Ναι αν δεν ηταν καλά τοποθετημένος πριν.,,,αλλιώς δεν παίζει να είχε πρόβλημα ο πυκνωτής και όταν τον χτύπησες να δούλεψε!
Πριν των χτυπησω δεν ειχα πειραξει τιποτα.
Για ενημερωση τους αλλαξα ολους εκτος των προαναφερομενο που δισταζα, δειχνει κανονικα μεχρι στιγμης χωρις προβληματα.
Πολύ σωστός ο Φίλιππος.Φίλε μου αυτόν μην τον πειράζεις.Αυτοί οι πυκνωτές με αυτήν την ονομαστική τάση δύσκολα αδειάζουν ή παρουσιάζουν πρόβλημα.Κοίτα σε μικρότερους μετά από αυτόν ή εκεί γύρω.Αν τώρα κουνώντας τον είδες το πρόβλημα τότε δες από κάτω τις κολλήσεις και ακολούθησε την γραμμή του μήπως ψιλοκόπηκε ή δεν έκανε καλή επαφή η κόλληση.
Έχετε δίκιο οι πυκνωτές εξομάλυνσης της τάσης εισόδου συνήθως σε όλες τοις lcd δύσκολα αδειάζουν και αυτό γιατί η χωρητικότητα είναι μικρή και η τάση αρκετά μεγάλη και επίσης η συχνότητα η οποία δουλεύουν δεν είναι 100hz (γέφυρα ανόρθωσης) άλλα μεγαλύτερη και αυτό γιατί όταν γίνει on η τηλεόραση υπάρχει ένα inverter στην είσοδο (ένα πηνίο σε σειρά μαζί με κάποιο fet που χρησιμοποιεί την αυτεπαγωγή του πηνίου για να κάνει ανύψωσει στην τάση ) το οποίο μετατρέπει τα 220v σε 380 με 400v.
Και φυσικά όλη αυτή η ιστορία γίνεται για μείωση του κόστους, μεγαλύτερη τάση μικρότερα ρεύματα = οικονομία στα υλικά και λογικά ποιο αξιόπιστα (χαμηλότερες θερμοκρασίες)
Ναι έχεις δίκιο δεν έχουν όλες active pfc άλλα οι περισσότερες από 32 ίντσες και πάνω τουλάχιστον οι sony και samsung , άλλα όταν είδα το πυκνωτή στα 450v μου ήρθε αυτό.
240v / 0,707 = 340v (επειδή οι εταιρίες δεν κάνουν σπατάλες θα έβαζαν στα 380 η 400v)
Ήταν όμως 330μF! Πραγματικά μεγάλος αν είχαμε active pfc (εκτός αν το τροφοδοτικό ήταν πραγματικά πολύ μεγάλης ισχύος) και κανονικός αν δεν είχαμε. Αυτό που λες για τις τηλεοράσεις δεν είμαι σε θέση να το ξέρω, δεν πολυασχολούμαι με τηλεοράσεις.
Συνήθως στα active pfc των τηλεοράσεων αυτή είναι η χωρητικότητα εξομάλυνσης μάλλον για ποιο σταθεροποιημένη ισχύ.
Αν όντως βάζουν τέτοιους πυκνωτές, μάλλον έχουν υπολογίσει επάρκεια του τροφοδοτικού για πολλέεεεεες χαμένες περιόδους της τάσης του δικτύου.