Το + δεν είναι βραχυκυκλωμένο με το κεντρικό Pin. Το "smart" pin χρησιμοποιείται για έλεγχο. Δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του.
Το + δεν είναι βραχυκυκλωμένο με το κεντρικό Pin. Το "smart" pin χρησιμοποιείται για έλεγχο. Δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του.
το πιν αυτο στους γνησιους φορτιστες περνει μια ταση +8-10 volt με ελαχιστη ενταση απο την πλακετα του τροφοδοτικου ,στα οχι γνησια εχω βρει μια αντισταση μερικα Κ ΩΜ μεσα στο βυσμα που κανει την ιδια δουλεια.νομιζω οτι ειναι μια ταση για start stop τις φορτισης. τις ποιο πολλες φορες κοβεται μονο το μεσαιο μπλε καλωδιο το ανοιγω και το επισκευαζω.αλλα εχω και βραχυκλωμανο απο την αλλη μερια ακριβως στην εξοδο,με ενα dremel κοβω ακριβως στην ραφη και μικρενω το καλωδιο.
Παιδακια 1000 ευχαριστω αυριο θα γινει η σφαγη και θα εχω νεα απο την περιπτωση.
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
διαβαζοντας το προβλημα με τον φορτιστη που έχει ο Phatt θυμήθηκα πως και εγω ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. δλδ κανει ένα μπιπ-μπιπ με συχνότητα περιπου 2/sec και μια ελαχιστη ταση στην εξοδο. Αλλαξα λοιπον τους 3 πυκνωτες (τους 2 πρασινους 1000μf 25v και ενα 33μf/35v) παρόλα αυτα το προβλημα συνεχίζεται δεν διορθωθηκε τπτ. εαν υπάρχει κάποια αλλη σκεψη για την λυση του προβλήματος , θα είμαι υποχρεωμένος
14042011071.jpg
Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα σχετικά με το τροφοδοτικό μου του λαπτοπ hp 6730 s . Εφαρμόζω το βύσμα και δεν μου δείχνει να φορτίζει στην οθόνη του laptop . Mέτρησα τις τάσεις του εξωτερικού δακτυλίου με τον εσωτερικό και βλέπω ότι δεν σταθεροποιείται η τάση (παίζει). Το ίδιο συμβαίνει και με την τάση ανάμεσα στον εξωτερικό δακτύλιο και το κεντρικό καρφάκι pin (δηλαδή δεν σταθεροποιείται η τάση ). Γνωρίζει κανείς τι φταίει; Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis1964 : 01-06-12 στις 14:43
Παιδιά καλημέρα. Επαναφέρω το θέμα θέλοντας να ρωτήσω το εξής. Τελικά τι τάσεις δίνει το τροφοδοτικό ??? Δίνει γύρω στα 19V στον εσωτερικό δακτύλιο (με δεδομένο ότι ο εξωτερικός είναι γείωση), και γύρω στα 10V στο pin όπως διαβάζω στο post #12 ??? Ας με διαφωτίσει κάποιος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...
Στο δικο μου laptop εβγαζε ταση το τροφοδοτικο αλλα δεν ειχε ρευμα για να ξεκινιση το laptop και εκανε παλμους που τους ακουγα.
Τοσο καιρο επειδη ειχα καβατζα τροφοδοτικο δεν το ειχα ανοιξει αλλα μετα την μεθοδο ψυγειου-χτυπηματος που διαβασα εδω για το ανοιγμα
το δοκιμασα και ανοιξε τελεια.
Το ανοιξα λοιπον και βρηκα ενα κεραμικο πυκνωτη σπασμενο 332 (3.3nF) 1KV ο οποιος μαλλον εσπασε απο τα χτυπηματα για να ανοιξει
επισης ενας μεγαλος πυκνωτης 400V 63uF τον μετρησα και ειναι off (εχει χωρητικότητα pF ) αλλα μπορει να τον χαλασα και εγω οπως τον εβγαζα
γιατι το 1 ποδαρακι του ψιλομπαινοβγαινε μεσα και αλλοι 2 1000uF 25V στην εξοδο που τους εβγαλα ειναι ok στην μετρηση που εκανα.
Τι πιστευεις οτι κανει αυτο το προβλημα ο μεγαλος στα 400V ? ποια ειναι η λειτουργεια αυτου του μεγαλου πυκνωτη ?
Ο πυκνωτης startup τι χωρητικότητα/ταση εχει ?
ποιοι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες ειναι οι καλυτεροι που δεν χαλανε ?
Γιατι το τροφοδοτικο του λαπτοπ μου ειναι σχετικα καινουργιο το 2008 το ειχα παρει και χαλασε το 11 δηλαδη μετα 3 χρονια χρησης..
Τι πυκνωτες μπορω να βαλω που να κρατησουνε οσο γινετε ποιο πολυ ?