Σαν πρώτη εικόνα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατα την εκκίνηση πηγαίνει στο τρανζίστορ υψηλής 125V αλλά αμέσως κόβεται και πέφτει στα 12V.
Σαν πρώτη εικόνα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατα την εκκίνηση πηγαίνει στο τρανζίστορ υψηλής 125V αλλά αμέσως κόβεται και πέφτει στα 12V.
Εδώ είναι και οι υπόλοιπες τάσεις, στο πράσινο πλαίσιο είναι αυτές που έρχονται σωστά την στιγμή που ενεργοποιείται η TV (προτού κλείσει ξανά). Οι υπόλοιπες έχουν αποκλίσεις. Δεν έχω βρει τίποτα καμένο, τι μπορεί να φταίει αυτή τη φορά? Κάποιες φορές μπορεί να μείνει ενεργοποιημένη για λίγα δευτερόλεπτα και άλλες πάλι κλείνει σε διάρκεια κλασμάτων.
Τάσεις_1b.pngΤάσεις_2b.png
Άλλαξε το X501 4MHz, ίσως ψυχρές
Μια φορά μου είχε τύχει ένα παρόμοιο και υπήρχε πρόβλημα στο ocp, επίσης στο κύκλο σε on κατάσταση έχεις 0V ε?
Untitled.jpg
άλλαξε και τον πυκνωτή στην βάση του τρανζίστορ της υψηλής
Ακριβώς Σπύρο, σε κατάσταση ON έχω 0V.
Τον optocoupler τον είχα ελέγξει αλλά είχα δοκιμάσει και άλλον χωρίς αποτέλεσμα. Τον πυκνωτή στην βάση του τρανζίστορ υψηλής τον αντικατέστημα όταν έβαλα το καινούριο τρανζίστορ και εκείνο το σημείο στις δύο ημέρες δοκιμών που πρόλαβα να κάνω δεν ξαναπαρουσίασε πρόβλημα.
Όταν βγαίνει σε stand-by αλλάζουν πρώτα αυτές οι δυο τάσεις?
Αποστόλη με το ocp εννοούσα over current protection (το ορθογώνιο).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 05-04-12 στις 01:20
Αυτό το κύκλωμα δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη TV, οι θέσεις στην πλακέτα είναι κενές και στη θέση του πηνίου L808 έχει το γεφύρωμα S808
over current protection.png