Καλησπερα, εχω μια GRUNDIG T51-731 η οποια καιει την ασφαλεια μολις την ενεργοποιω.Εχω βρει 3 πυκνωτες σκασμενους οχι ηλεκτρολυτικους. Τι αλλο μπορει να καηκε??
Καλησπερα, εχω μια GRUNDIG T51-731 η οποια καιει την ασφαλεια μολις την ενεργοποιω.Εχω βρει 3 πυκνωτες σκασμενους οχι ηλεκτρολυτικους. Τι αλλο μπορει να καηκε??
αν ειναι κεραμικα πυκνωτακια παραλληλα στις διοδους της ανορθωσης απο τα 220ν ,ξεκολλατα και μην βαζεις αλλα...ελεγξε και τις διοδους.....Επισης δες το PTC του απομαγνητιστη ....Ελεγξε και το τρανζιστορ του παλμοτροφοδοτικου...αν θυμαμαι πιθανως να ειναι fet...αν εχει βραχυκυκλωσει βαλε ενα BUK455/600 και αλλαξε και το TDA4605..(εχει και μια αντισταση πανω απο 220KΩ στο 2 ποδαρακι δες την κι αυτη)....Αλλες βλαβες δεν εχουν στο πρωτευον αυτα τα μοντελλα.......Αϊντε και καλο μηνα
BILLYSBOY (01-04-11)
Τα διοδακια ολα τα μετρησα και ειναι καλα.Δεν υπαρχει TDA4605. Τα τρανζιστορ ειναι καλα κι αυτα. Κ τα πυκνωτακια ενω φαινονται σκασμενα τα μετραω και δειχνουν 220 nF κανονικα.Και το PTC δεν ξερω πως να το ελεγξω.Υπαρχει περιπτωση να ειναι κανενας ηλεκτρολυτικος?
Μετρα ρε συ τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο μετα την ανορθωση,,,χωρις να τον αποσυνδεσεις(δειχνει βραχυκυκλωμα....Αν φαινονται σκασμενα τα πυκνωτακια ,δε χωραει συζητηση...τα αλλαζεις...μπορει με το καπασιτομετρο να σου σειχνουν οκ αλλα οταν τους ριχνεις τα 220 να σπινθηριζουν εσωτερικα....δεν εχω προσβαση στο σχεδιο αυτη την ωρα....πες μου ομως στο πρωτευον ποιο τρανζιστορ εχει και ποιο ολοκληρωμενο το οδηγει;
BILLYSBOY (01-04-11)
το ptc απλα το ξεκολλας και βλεπεις αν σου καιει την ασφαλεια...συνηθως αν το ανακινησεις γρηγορα ,αν ειναι καμενο, "κουδουνιζει"
Ο μεγαλος πυκνωτης δεν εχει βραχυκυκλωμα, μαλιστα φορτιζει κανονικα. το τρανζιστορ ειναι MUF18004C και το οδηγει το UC3842. Το σχηματικο ειναι αυτο
https://docs.google.com/viewer?a=v&p...NWU4MTlk&hl=en
BILLYSBOY (01-04-11)
Μολις εβγαλα το PTC δεν καει την ασφαλεια. Πηρα ενα καινουριο PTC το εβαλα και παλι την καιει την ασφαλεια. Τι γινεται ρε παιδια?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILLYSBOY : 01-04-11 στις 19:57
καποια διοδος η αντισταση βραχυκυκλωμενη δωσε προσοχη
Τα μετρησα ολα. Αποκλειεται να ειναι καποιος ηλεκτρολυτικος?