Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Μέλος
    Όνομα
    δημητρης
    Περιοχή
    πειραιας

Προεπιλογή επισκευη κλιματιστικου

ειχα παρει περυσι ενα αρκουδισιο και το τοπεθετησα μονος μου.
    το προβλημα ειναι οτι μετα απο καμια 10ρια μερες εχασε το φρεον.
    μαλλον δεν ειχα σφιξει καλα τις ενωσεις.
    μιλαμε για εξοχικο που ειναι ολιγον "αγονη γραμμη" οποτε ειναι ενα θεμα η επισκεψη ενος τεχνικου.
    το φρεον στα αυτοκινητα ειναι ιδιο ???
    αν παω με μηχανημα για αυτοκινητα θα μπορεσω να το γεμισω ??? ειναι ιδιο το φρεον ?

Το avatar του χρήστη j kalai
    Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Κορωπι

Προεπιλογή

Στα αυτοκινητα ειναι 134 ενω στα κλιματιστικα ειναι 407 ή 410.

Το avatar του χρήστη αθικτον
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jakjak Εμφάνιση μηνυμάτων
    ειχα παρει περυσι ενα αρκουδισιο και το τοπεθετησα μονος μου.
    το προβλημα ειναι οτι μετα απο καμια 10ρια μερες εχασε το φρεον.
    μαλλον δεν ειχα σφιξει καλα τις ενωσεις.
    μιλαμε για εξοχικο που ειναι ολιγον "αγονη γραμμη" οποτε ειναι ενα θεμα η επισκεψη ενος τεχνικου.
    το φρεον στα αυτοκινητα ειναι ιδιο ???
    αν παω με μηχανημα για αυτοκινητα θα μπορεσω να το γεμισω ??? ειναι ιδιο το φρεον ?
    Καλημερα φιλε Δημητρη. Στα ειδη ψυκτικων υπαρχει μια μπλε κρεμα που λεγεται "leak seal".Θα ξεβιδωσεις ολες τις ενωσεις
    και αυτες που βρισκονται πισω απο την πλατη του "fancoil" (εσωτερικη μοναδα) και θα την εφαρμοσεις
    και στις δυο επιφανειες ,αλλα να προσεξεις μην τρεξει μεσα στη σωληνωσεις.

Για το "φρεον" ψαξε πανω στο αρκουδισιο (καλο!),
    καπου το γραφει.
    Μετα πηγαινε στα ψυκτικα και ζητησε μια μεταχειρισμενη μεταλλικη φιαλη αδεια, να σου βαλουν 1-2 κιλα r407,410 ή r22 (το "φρεον" για τα παλια κλιματιστικα). Και αγορασε μαζι ενα "λαστιχο" που να βιδωνει πανω στη φιαλη.Την αλλη ακρη (αυτη που εχει μια μπρουτζινη προεξοχη στο κεντρο θα τη βιδωσεις ελαφρα στο βανακι του "air condition" θα ανοιξεις στιγμιαια τη στροφιγγα της φιαλης να φυγει ο αερας και αμεσως θα τη σφιξεις.

Βαζεις μπρος και ξανανοιγεις τη φιαλη για 10 δευτερολεπτα, κλεινεις και βλεπεις πως παει. Αν στα βανακια κανει...χιονι θελει κι αλλο "φρεον".
    Σταματας οταν δεις τα βανακια να...ιδρωνουν.

Προσοχη :Μην βαλεις πολυ γιατι θα δυσκολευεται το "μοτερ" να ξεκινησει και μπορει να καει.

Αυτος ειναι εμπειρικος τροπος για να μην ανακατευτεις με μανομετρα και πιεσεις,θελει προσοχη ομως μη βαλεις παραπανω.

φιλικα ,Γεωργιος (αθικτον).

Μέλος
    Όνομα
    δημητρης
    Περιοχή
    πειραιας

Προεπιλογή

ευχαριστω για τις απαντησεις.
    φιλε γιωργο καταρχην που θα βρω καταστημα ψυκτικων ??? δεν εχω προσεξει ποτε καποιο τετοιο καταστημα... περιοχη πειραια κατα προτιμηση.
    πουλανε φιαλες μεταχειρισμενες ? το λαστιχο το εχουν ετοιμο ? περιπου τι κοστος θα εχει η φιαλη το "φρεον" και το λαστιχο?

