Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 23
    Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Το + δεν είναι βραχυκυκλωμένο με το κεντρικό Pin. Το "smart" pin χρησιμοποιείται για έλεγχο. Δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του.

Το avatar του χρήστη rep
    Μέλος
    Όνομα
    Χρυσοστομος
    Περιοχή
    Μακροχωρι Βεροια

Προεπιλογή

το πιν αυτο στους γνησιους φορτιστες περνει μια ταση +8-10 volt με ελαχιστη ενταση απο την πλακετα του τροφοδοτικου ,στα οχι γνησια εχω βρει μια αντισταση μερικα Κ ΩΜ μεσα στο βυσμα που κανει την ιδια δουλεια.νομιζω οτι ειναι μια ταση για start stop τις φορτισης. τις ποιο πολλες φορες κοβεται μονο το μεσαιο μπλε καλωδιο το ανοιγω και το επισκευαζω.αλλα εχω και βραχυκλωμανο απο την αλλη μερια ακριβως στην εξοδο,με ενα dremel κοβω ακριβως στην ραφη και μικρενω το καλωδιο.

Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Παιδακια 1000 ευχαριστω αυριο θα γινει η σφαγη και θα εχω νεα απο την περιπτωση.
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Προεπιλογή

διαβαζοντας το προβλημα με τον φορτιστη που έχει ο Phatt θυμήθηκα πως και εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. δλδ κανει ένα μπιπ-μπιπ με συχνότητα περιπου 2/sec και μια ελαχιστη ταση στην εξοδο. Αλλαξα λοιπον τους 3 πυκνωτες (τους 2 πρασινους 1000μf 25v και ενα 33μf/35v) παρόλα αυτα το προβλημα συνεχίζεται δεν διορθωθηκε τπτ. εαν υπάρχει κάποια αλλη σκεψη για την λυση του προβλήματος , θα είμαι υποχρεωμένος
    14042011071.jpg

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    μακεδονία

Προεπιλογή

Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το τροφοδοτικό μου του λαπτοπ hp 6730 s . Εφαρμόζω το βύσμα και δεν μου δείχνει να φορτίζει στην οθόνη του laptop . Mέτρησα τις τάσεις του εξωτερικού δακτυλίου με τον εσωτερικό και βλέπω ότι δεν σταθεροποιείται η τάση (παίζει). Το ίδιο συμβαίνει και με την τάση ανάμεσα στον εξωτερικό δακτύλιο και το κεντρικό καρφάκι pin (δηλαδή δεν σταθεροποιείται η τάση ). Γνωρίζει κανείς τι φταίει; Ευχαριστώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis1964 : 01-06-12 στις 14:43

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παιδιά καλημέρα. Επαναφέρω το θέμα θέλοντας να ρωτήσω το εξής. Τελικά τι τάσεις δίνει το τροφοδοτικό ??? Δίνει γύρω στα 19V στον εσωτερικό δακτύλιο (με δεδομένο ότι ο εξωτερικός είναι γείωση), και γύρω στα 10V στο pin όπως διαβάζω στο post #12 ??? Ας με διαφωτίσει κάποιος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fmav Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πιο πιθανό είναι ότι δεν λειτουργεί σωστά ο πυκνωτής startup. Είναι πολύ συνηθισμένη βλάβη στα παλμοτροφοδοτικά και τα συμπτώματα είναι τα ίδια. Προσπαθεί το τροφοδοτικό να ξεκινήσει μέσω του πυκνωτή αυτού φορτίζοντάς τον από την τάση εισόδου (320V) έτσι ώστε να αυτοτροφοδοτηθεί, δεν τα καταφέρνει και κλείνει. Μετά ξαναπροσπαθεί... κοκ

Θα το ανοίξεις και θα τον αλλάξεις με έναν ίδιο ή μεγαλύτερο καινούριο.
    Είναι ηλεκτρολυτικός, κοντά στο τμήμα εισόδου (230V, γέφυρα, μεγάλος πυκνωτής εξομάλυνσης στα 400V) και κοντά στο ολοκληρωμένο ελέγχου. Πρέπει να είναι γύρω στα 100μF/36V. Αν δεν μπορέσεις να τον βρεις, βγάλε μια φωτό για να στον δείξω.
    Στο δικο μου laptop εβγαζε ταση το τροφοδοτικο αλλα δεν ειχε ρευμα για να ξεκινιση το laptop και εκανε παλμους που τους ακουγα.
    Τοσο καιρο επειδη ειχα καβατζα τροφοδοτικο δεν το ειχα ανοιξει αλλα μετα την μεθοδο ψυγειου-χτυπηματος που διαβασα εδω για το ανοιγμα
    το δοκιμασα και ανοιξε τελεια.
    Το ανοιξα λοιπον και βρηκα ενα κεραμικο πυκνωτη σπασμενο 332 (3.3nF) 1KV ο οποιος μαλλον εσπασε απο τα χτυπηματα για να ανοιξει
    επισης ενας μεγαλος πυκνωτης 400V 63uF τον μετρησα και ειναι off (εχει χωρητικότητα pF ) αλλα μπορει να τον χαλασα και εγω οπως τον εβγαζα
    γιατι το 1 ποδαρακι του ψιλομπαινοβγαινε μεσα και αλλοι 2 1000uF 25V στην εξοδο που τους εβγαλα ειναι ok στην μετρηση που εκανα.

Τι πιστευεις οτι κανει αυτο το προβλημα ο μεγαλος στα 400V ? ποια ειναι η λειτουργεια αυτου του μεγαλου πυκνωτη ?
    Ο πυκνωτης startup τι χωρητικότητα/ταση εχει ?

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mtzag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τι πιστευεις οτι κανει αυτο το προβλημα ο μεγαλος στα 400V ?
    Πολύ πιθανόν
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mtzag Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποια ειναι η λειτουργεια αυτου του μεγαλου πυκνωτη ?
    Εξομάλυνση στα ανορθωμένα 220V~

Άλλαξε και τον κεραμικό που έσπασες

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά καλημέρα. Επαναφέρω το θέμα θέλοντας να ρωτήσω το εξής. Τελικά τι τάσεις δίνει το τροφοδοτικό ??? Δίνει γύρω στα 19V στον εσωτερικό δακτύλιο (με δεδομένο ότι ο εξωτερικός είναι γείωση), και γύρω στα 10V στο pin όπως διαβάζω στο post #12 ??? Ας με διαφωτίσει κάποιος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
    Στα παλιά τορφοδοτικά στο μεσαίο pin δίνουν 19v στα νέα δίνουν συνήθως 14v. Τα δίνουν με πολύ χαμηλή ένταση όπως είπε και ο φίλος μας REP χρησιμοποιώντας μια αντίσταση.

Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Κρήτη

Προεπιλογή

ποιοι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες ειναι οι καλυτεροι που δεν χαλανε ?
    Γιατι το τροφοδοτικο του λαπτοπ μου ειναι σχετικα καινουργιο το 2008 το ειχα παρει και χαλασε το 11 δηλαδη μετα 3 χρονια χρησης..
    Τι πυκνωτες μπορω να βαλω που να κρατησουνε οσο γινετε ποιο πολυ ?

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. προβλημα σε τροφοδοτικο laptop
    από yanis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-10, 23:03
  2. προβλημα με laptop
    από kopritis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-07, 10:10

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι