Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7
    Το avatar του χρήστη JimKarvo
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Πρόβλημα με φωτεινότητα σε ταινία LED

Καλησπέρα.

Έχω μια ταινία LED (2 συγκεκριμένα - αγορασμένες απο Ebay) οι οποίες για κάποιο λόγο η απόδωση σε φωτεινότητα έχει πέσει αισθητά μέσα σε 1 μήνα λειτουργίας.
    Υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται αυτό; (η τάση είναι στα 13V και δεν υπάρχει πρόβλημα με τροφοδοτικό.)
    Για να μην γράφω σε κάθε post μου το ίδιο θέμα..
    Το σπίτι μου είναι οικολογικό! Δεν έχει ΔΕΗ.. Ρεύμα διαχέεται στα καλώδια του σπιτιού από ένα inverter
    [modified sinewave], το οποίο παίρνει ρεύμα από μια μπαταρία 12V 145Ah, η οποία φορτίζει από ένα ηλιακό πάνελ, φτιαγμένο με τα χεράκια μου, και ονομαστική ισχύ 140 w/p
    24/05: Τώρα πλέον δεν έχει καμία σκιά, έχει ανέβει σε μέρος που το βλέπει "μέρα-νύχτα" ο ήλιος!
    Και συν της άλλης, ξεπέρασα και την υψοφοβία μου!

Το avatar του χρήστη plouf
    Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Ιλιον,Αθήνα

Προεπιλογή

προφανώς τα λεντ παίζουν σε παραπάνω τάση (Αρα και περισοτερο ρευμα τα διαπερνα) απο το επιτρεπτο, με αποτέλεσμα ναι μεν να είναι ποιο φωτεινά αλλα να "σβηνουν" γρήγορα

έτσι δουλεύει και ένας φακός που πήρε ο πατέρας μου απο μαύρους, λευκά λεντ σε 3 μπαταρίες AAA = 4.6Volt... ειναι φωτεινότερος απο τους άλλους αλλα περιμένω να σβήσει γρήγορα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από plouf Εμφάνιση μηνυμάτων
    προφανώς τα λεντ παίζουν σε παραπάνω τάση (Αρα και περισοτερο ρευμα τα διαπερνα) απο το επιτρεπτο, με αποτέλεσμα ναι μεν να είναι ποιο φωτεινά αλλα να "σβηνουν" γρήγορα
    Δεν το κατάλαβα αυτό. Έχω κάνει κάπου λάθος εγώ; πρέπει να αλλάξω κάτι;
    12V λέει ότι δουλεύουν, 13 δίνω. Στην αρχή η φωτεινότητα είναι πολύ ωραία. τώρα πλέον έχει πέσει αισθητά!
    Το σπίτι μου είναι οικολογικό! Δεν έχει ΔΕΗ.. Ρεύμα διαχέεται στα καλώδια του σπιτιού από ένα inverter
    [modified sinewave], το οποίο παίρνει ρεύμα από μια μπαταρία 12V 145Ah, η οποία φορτίζει από ένα ηλιακό πάνελ, φτιαγμένο με τα χεράκια μου, και ονομαστική ισχύ 140 w/p
    24/05: Τώρα πλέον δεν έχει καμία σκιά, έχει ανέβει σε μέρος που το βλέπει "μέρα-νύχτα" ο ήλιος!

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Ιλιον,Αθήνα

Προεπιλογή

τα λεντ δουλεύουν σε κάποαι όρια πχ max 30ma αν περάσει παραπάνω πχ 35 θα δουλεθει φωτεινότερα αλλα "καει".
    τα ta led δεν περιορίζουν το ρεύμα γιαυτό θέλουν και αντίσταση παντα.

να δίνεις 12v η ποιο κάτω, αν και μικρη διαφορά τη κόβω, πιθανον να είναι και κατασκευαστικα κακης ποιοτητας βέβαια...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Χειροτερεύουν τα πράγματα στα 12V η πιο κάτω (12,8 παίρνουν τα Leds αυτή την στιγμή.)

Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Ιλιον,Αθήνα

Προεπιλογή

προφανώς χαμηλότερη τάση = χαμηλότερο φωτισμος= μεγαλυτερος χρόνος ζωής

τα συγκεκριμένα εφόσον έπεσε η αποδοσή τους. τελείωσαν δεν γιατρεύονται πας για αλλα.

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Η γνωμη μου ειναι να μετρησεις με πολυμετρο,τι ταση εχει το τροφοδοτικο σου

Παρόμοια Θέματα

1. Sony TV φωτεινότητα σε video in
    από gRooV στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 1