υπάρχει και αυτόματος μικτής που ρυθμίζεις τη θερμοκρασία
υπάρχει και αυτόματος μικτής που ρυθμίζεις τη θερμοκρασία
Direct drive.... μονόδρομος . Δεν έχει μειονεκτήματα... ίσως μόνο το κόστος του πλυντηρίου.
Κάτι που δεν είπε κανείς ειναι ότι τα Direct drive στην κυρίως πλύση δεν ακούγονται καθόλου! Θα ακούς μόνο το νερό που πλατσουρίζει...
(το καδομοτέρ γυρνά με λιγότερη συχνότητα από αυτή που ακούμε...)
Μόνο κατά το στύψιμο θα μπορέσεις να ακούσεις τη ήχο βγάζει το μοτέρ,αλλά και σε αυτή την περίπτωση είναι κατά πολύ ποιό ήσυχα από αυτά με ιμάντα.
Επίσης κάτι που δεν είπε κανείς .... είναι ότι όταν κάποτε "φάει τα ψωμιά του " ... προκειμένου να το πετάξει εξ ολοκλήρου στα σκουπίδια . Να πάρει το μοτέρ και να φτιάξει μια μούρλια ανεμογεννήτρια !!
Προς το παρόν είναι ακριβό το συγκεκριμένο πλυντήριο , από μικρή έρευνα που έκανα πλησιάζουν τα 900 ευρώ .
Αλλά υπάρχουν και τα παράδοξα , ενώ π.χ. σε ένα μοτέρ τις Bosch (με καρβουνάκια) ; έχει μέσο όρο 290 ευρώ.
Στης νέας τεχνολογίας Direct D έχουν 100 ευρώ (μαζί και το καπάκι της τροχαλίας !!)
http://translate.google.gr/translate...e-motor-stator
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 19-05-12 στις 08:03
Notios38 (19-05-12)
ΤΙ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ?????? δεν υπαρχει ενα διαχειριστης να το παει στην κατηγορια ηχου ?
χα χα χα αχαχαχαχ!!!!!
Phatt (19-05-12)
Δεν ειναι ολα τα πλυντηρια το ιδιο για να βλεπεις τιμες. Δες εδω.Ειναι και αξιοπιστα.
Εγω παντως προτιμω με ιμαντα.
Εντάξει Μάνο , ο καθένας έχει δικαίωμα δικής του επιλογής ... αλλά θέλω να μου πεις χωρίς υπεκφυγές που βλέπεις το "πλεονέκτημα" του μοτέρ με ιμάντα ή χωρίς ?
στον ίδιο λόγο και στο αίτιο
1) (καρβουνάκια? ή χωρίς?) ..... Όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που σε βάθος μιας 5 ετίας περίπου τρέχουν να τα αντικαταστήσουν , και όσοι το αμέλησαν το έχουν καταστρέψει και το ίδιο μοτέρ.
2) (Θορυβώδες ? ή χωρίς?) ....
3) (επιπλέον ρουλεμάν στα συμβατικά μοτέρ? ή χωρίς στα Direct?)
4) Και επίσης να συνυπολογιστεί και αυτό .... τα συμβατικά (με την τοποθέτηση του μοτέρ "έξω και στην περιφέρεια" ο κάδος χάνει κάποια σταθερότητα στην φυγοκέντριση στο (στίψιμο δηλαδή) .. ενώ στο Direct όχι λόγω τοποθέτησης εξίσου στο κέντρο.
5) Επίσης πολλές φορές έχουν αναφερθεί προβλήματα από τον "χαλαρό ιμάντα " όπου χάνει στροφές κτλ .
Εγώ τουλάχιστον εξηγώ τα παραπάνω πλεονεκτήματα του Direct Drive έναντι του συμβατικού .... εσύ Μάνο τι "πλεονεκτήματα " έχεις να δηλώσεις περί αυτού?
Αν είναι κάτι που πρέπει να το μάθουμε ή να το ακούσουμε για προς το "καλύτερο " ας το ακούσουμε λοιπόν.
Ααααα ξέχασα και κάτι ! ... αν μας πιάσει λόξα το κάνουμε από 240 βολτ δικτύου σε 12 βολτ . για όσους έχουν αυτόνομα συστήματα !..... για να μην έχουμε εξοικονόμηση μόνο στο ζεστό νερό του πλυντηρίου .... αλλά να γυρίζει και τζάααααμπααα με "φυσικό " ρευματάκι 12βολτο.
http://www.youtube.com/watch?v=v5mZL...endscreen&NR=1