Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 38
    Το avatar του χρήστη j kalai
    Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Κορωπι

Προεπιλογή

Και εγω που νομιζα οτι ημουν ο μονος τετρακινητος εδω.

Το avatar του χρήστη stafidas
    Μέλος
    Όνομα
    Μαρίνος
    Περιοχή
    Περιστέρι Αττικής

Προεπιλογή

Ενδιαφέρον θέμα και καλή ανάλυση/εξήγηση από τον j kalai αλλά έχω μια ερώτηση. Γιατί ρίχνει το ρελέ μετά από 5-10 λεπτά και όχι αμέσως?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stefanoszis Εμφάνιση μηνυμάτων
    βαλε το φουρνο να δουλεψει χωρις γειωση για μια ωρα στη μεγιστη θερμοκρασια. προσοχη μην ακουμπησεισ μεταλικεσ επιφανειες του φουρνου γιατι θα εχουν ρευμα.
    αυτό θα κάνω σήμερα και αν συνεχίσει να έχει διαρροή θα ψάξω το από που!!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από j kalai Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και εγω που νομιζα οτι ημουν ο μονος τετρακινητος εδω.
    δεν είσαι! oi σίγουρoi είμαστε εγώ και ο ταξιδευτής
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vidas : 14-11-11 στις 11:47

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stafidas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενδιαφέρον θέμα και καλή ανάλυση/εξήγηση από τον j kalai αλλά έχω μια ερώτηση. Γιατί ρίχνει το ρελέ μετά από 5-10 λεπτά και όχι αμέσως?
    κοίτα και εμενα αυτό με έχει παραξενέψει. μέχρι τώρα έχουν δώσει δυο απαντήσεις που είναι πωλεί πιθανές. το κακό είναι πως στην μια περίπτωση έχει λύσιμο και βαριέμαι το ψαχούλεμα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από selectronic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι επικίνδυνο να προτείνεις στον οποιοδήποτε άσχετο (χωρίς παρεξήγηση vidas) τέτοια πράγματα!!!

Ακόμα και να απομονώσει μία μία τις αντιστάσεις είναι επικίνδυνο αν δεν ξέρεις τι κάνεις!
    εδώ φιλε σύμφωνw μαζί σου και επαυξάνω!!! όταν έκανα το post έψαξα σε παλαιότερα post μήπως βρω κάτι παρόμοιο και δεν πίστευα στα ματια μου!!! κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα πριν κανένας γειωθεί μόνιμα.
    κατά την γνώμη μου όταν κάποιος ρωτάει σε τέτοια θέματα καλο θα ήταν να τον ρωτάμε τι γνώσεις έχεις για να προστατεύσουμε πρώτα αυτόν και μετά το πορτοφόλι του! ξεκινάω εγώ για της γνώσεις μου είμαι μηχανολόγος που βαριετέ τα ηλεκτρολογικά γιατί δεν είναι πάντα απλά.... θέλουν πήρα στο αντικείμενο και ψάξιμο!!!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Καλημέρα . Πέραν τον παραπάνω "πιθανών αιτιών" από εσάς , για την διαρροή .
    να λάβετε υπόψη και τούτο .
    Προσωπικά έτυχα την εξής περίπτωση. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με αντίσταση φούρνου κουζίνας και στο σπίτι υπήρχε ρελέ διαρροής . Άλλαξα (καινούρια) μια αντίσταση και έριχνε και πάλι το ρελέ. Άλλαξα και πάλι μια αντίσταση (δεύτερη αντίσταση καινούρια επίσης ) μη έχοντας και τίποτα άλλο να κάνω . και η δεύτερη αντίσταση λειτουργεί μέχρι και σήμερα !!! (μιλάμε πριν 10 χρόνια)
    Το συμπέρασμα που έβγαλα κατά καιρούς ... είναι ότι ακόμα και οι καινούριες αντιστάσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο (συνήθως ιμιτασιόν ) δεν είναι και απόλυτες στην κατασκευή τους καθώς κάποιες έχουν μια σχετικά ασήμαντη διαρροή ... αλλά σημαντική όταν πρόκειται για παρουσία ρελέ διαρροής στο σπίτι (αντί των απλών ασφαλειών που χρησιμοποιούσαμε ανέκαθεν) . καθώς αυτές (οι διαρροής ) "απαγορεύουν " το όριο των 30 mA διαρροής προς την γείωση. Δηλαδή μπελάς όταν έχει να κάνει και με βαριές συσκευές όπου συνήθως εκεί παρουσιάζονται και τα προβλήματα . θερμοσίφωνο τοστιέρες κτλ. Όπου αυτές οι αντιστάσεις έχουν την ιδιότητα του θερμο συστελλόμενου "κακού" . Και όταν παλιώσουν λιγάκι αυτές οι αντιστάσεις ξεπερνούν κάποια στιγμή το όριο διαρροής του ρελέ. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αντίσταση αυτή είναι και εντελώς άχρηστη αφού αυτή θα δουλέψει κανονικά σε απλή ασφάλεια του πίνακα. Αλλά αν θέλουμε το μέγιστο της δικής μας ασφάλειας . και επιβάλλετε ο ρελές . τότε αλλάζουμε την αντίσταση.

Αφού έχουν λοιπόν έτσι τα πράγματα ας κάνει το εξής , για να εντοπίσει ποια αντίσταση φταίει.
    1) ο Φούρνος έχει στο επάνω μέρος (συνήθως 2 αντιστάσεις) η μία είναι η "κανονική" και η άλλη το "γκρίλ" . και στο κάτω μέρος έχουμε επίσης μια αντίσταση κανονική.

2) να ανάψει πρώτα το γκρίλ μόνο του για αρκετή ώρα να δει αν θα ενεργοποιηθεί το ρελέ. αν όχι ... τότε μόνο το επάνω και μετά μόνο το κάτω ... σε όποια από αυτές "πέσει" αντικατάσταση με καινούρια. ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

λοιπόν τα νέα είναι καλά.... καταρχήν ζω ακόμα!!!
    λοιπόν έβγαλα την γιόσι και τον δούλεψα για καμια ώρα πάνω κάτω gril. κατά την διάρκεια μέτραγα τα ρεύματα που είχε στο κέλυφος της η κουζίνα έφτασε να δείχνει το πολύμετρο για λίγη ώρα 110V!!!! σταδιακά έπεσε στο μηδέν και κάτι ψιλά. αυτήν την στιγμή δουλεύει μια χαρά με την γhόσh του συνδεδεμένη. ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας ... εγώ και ο φούρνος. σημειώστε πως η διαρροή ήταν από την απάνω αντίσταση

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον vidas για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

dagpan (14-11-11)

Το avatar του χρήστη taxideytis
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    περιφερόμενος

Προεπιλογή

...λοιπόν τα νέα είναι καλά.... καταρχήν ζω ακόμα!!!
    ...φτου...επέζησε ακόμα μια φορά....

Προεπιλογή

ακόμα και αν αποσυνδέσεις τη γείωση , ο αυτόματος ηλεκτροπληξίας δεν θα έπρεπε να πέφτει?
    αφού υπάρχει διαρροή στο σώμα της κουζίνας?
    ή μήπως επειδή δεν έχουμε γείωση το ρεύμα δεν "φεύγει" απο το σώμα της κουζίνας ?(εκτός αν το αγγίξουμε φυσικά)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Ασφάλεια για φούρνο μικροκυμάτων
    από apa02gr στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-12-09, 14:18

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •