Φίλε Μάριε, καλησπέρα και από εμένα. Εφόσον όπως αναφέρεις έχεις ελέγξει το καλώδιο VGA και έχεις βρει πως δεν φταίει και επίσης υποθέτοντας ότι το ολοκληρωμένο τσιπ διασύνδεσης δεδομένων MAXIM IC εργάζεται ορθά και δεν υπάρχει κάποια ρωγμή ή ψυχρή κόλληση στις επαφές της βυσμάτωσης του VGA, τότε θα πρέπει να υποπτευθείς το εσωτερικό του μόνιτορ.
Το πιθανότερο είναι να έχει οδηγηθεί στο κορεσμό ο ενισχυτής χρωμοδιαφοράς του μπλε . Μπορεί να υπάρχει κάποια διαρροή στο τρανζίστορ ενίσχυσης, ή ένας πυκνωτής στο κύκλωμα ανάδρασης να λειτουργεί κανονικά στην αρχή της λειτουργίας του και μόλις ανέλθει η θερμοκρασία στα κανονικά επίπεδα λειτουργίας να δημιουργεί υπερβολική διαρροή, με αποτέλεσμα να μην διατηρείται ίσο το σήμα της χρωμοδιαφοράς ( σε σχέση με τα άλλα ). Αυτή η κατάσταση αντιστοιχεί στη βλάβη που διακρίνεις και εσύ .
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να είναι ελαττωματικό το πυροβόλο της λυχνίας εικόνας…
Αυτά που αναφέρω, τα λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί είναι κάπως δύσκολο από απόσταση να διακρίνει κάποιος τη βλάβη. Απλά έχω καταλάβει ότι έχεις εικόνα με μεγάλο μπλε κορεσμό. Πιστεύω ότι η βλάβη είναι επισκευάσιμη και σε περίπτωση που χρειαστείς κάποια διευκρίνιση σχετικά, είμαι στη διάθεσή σου