Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 17

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή Επαναφορά στην ζωή κεντρικής μονάδας 7 χρονών.

Γεια σας ,

Λέγομαι Χρίστος (Ναι λέω ονόματα όντας και το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ). Καταρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν είμαι παντελώς άσχετος απο ηλεκτρονικά (Συγκολήσεις κ.λ.π. μπορώ να κάνω). Έχω μια κεντρική μονάδα 7 χρονών η οποία πέρυσι σταμάτησε να δουλεύει. Μιας και δεν δούλευε την έβαλα στην άκρη , μέχρις ώτου βρώ χρόνο να την φτιάξω(φορτωμένος απο το ΤΕΙ με μαθήματα , πτυχιακές και με ένα έταιρο ήμιση που δεν το παραμελώ).

Το θέμα ήτανε ενώ φαινόταν η κεντρική μονάδα να δουλεύει δεν έδινε σήμα στην οθόνη. Τελικά σήμερα πήρα την μεγάλη απόφαση να το ανοίξω και μιας και το μυρίστηκα που μπορεί να είναι το πρόβλημα , άρχισα να κοιτάω τους πυκνωτές! Δεν παρατήρησα κάτι στην μητρική αλλά όταν άνοιξα το τροφοδοτικό βρήκα εναν 16v 1000uf σκασμένο(δεν ξέρω αν ήτανε απο το κακό του) και νομίζω ένας 330uf 250v στην βάση του να έχει ενα καφέ υγρό (μπορεί να είναι και κόλλα , που χρησιμοποιούσανε οι σχιστομάτηδες για να μην κουνιούνται οι πυκνωτές!).

Το τροφοδοτικό είναι ενα 300Watt. Λέτε να αλλάξω τον πυκνωτή ή να αγοράσω ένα καινούριο τροφοδοτικό?(Λέω για καινούριο γιατί επειδή είναι 7 χρονών μήπως έχει και τίποτα άλλο που δεν μπορώ να το βρώ, και το 300watt δεν πιστεύω να είναι πανάκριβο !).

Π.Σ. Δεν πετάω την κεντρική μονάδα , λόγω συναισθηματικής αξίας και λόγω ότι θέλω αυτό το pc για να το κάνω LAMP(Linux Apache Mysql Php!).

Το avatar του χρήστη kotsos___
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Kώστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Οθόνη και κάρτα γραφικών έλενξες??

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Την οθόνη την έβαλα στο λάπτοπ μου και δουλεύει μια χαρά , κάρτα γραφικών την έλεγξα σε άλλο πισι δουλεύει μια χαρά. Μέχρι και σκληρό δίσκο κοίταξα (που δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα μου) και δουλεύει μια χαρά. Άρα νομίζω(Αν και είμαι αρχάριος στα ηλεκτρονικά) φταίει αυτός(αυτοί?) σκασμένοι πυκνωτές στο τροφοδοτικό. Καμιά άλλη ιδέα?:s

Το avatar του χρήστη kotsos___
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Kώστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εγώ γι αυτό το λέω..
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Xristos Marios Dimopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θέμα ήτανε ενώ φαινόταν η κεντρική μονάδα να δουλεύει δεν έδινε σήμα στην οθόνη.
    Έχεις πολύμετρο να μετρησεις το τροφοδοτικό??

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Έχω, ευχαριστώ για την ιδέα ! Να φανταστώ θα αρχίζω να δοκιμάζω όλες τις εξόδους του τροφοδοτικού και ότι είναι εκτός ορίων(12,5, 3.3V) , θα παίζει εκεί πρόβλημα ε?

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Είδες για σκόνη μέσα στο τροφοδοτικό; Πιθανόν να έχει γεμίσει και να κόλλησε τον ανεμιστήρα του.
    Αν συνεβη αυτό, ιδού τα επακόλουθα: Πρώτα πάει σκόνη στον ανεμιστήρα καιτον κολλάει(Βέβαια μπορεί και από την πολλή χρήση να σταματήσει). Το αποτέλεσμα είναι να μη δουλεύει ή να υπολειτουργεί. Αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία στο τροφοδοτικό με συνέπεια ο πυκνωτής που λες να υπερθερμάνθηκε και τιναχτηκε. Ή βραχυκύκλωσε και έσκασε.
    Όπως και νά`χει, θα πρέπει να ελέγξεις τα εξαρτήματα του τροφοδοτικού. Αν σου έκαψε ολοκληρωμένο, θα χρειαστείς καινούριο. Πάντως άλλαξε τους και βλέπουμε.

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Έχω, ευχαριστώ για την ιδέα ! Να φανταστώ θα αρχίζω να δοκιμάζω όλες τις εξόδους του τροφοδοτικού και ότι είναι εκτός ορίων(12,5, 3.3V) , θα παίζει εκεί πρόβλημα ε?
    Μικρές ανοχές τάσης είναι αποδεκτές.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Ναι ναι φυσικά . Εννοώ αν δώ πάνω απο 0.5V+ διαφορές! Ευχαριστώ παιδιά , θα το κοιτάξω μέχρι τέλος μήνα(δεν έχω το πολύμετρο στο φοιτιτικό μου σπίτι), και ότι γίνει θα σας ενημερώσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε περαιτέρω.Ευχαριστώ , για τις μέχρι τώρα απαντήσεις !

Το avatar του χρήστη duomax03
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

για το τροφοδοτικό αυτό είναι το σχήμα...
    χωρίς τίτλο.JPG
    duomax3

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Πάτρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Papas00zas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είδες για σκόνη μέσα στο τροφοδοτικό; Πιθανόν να έχει γεμίσει και να κόλλησε τον ανεμιστήρα του.
    Αν συνεβη αυτό, ιδού τα επακόλουθα: Πρώτα πάει σκόνη στον ανεμιστήρα καιτον κολλάει(Βέβαια μπορεί και από την πολλή χρήση να σταματήσει). Το αποτέλεσμα είναι να μη δουλεύει ή να υπολειτουργεί. Αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία στο τροφοδοτικό με συνέπεια ο πυκνωτής που λες να υπερθερμάνθηκε και τιναχτηκε. Ή βραχυκύκλωσε και έσκασε.
    Όπως και νά`χει, θα πρέπει να ελέγξεις τα εξαρτήματα του τροφοδοτικού. Αν σου έκαψε ολοκληρωμένο, θα χρειαστείς καινούριο. Πάντως άλλαξε τους και βλέπουμε.
    Το τροφοδοτικό όλως περιέργως δεν έιχε καθόλου σκόνη , και την πολύ λίγη που είχε την καθάρισα(Το ανεμιστηράκι στο τροφοδοτικό φαίνεται να δουλέυει μια χαρά). Το άλλο που με παραξένεψε (και θέλω να αλλάξω τροφοδοτικό) , είναι όταν δούλευε παλιότερα , αν κούναγα και ελάχιστα την κεντρική μονάδα , έκανα επανεκκίνηση το pc.Και άκουγα συνέχει ενα τζτζτζ, αλλά από τότε που δεν έδινε σήμα στην οθόνη όσο και να το κουνάω αυτό ακμαίο δεν έκανε επανακίνιση :P Είναι και αυτό μια δεύτερη σκέψη και θέλω να αλλάξω τροφοδοτικό :P

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας