Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 139

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη SRF
    Μέλος
    Όνομα
    Γεώργιος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑΙ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από -nikos- Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλυτερα να εισαι παρανομος παρα νομιμος σε μερικα επαγγελματα......
    δεν πληρωνεις τιποτα και συνηθως δεν σε ενωχλουν αντιθετα με οταν εισαι νομιμος.
    αν τιχει και καμια καταγγελια κανεις την κουκουβαγια και λες οτι κανεις χομπι αντι για επαγγελμα.
    υπαρχουν επειχιρησεις που ευνωουνται απο την νομοθεσια και επιχειρησεις που κυνιγιουνται ασχημα.
    για την περιπτοση του οαεε υπαρχει μια περιπτοση να εξερεθεις αν η επιχειρηση σου ασχωληται με
    το φασον [δηλαδη παραγωγη προτογενους αντικημενου
    ] μπορει δηλαδη να κανεις εναρξη με κωδικο
    που να λεει οτι φτιαχνεις μονο πλακετες και μετα να κανεις οτι γουσταρεις στα ορια-νομιμου-παρανομου.
    Συγγνώμη αλλά αυτό που το έχεις δει? Υπάρχει κάπου αυτό? Να δεις αύριο πως θα σταματήσουν να καταβάλλουν ΟΑΕΕ καμμιά 200.000 άτομα!
    Η μόνη απαλλάγή που ήξερα ότι υπήρχε είναι όταν κάνει δραστηριότητα σε πολύ μικρό χωριό (με πολύ λίγους κατοίκους - εν δυνάμει πελατολόγιο) και πάλι παίζεται (πχ καφετζής)!
    Σε οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ νομίζω ότι ισχύει ΚΑΜΜΙΑ απαλλαγή εκτός του όταν είσαι μισθοδοτούμενος ταυτόχρονα με ασφάλιση άλλου ταμείου και κάνεις επιλογή ασφάλισης αλλά και αυτό ισχύει μόνο για τους μετά το 93 εισελθέντες στην αγορά εργασίας! Εμείς οι παλαιότεροι άντε να γλυτώναμε την ιατρικοφαρμακευτική κάλυψη μόνο, δηλαδή τίποτα!!!
    Αν θέλεις πες μας ΠΟΥ το έχεις δει αυτό που αναφέρεις, γιατί αποκτά ενδιαφέρον η συζήτηση!!!

Το avatar του χρήστη -nikos-
    Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    εν πλω

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SRF Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν θέλεις πες μας ΠΟΥ το έχεις δει αυτό που αναφέρεις, γιατί αποκτά ενδιαφέρον η συζήτηση!!!
    στην τελευταια εγκεικλυο του οαεε για τις εξερεσεις μερικων επαγγελματων αλλα αν
    θυμαμαι καλα υπηρχε και πληθισμιακος περιορισμος.
    αλλα και παλι μπορεις να κανεις μεταδημοτευση-μετα να κανεις την εναρξη-και μετα
    με εδρα το χωριουδακι να ακροβατεις μεταξι νομιμου-παρανομου δουλευωντας στην περιοχη
    που επιθυμεις.Ξερεις ποσα μαγαζια βγαζουν παγκο στη λαικη ολλης της ελλαδας με αυτο το
    καθεστος ??

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο της επιχείρησής σου; Επισκευές; Κατασκευές; Εμπόριο ηλεκτρονικών; Κάτι άλλο;
    Επισκευές-Κατασκευές-αυτοματισμοί σε ατομική επιχείρηση.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alex504 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχοντας εμπειρία 15 χρόνια στο κατάστημα μου θα σου πω το εξής
    Πολύ δύσκολους καιρούς αποφάσισες να ανοίξεις δίκια σου δουλεία όταν όλα κλείνουν
    Αυτό βεβαία δεν λέει τίποτα
    Εάν είσαι εργατικός φιλόδοξος και επαγγελματίας θα έχεις δουλεία λίγο στην αρχή θα ζοριστείς

εγώ δεν το έχω μετανιώσει και μάλιστα έχω πολύ δουλεία σίγουρα περισσότερο τρέξιμο και ευθύνες αλλά είναι όλα για την πάρτη μου
    έχω δώσει αρκετά χρήματα για εξοπλισμό και εργαλεία μηχανήματα εμπόρευμα αλλά εάν δεν δώσεις δεν παίρνεις
    Αλέξη σε ευχαριστώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με όλα τα παραπάνω.

Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω πως αυτό το οποίο έχω σκοπό να κάνω το έχω σκεφτεί αρκετά και γνωρίζω και τους ενδεχόμενους κινδύνους και φυσικά δεν με ενδιαφέρει οτιδήποτε το οποίο δεν διέπεται από τους νόμους που αφορούν το επάγγελμα μας,
    θα κάνω και λίγο ποιο συγκεκριμένα τα ερωτήματα μου.
    Πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως για να ανοίξεις μια επιχείρηση?
    Ποιοι είναι οι συνήθεις κωδικοί δραστηριότητας που δηλώνουμε?
    Αν στο ελάχιστο εξοπλισμό χρειάζεται γεννήτρια υψηλών συχνοτήτων ή μπαρογεννήτρια?
    Αν τα όργανα ή υλικά/συσκευές υπάρχουν πρέπει να προσκομίσουμε αποδείξεις αγοράς για αυτές?
    Η φορολογία στην παροχή υπηρεσίας πόσο είναι?
    Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω?
    Κατά τα άλλα επειδή οι καιροί είναι δύσκολη για τέτοια ανοίγματα θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει κάτι και για επιδοτήσεις εισφορών νέων επιτηδευματιών.
    Αυτά για την ώρα και ελπίζω να μη σας κούρασα καληνύχτα!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 11-06-11 στις 02:29

Το avatar του χρήστη alex504
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΛΕΞΙΟΣ
    Περιοχή
    ΔΑΦΝΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επισκευές-Κατασκευές-αυτοματισμοί σε ατομική επιχείρηση.

Αλέξη σε ευχαριστώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με όλα τα παραπάνω.

Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω πως αυτό το οποίο έχω σκοπό να κάνω το έχω σκεφτεί αρκετά και γνωρίζω και τους ενδεχόμενους κινδύνους και φυσικά δεν με ενδιαφέρει οτιδήποτε το οποίο δεν διέπεται από τους νόμους που αφορούν το επάγγελμα μας,
    θα κάνω και λίγο ποιο συγκεκριμένα τα ερωτήματα μου.
    Πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως για να ανοίξεις μια επιχείρηση?
    Ποιοι είναι οι συνήθεις κωδικοί δραστηριότητας που δηλώνουμε?
    Αν στο ελάχιστο εξοπλισμό χρειάζεται γεννήτρια υψηλών συχνοτήτων ή μπαρογεννήτρια?
    Αν τα όργανα ή υλικά/συσκευές υπάρχουν πρέπει να προσκομίσουμε αποδείξεις αγοράς για αυτές?
    Η φορολογία στην παροχή υπηρεσίας πόσο είναι?
    Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να προσέξω?
    Κατά τα άλλα επειδή οι καιροί είναι δύσκολη για τέτοια ανοίγματα θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει κάτι και για επιδοτήσεις εισφορών νέων επιτηδευματιών.
    Αυτά για την ώρα και ελπίζω να μη σας κούρασα καληνύχτα!
    Κοίταξε Σπύρο και με ην άδεια ραδιοτεχνιτη πολύ συνάδελφοι δουλεύουν
    Εγώ πήρα τα όργανα μπαρογεννητρια παλμογράφο ένα σταθμό βάσης κολλητηριού ένα τροφοδοτικό με δυο όργανα
    Και ένα φίλος ηλεκτρολόγος μου έφτιαξε ξεχωριστό πινάκα του πάκου με ρελε και τα λοιπά για την ασφάλεια την δική μου και των συσκευών
    Και ήρθε η επιτροπή τα είδε όλα ταχτοποιημένα με τις προδιαγραφές που θέλουν και πήρα και την άδεια εργαστηριού
    Απλά το έκανα ποιο επίσημα
    Τώρα η παροχή φορολογείτε με 45 %
    Όμως εσύ όταν ανοίξεις χαρτιά στην εφορία σου συστήνω εκτός από επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών να δηλώσεις και πώληση ηλεκτρονικών ειδών και ανταλλακτικών
    Διότι τα ανταλλακτικά θα τα παίρνεις με τιμολόγιο χονδρικής και στην απόδειξη που θα κόβεις στον πελάτη εφόσον θα έχεις ταμιακή μηχανή θα κτυπάς τα ανταλλακτικά με μικρότερη φορολόγηση και την παροχή ξεχωριστά άλλη κατηγορία δηλαδή την εργασία και έτσι θα μοιράζετε και όχι όλα μαζί όπως τα κάνουν κάποιοι και βγαίνει το φπα τεράστιο
    Στις πωλήσεως ηλεκτρονικών και ανταλλακτικών οι κατηγορίες φπα είναι 5% 11% 23%
    45% παροχή
    Τώρα εάν έχεις βρει τον χώρο και είσαι έτοιμος πιστεύω ότι με όλες τις διαδικασίες σε 1 μήνα έχεις ανοίξει
    Όταν κάνης την έναρξη επιχείρησης θα δηλώσεις τη ακριβώς τι θα κάνεις και η εφορία έχει τους κωδικούς ετοίμους για αυτά τα πράγματα
    Θα πρέπει να γραφτής στο επιμελητήριο 55 ευρώ το μήνα η συνδρομή τώρα το τεβε θα αρχίσεις με την πρώτη κατηγορία γύρω στα 350 το δίμηνο και κάθε χρόνο θα αυξάνετε
    Εγώ έχω τεβε αυτή την στιγμή 850 ευρώ το δίμηνο
    Όχι αποδείξεις αλλά τιμολόγια διότι θα έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ για τα όργανα και τις συσκευές του καταστήματος όπως ένα κλιματιστικό πχ τα τιμολόγια αυτά των συσκευών είναι εάν έρθει έλεγχος από την εφορία και σου πει αυτός ο παλμογράφος έχεα τιμολόγιο και συ τους δίνεις αυτό που έχεις κατά την αγορά
    Θέλει πολύ ψάξιμο όσον αφορά την πριμοδότηση της νέας επιχείρησης υπάρχουν πολλά προγράμματα
    Πάντως σου εύχομαι να ανοίξεις την δίκια σου επιχείρηση και να είσαι κύριος του εαυτού σου και επαγγελματικά ότι βοήθεια θες εδώ είμαι πολύ παλιά καραβανά στο χώρο και έχω πολλές διασυνδέσεις στο χώρο διότι έχω και ένα όνομα δεν χρωστώ πουθενά ούτε μου χρωστούν

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Αλέξη το επιμελητήριο είναι 55 ευρό/μήνα,
    η παροχή υπηρεσίας είναι 45% από το πρώτο ευρό,
    και αν δεν έχω τιμολόγια για τον εξοπλισμό (τα έχω αγοράσει πριν χρόνια) τη γίνεται.

Το avatar του χρήστη alex504
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΛΕΞΙΟΣ
    Περιοχή
    ΔΑΦΝΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Προεπιλογή

Αλέξη το επιμελητήριο είναι 55 ευρό/μήνα,
    η παροχή υπηρεσίας είναι 45% από το πρώτο ευρό,
    και αν δεν έχω τιμολόγια για τον εξοπλισμό (τα έχω αγοράσει πριν χρόνια) τη γίνεται.
    Κάνεις μια λίστα με αυτά και τα δηλώνεις στην εφορεία ότι τα έχεις από πάλαια αλλιώς πας σε ένα γνωστό σου κόβει τα τιμολόγια και του πληρώνεις το φπα

Το avatar του χρήστη -nikos-
    Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    εν πλω

Προεπιλογή

τi γίνεται.
    πριν κανεις οτιδυποτε πηγενε στο ΟΑΕΔ της περιοχης σου για να ρωτησεις για τα
    προγραμματα επιδωτησεως των νεων επαγγελματιων....τα χρηματα που παιζουν ειναι
    απο 10,000 μεχρι 18,000ευρο,,προσπαθησε να τα παρεις γιατι ειναι ενα μαξιλαρι σε περιπτοση
    που δεν παει καλα η επειχηριση και σε κανα δυο χρωνια χρειαστει να βαλεις λουκετο.

Το avatar του χρήστη Googlis
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Επαρχία/Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μεσιέ Σπύρο επειδή σε βλέπω απτόητο και αποφασισμένο να προβείς στο απονενοημένο,θες να μας πεις τι ακριβώς κατάστημα έχεις στο μυαλό σου να ανοίξεις?
    Το λέω αυτό γιατί αλλιώς είναι τα πράγματα αν πας για ένα εργαστήριο για επισκευές και αλλιώς αν πας για ένα κατάστημα εμπορικό που να κάνεις και επισκευές.
    Για τα προγράμματα να ξέρεις ότι τα χρήματα στα δίνουν για να αγοράσεις εξοπλισμό κτλ και θα πρέπει να έχεις τιμολόγια γι αυτά και είναι πιθανόν να γίνει έλεγχος δηλαδή μην έχεις π.χ μια γεννήτρια 20 ετών και πας και κόψεις τιμολόγια να φαίνεται για καινούρια και έρθει ο έλεγχος και μετά τρέχεις...
    Και ακόμα και αν μπεις σε ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα μην στηρίζεσαι 100% πάνω του γιατί βλέπεις τι γίνετε δεν είναι καθόλου απίθανο να σου καθυστερούν για πολλούς μήνες να σου δώσουν τα χρήματα.

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nutricent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επίσης αποφάσισα πρόσφατα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση και το πιο σημαντικό είναι η ιδέα. Ήρθε αυθόρμητα. Θα ξεκουραζόμουν με την οικογένειά μου, ξεκίνησα και έψαξα ένα ξενοδοχείο στο planetofhotels.com και μετά από λίγο καιρό συνειδητοποίησα ότι τα ξενοδοχεία είναι μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση το γεγονός ότι είναι ως επί το πλείστον εποχιακό και πιστεύω ότι έχοντας λίγα μελετημένα ξενοδοχεία από αυτόν τον ιστότοπο, μπορείτε να βρείτε κάτι χρήσιμο για τον εαυτό σας
    Και εδώ εσύ;

Το avatar του χρήστη ΜΑΝΘΟΣ1988
    Μέλος
    Όνομα
    Μανθος
    Περιοχή
    Κεντρικη μακεδονια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SRF Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συγγνώμη αλλά αυτό που το έχεις δει? Υπάρχει κάπου αυτό? Να δεις αύριο πως θα σταματήσουν να καταβάλλουν ΟΑΕΕ καμμιά 200.000 άτομα!
    Η μόνη απαλλάγή που ήξερα ότι υπήρχε είναι όταν κάνει δραστηριότητα σε πολύ μικρό χωριό (με πολύ λίγους κατοίκους - εν δυνάμει πελατολόγιο) και πάλι παίζεται (πχ καφετζής)!
    Σε οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ νομίζω ότι ισχύει ΚΑΜΜΙΑ απαλλαγή εκτός του όταν είσαι μισθοδοτούμενος ταυτόχρονα με ασφάλιση άλλου ταμείου και κάνεις επιλογή ασφάλισης αλλά και αυτό ισχύει μόνο για τους μετά το 93 εισελθέντες στην αγορά εργασίας! Εμείς οι παλαιότεροι άντε να γλυτώναμε την ιατρικοφαρμακευτική κάλυψη μόνο, δηλαδή τίποτα!!!
    Και εγω θελω να ανοιξω μαγαζι και θα το κανο μαλον ετση σαν επισκευες δεν πληρονεις τεβε μου το ειπε περση ο λογιστης που ρωτησα μεχρη στηγμης ομως ειμαι στην αποθηκη και βγαζω τα εξοδα μου... μονο και μονο σκευτομαι να το ανηξο για περισοτερη πελατια...

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας