Παιδιά καλησπέρα. Έχω μία Apple cinema 20'' LCD οθόνη η οποία μάλλον έχει κάψει ανορθωτή μετά απο πτώση τάσης της ακατονόμαστης εταιρίας παροχής ρευματος.
υπάρχει περίπτωση να φτιάχνετε ή να ψάχνω ανταλλακτικό?
Ευχαριστώ
Παιδιά καλησπέρα. Έχω μία Apple cinema 20'' LCD οθόνη η οποία μάλλον έχει κάψει ανορθωτή μετά απο πτώση τάσης της ακατονόμαστης εταιρίας παροχής ρευματος.
υπάρχει περίπτωση να φτιάχνετε ή να ψάχνω ανταλλακτικό?
Ευχαριστώ
φτιάχνετε, το θέμα είναι ομως γνωρίζεις να την φτιάξεις η θα την βγάλεις Π.Ο.Ε
Δεν γνωρίζω να την φτιάξω αλλα αν κάποιος μπορεί και θέλει να ασχοληθεί ας βοηθήσει γιατί ανταλλακτικό λίγο δύσκολο να βρεθεί..
με το αζημείωτο
Αυτό που μάλλον έχει καεί είναι το τροφοδοτικό της
Σε αυτές τίς περιπτώσεις δεδομένου ότι μάλλον είναι πολύ δύσκολο να βγεί άκρη(δεδομένου ότι πολλά τροφοδοτικά στα ανταλλακτικά τους βάζουν κωδικούς δικούς τους )μάλλον συμφαίρει να την πάς στην μαμά εταιρία γιά σίγουρο αποτέλεσμα
το τροφοδοτικό της είναι οκ. Είναι εξωτερικό κομμάτι και έτσι το δοκίμασα εύκολα σε άλλη οθόνη και δούλευε κανονικά.
τη μαμά εταιρία την ξεχνάμε. ρώτησα ήδη και μου είπανε ότι για αυτη την οθόνη η Apple ορίζει σαν ανταλλακτικά μόνο την βάση της και όλη την οθόνη![]()
Tότε το πρόβλημα δεν είναι το τροφοδοτικό η ο λεγόμενος ανορθωτής αλλά κάτι μέσα στήν οθόνη
Σε αυτή τη περίπτωση μάλλον η λύση είναι επισκευή της οθόνης
Δέν ξέρω κατα πόσο είναι εφικτό η επισκευή της
Θα μπορούσα να την δοκιμάσω αλλά προσωπικά έχω σχεδόν μηδαμινή εμπειρία σε προιόντα Apple
Ο ανορθωτής δεν έχει να κάνει με το τροφοδοτικό. είναι ξεχωριστό κομμάτι μέσα στην οθόνη, παίρνει ρεύμα μικρής τάσης απο το mainboard της οθόνης που και αυτό είναι μέσα την οθόνη και το ανεβάζει στα 700V περίπου για να ανάβουν οι λάμπες (2) και να φωτίζει το panel. Δεν έχει να κάνει με Apple ή Samsung ή ... είναι βασικό component σε κάθε LCD. Φαντάζομαι οι LED οθόνες δεν θα θέλουν τόση τάση...αλλά τέλοςπάντων...
Την έχω λύσει την οθόνη αλλά δεν ξέρω καν για τι πράγμα να ψάξω... όλα φαίνονται ΟΚ....
Inverter λέγεται, όχι ανορθωτής...
Οπως λεει και ο φιλος FILMAN ειναι ο inverter.
Επανω στον inverter δεν εχει κανενα αυτοκολλητο με κανενα κωδικο,part number εστω,κατι που μπορεις να το ψαξεις?
Περιεγραψε αν μπορεις τι συμπτωματα παρουσιαζει το monitor.
Επισης το power LED αναβοσβηνει? Αν ναι, σε τι ρυθμο?
Ριξε ==> ΕΔΩ <== μια ματια.