φαντάζομαι ότι λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα ξέρουν πόσο λίγο ενθουσιάζονται οι γυναίκες μας με το χόμπυ μας. είτε αυτό λέγεται ηλεκτρονικές κατασκευές, επισκευές ή συλλογή μηχανημάτων (παλιών ή νέων).
ανάμεσα στα άλλα έχω ένα ραδιόφωνο με λυχνίες schaub lorenz. για την ακρίβεια δεν είναι απλό ραδιόφωνο αλλά πρόκειται για εκείνα τα έπιπλα που είχαν ραδιόφωνο, πικάπ και ηχεία όλα μαζί. καθώς το εν λόγω αντικείμενο πιάνει σημαντικό χώρο στο σπίτι, υπήρξε πηγή διαφωνίας καθώς η γυναίκα μου το προτιμάει στο...υπόγειο κι εγώ στο σπίτι (η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν χωρούσε στο σπίτι και τώρα πια δεν ταιριάζει και με τα έπιπλα αλλά δεν της το λέω!!!). με τα πολλά αποφάσισα να το πουλήσω. δυστυχώς όταν πήγα να το δοκιμάσω, ενώ είναι όλα σε άψογη κατάσταση (έπιπλο και συσκευές) είδα ότι δεν δουλεύει. ανοίγοντας το πίσω πάνελ βρήκα μια καμμένη ασφάλεια. θέλω να την αντικαταστήσω αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω τι ασφάλεια είναι (να τονίσω ότι είμαι αρκτά ερασιτέεχνης στα ηλεκτρονικά)
η ασφάλεια πάνω έχει κάποια στοιχεία αλλά δεν είναι πολύ καθαρά. γράφει κάτι σαν JNG (ή JMG) μετά έχει κάτι σαν 0.6 (ή 0.5) και μετά ένα 250. το τελευταίο είναι και το μόνο καθαρό. υπάρχει περίπτωση ολόκληρο μηχάνημα 50ετίας να θέλει μισό αμπέρ ασφάλεια; ή είναι κάτι άλλο; η αλήθεια είναι ότι το καλώδιο ρεύματος το οποίο και δεν έχει αλλαχτεί ποτέ (τουλάχιστον όσο το έχω εγώ) είναι αρκετά ψιλό και συνηγορεί προς την πλευρά της μικρής κατανάλωσης. το μηχάνημα είναι schaub lorenz όπως είπα και είναι το μοντέλο ballerina 571
οποαιδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη