στο κλιματιστικο υπαρχει υπαρχει ενα ταπελακι[εξωτερικη μοναδα] εκει γραφει ποσο υγρο παιρνει και τι ειναι πχ R407c 750gr Η R410 A 100gr. Απο δω και περα αγοραζεις την φιαλη 1ας χρησης, και ενα λαστοιχο πληρωσης,και βαζεις το υγρο
[freon]
στο κλιματιστικο υπαρχει υπαρχει ενα ταπελακι[εξωτερικη μοναδα] εκει γραφει ποσο υγρο παιρνει και τι ειναι πχ R407c 750gr Η R410 A 100gr. Απο δω και περα αγοραζεις την φιαλη 1ας χρησης, και ενα λαστοιχο πληρωσης,και βαζεις το υγρο
[freon]
που πουλανε φιαλη μιας χρησης ???
εψαξα στο ιντερνετ να βρω κανα μαγαζι , αλλα σε οσα πηρα τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν εχουν μιας χρησης ...
ξερει κανενας τιποτα ???
Αυτη ειναι φιαλη μιας χρησης αλλα λεει οτι ειναι κατηργημενο http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...42&cpi=&s=&l=1.
Απο οτι εχω δει εχει φιαλες μικρες αλλα γιατι το λεει δεν ξερω.
Καλησπερα φιλε Δημητρη.
Βρες ενα αδειο πυροσβεστηρα ,αγορασε ενα μικρο μπρουτζινο επιστομιο (βαλβιδακι) που να βιδωνει πανω το λαστιχο,και πηγαινε σ'ενα εργαστηριο συγκολλησεων να στο ενωσουν. Να βρεις τροπο ομως η φιαλη να'χει στροφιγγα.
Και μην βαλεις πανω απο 2 κιλα μεσα,για να'χεις το κεφαλι σου ησυχο ,να μην αναπτυχθουν πιεσεις.
φιλικα, Γιωργος (αθικτον).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη αθικτον : 30-07-11 στις 21:07
οι φιαλες μιας χρησεως απαγορευτηκαν. και να βρισκες ομως τι να κανεις 10 κιλα φρεον? το καλυτερο πο εχεις να κανεις ειναι να αγορασεις μια φιαλη 2 κιλ. και να τους πεις να βαλουν μεσα την ποσοτητα ψυκτικου πουχρειαζετε το κλιματιστικο. αυτο το γραφει σε ενα ταμπελακι στην εξωτερικη μοναδα. ετσι δεν μπλεκεις με μανομετρα. βεβαια πριν κανεις πληρωση πρεπει να βρεις τη διαρροη, να τη διορθωσεις και μετα να κανεις κενο.
οι μιας χρησης δεν ειναι 10 κιλα ... κανα κιλο ειναι. γι αυτο ψαχνω τετοια.
μηπως ειναι καλυτερα να παρω την εξωτερικη μοναδα και να την φερω αθηνα να μου την γεμισουν ???
αμα παω σε καναν ξουραφα μπορει να το κανει αυτο ???
νομιζω ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω ... ετσι και αλλοιως θα πρεπει να ξαναλυσω τις ενωσεις για να τους βαλω λοκσεαλ που ειπε ο φιλος ο αθικτον .
το φρεον τελικα ειναι r410a και παιρνει 0,76 κιλα .
για να κάνεις σωστά δουλειά πρέπει να έχεις μια vacumm pump, μια ζυγαριά και δεν ξέρω τί άλλο θα χρειαστείς.
Αν δώσεις 40 ευρώ σε κάποιον που το 'χει (και έχει και τα εργαλεία) θα κάνεις τη δουλειά σου.
Προφανώς δεν χρειάζεται να λύσεις όλες τις ενώσεις, με σαπουναδα θα βρεις που χανει
και να ασχοληθείς μόνο με αυτή την ένωση.
Ασε που μπορεί να χάνει και απο αλλου, δες και τα ρακορ.