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Ο Κόντες, δίπλα σου
    http://www.kontes.gr/index.asp

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Πέραμα

Προεπιλογή

Ίσως, λέω μια ιδέα χωρίς να είμαι ψυκτικός, μπορεί να μετρήσει τα αμπέρ που τραβάει το μηχάνημα για να δει αν του έβαλε πολύ φρέον. Στα πιο πολλά A/C που έχω δει γράφουν και πόσα αμπέρ τραβάνε (και μπορείς να το βγάλεις και από τα watt).

Αν δεν είχες μετρήσει και πρίν (με σωστό φρέον) πόσο τράβαγε, δεν θα είναι και πολύ σίγουρο το πώς να ερμηνεύσεις αυτό που θα δείς, αλλά αν πχ γράφει “12A max” και μετρήσεις 13,5Α σταθερά, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά…

Το avatar του χρήστη j kalai
    Μέλος
    Όνομα
    Γιαννης
    Περιοχή
    Κορωπι

Προεπιλογή

Einai και αυτος ενας τροπος για να υπολογισεις τα υγρα αλλα το 407 και το 410 θελουν οπωσδηποτε μανομετρο και μετρηση των αμπερ αν ειναι να συμπληρωσεις.
    Το σωστο ειναι αδειασμα και ξαναγεμισμα με ζυγισμα.

Το avatar του χρήστη dalai
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ρε παιδια τι συμβαινει με τα μανομετρα. Κανω εδω και μερες ερευνα στο εβαυ για μανομετρο (manifold gauge) και βρισκω μονo για R22 R404 R 134. Εχω ομως μια μικρη υποψια οτι πρεπει να κανουν και αυτα.Μπορει καπιος να μου πει τι πρεπει να προσεξω για να αγορασω ενα μανομετρο ωστε να μετραω το κλιματιστικο στο σπιτι R410 το κλιματιστικο στο αυτοκινητο R134 και π.χ. ενα ψυγειο ?
    "Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"

Το avatar του χρήστη αθικτον
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jakjak Εμφάνιση μηνυμάτων
    ευχαριστω για τις απαντησεις.
    φιλε γιωργο καταρχην που θα βρω καταστημα ψυκτικων ??? δεν εχω προσεξει ποτε καποιο τετοιο καταστημα... περιοχη πειραια κατα προτιμηση.
    πουλανε φιαλες μεταχειρισμενες ? το λαστιχο το εχουν ετοιμο ? περιπου τι κοστος θα εχει η φιαλη το "φρεον" και το λαστιχο?
    Τιποτα,να'σαι καλα φιλε μου. Για υλικα,θα ανεβεις Αθηνα και θα πας

στον ξουραφά, κωνσταντινουπολεως κατω απο σταθμο λαρισης.

Ειναι ψυκτικο καταστημα για επαγγελματιες.

Ποσο κοστιζουν δεν ξερω,εχω να ασχοληθω με ψυκτικα 10 χρονια.

Τοτε με 10€ αγοραζες 3κιλα R22 ("φρεον"ειναι παλαια μαρκα ψυκτικου υγρου.Ο κοσμος το εχει συνηθισει ετσι).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη αθικτον : 23-07-11 στις 11:58

Μέλος
    Όνομα
    δημητρης
    Περιοχή
    πειραιας

Προεπιλογή

πηγα στον ξουραφα. ρωτησα για μπουκαλα και μου ειπε οτι κανει 35 ευρω + φπα και μπορω να την επιστρεψω μονο αν μου κοψει τιμολογιο. με λιανικης δεν γινεται. επισης οι μπουκαλες που εχει εκει ειναι γεματες ... τι να το κανω 5-10 κιλα "φρεον" ??? την μπουκαλα βρισκω να μου την κοψει τιμολογιο να παρω τα λεφτα πισω. αλλα τοσο φρεον τι να το κανω ?
    υπαρχει καμια αλλη οδος σε αυτο το θεμα ?

το κλιματιστικο το ειχα παρει περυσι απο καρφουρ σε μια προσφορα που εδινε 1+1 δωρο και ειναι 12αρι απο οτι θυμαμαι. ξερει κανενας τι φρεον παιρνει ???

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πλακετα κλιματιστικου HUALING
    από JOUN στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-13, 20:19

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •