεχιζόμενη διαρροή
Μέχρι στιγμής κάνω την δουλειά μου και τις βόλτες μου και πάλι .... απλά πρέπει να προσεχτεί αυτή η περίπτωση από τους υπόλοιπους ως σημείο αναφοράς.