Καλημέρα καταρχήν σε όλην την παρέα,
Πριν αναφερθώ στην βλάβη που αντιμετωπίζω, θα ήθελα να κάνω μια μικρή εισαγωγή για τις περιορισμένες γνώσεις μου πρώτα, έτσι ώστε να μην με "βρίσετε" αν πετάξω καμία κοτσάνα.
Ήρθε στα χέρια μου μια τηλεόραση WINSON TV28MT, με σασσί BEKO U99.190 (ή BEKO 14.2).Είμαι απόφοιτος ΤΕΙ Υπολογιστικών Συστημάτων (επιτέλους !!!), ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά αρκετό καιρό, αλλά με κέρδισαν οι υπολογιστές και ο προγραμματισμός.
Όταν πέφτει οποιαδήποτε χαλασμένη συσκευή στα χέρια μου προσπαθώ να την επισκευάσω, πριν πεταχτεί από τον κάτοχο της στα "σκουπίδια". Έχω επισκευάσει κάποιες τηλεοράσεις (πυκνωτές,τρανζίστορ κ.α), αλλά όταν είχαν σοβαρή βλάβη...
Τέρμα με τις εισαγωγές.
Το manual για όποιον θέλει είναι: http://www.reptips.dk/Reptips/Beko14-1-2.pdf.
Η τηλεόραση είναι του ξάδερφου μου και δεν άναβε, αλλά πως να ανάψει, αφού μέσα ήταν κάρβουνο όλα. Καμμένο το IC601 (MC44608P40), βραχυκυκλωμένο το T601 (2SK2545), καμμένες τις R606&R607 (0.47R), την R639 (15R), την R605 (3.9K) και την δίοδο D601 (RGP10J) με διαρροή.
Τα αντικατέστησα όλα, εκτός από το MC44608p40 (έβαλα MC44608p75), αντιστάσεις 0.47R (έβαλα 0.33R όπως αναγράφει το manual) και το διοδάκι RGP10J (έβαλα 1N4007). Επίσης έχω αλλάξει και κάποιους πυκνωτές.
Πλέον η τηλεόραση έχει τα 300VDC στον ηλεκτρολυτικό, ανάβει αλλά δεν μπαίνει σε standby και κάνει έναν θόρυβο που προέρχεται από το τροφοδοτικό (τσιπ-τσιπ-τσιπ, το ξέρω προσπαθεί να μου πεί κάτι αλλά δεν καταλαβαίνω τι μου λέει...Όπως βλέπω στο forum έχει και άλλος παρόμοιο πρόβλημα, φυσιολογικά είναι το ίδιο σασσί.
Το post είναι: http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=63503.)
Προσπάθησα να μετρήσω άλλες τάσεις, αλλά όταν το άφησα αρκετή ώρα, μου έκαψε έναν ηλεκτρολυτικό στο δευτερεύον. Αυτά που μπόρεσα να συλλέξω είναι: στο τρανζίστορ χαμηλής μετράω τρελές τιμές 700-1100VDC (εναλλάσεται πολύ γρήγορα), στο pin 8 του MC44608 έχω 105VDC (αντί για 120VDC που αναφέρει) και στο pin 6 έχω 10VDC (αντί για 8.8VDC), επίσης τάση δεν φτάνει στο τρανζίστορ υψηλής.
Όπως είπα και προηγουμένως, γνώσεις δεν έχω πολλές από τηλεοράσεις, η βλάβη ξεπερνάει την όποια εμπειρία έχω σχετικά με επισκευές, γιαυτό αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, θα του ήμουν ευγνώμων και εγώ και ο ξάδερφος, γιατί φράγκα δεν παίζουν (μαζί μας τα φάγανε...).
Με εκτίμηση,
Λευτέρης.