Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19
    Το avatar του χρήστη teo_GR
    Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Αιγαλεω

Προεπιλογή philips mcm 166/12 δεν κανει τιποτα

Καλημέρα παιδιά.
    Να πω για μια ακόμα φορά ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός αν και θα το ήθελα.
    Λοιπόν έχω ένα Philips mcm 166/12 mini stereo το οποίο δεν κάνει τίποτα σαν να μην είναι στην πρίζα (αλλά είναι) και αναρωτιόμουν μήπως με βοηθούσατε να του ρίξουμε μια ματιά.
    Πιάνουν τα χέρια μου διαβάζω και λίγο περί του θέματος και πιστεύω πως αν είναι κάτι όχι πολύ δύσκολο θα το φτιάξουμε. Για αρχή βρήκα το σχέδιο.
    http://www.4shared.com/document/An2Q...66_udio_P.html

Και σε λίγο θα μετρήσω και το ρεύμα που φτάνει στην πλακέτα αν φτάνει για να κάνουμε μια αρχή.
    Με έναν οπτικό Έλενο παρατήρησα αυτόν τον πυκνωτή. αυτή η ρωγμή σημαίνει κάτι?
    Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτός?
    bebis1 061.jpg
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Αιγαλεω

Προεπιλογή

Λοιπόν μέτρησα την τάση στην έξοδο του μετασχηματιστή (τα δυο μπλε καλώδια στη Φώτο)
    Και μου δείχνει 17,6v .
    Στο σχέδιο είδα ότι δείχνει 12v .επειδή και τα δυο καλώδια που βγαίνουν από το μετασχηματιστή έχουν τάση (έτσι πρέπει?) μέτρησα με ουδέτερο το σώμα του μετασχηματιστή. Δηλαδή η μια επαφή του πολυμετρου στο ένα μπλε καλώδιο και η άλλη στο σώμα του μετασχηματιστή. Το ίδιο και με το άλλο καλώδιο.
    Καμια ιδεα?

Το avatar του χρήστη mariosm
    Μέλος
    Όνομα
    Μαριος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Τεο φυσικα κανεις λαθος στο μετρημα. Μετρα στα ακρα των δυο μπλε καλωδιων με το πολυμετρο σου στο AC.
    Ο πυκνωτης σου ειναι χαλασμενος αλλα δεν φταιει αμεσα για το προβλημα σου.

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Αιγαλεω

Προεπιλογή

Μάριε στην αρχή αυτό έκανα μέτρησα με την μια ακίδα του πολυμετρου στο ένα μπλε και την άλλη στο άλλο και το πολυμετρο έδειχνε αμέσως 0 και μετά έκανα αυτό που περιέγραψα παραπάνω.
    Να σημειώσω ότι με τη μια ακίδα στο μπλε και την άλλη στον αέρα πάλι μου δείχνει μια μικρή τάση 3 -4 V .αυτό συμβαίνει και με τα δυο μπλε.
    Δεν σου κρύβω ότι μου φάνηκε περίεργο που και τα δυο καλώδια είχαν τάση αναρωτιόμουν για τον ουδέτερο.
    Πρέπει να τον αλλάξω τον πυκνωτή έτσι δεν είναι?
    Αν πρέπει να μετρήσω κάτι ακόμα η καμιά Φώτο πες μου

Το avatar του χρήστη gorgos
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teo_GR Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα παιδιά.
    Να πω για μια ακόμα φορά ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός αν και θα το ήθελα.
    Λοιπόν έχω ένα Philips mcm 166/12 mini stereo το οποίο δεν κάνει τίποτα σαν να μην είναι στην πρίζα (αλλά είναι) και αναρωτιόμουν μήπως με βοηθούσατε να του ρίξουμε μια ματιά.
    Πιάνουν τα χέρια μου διαβάζω και λίγο περί του θέματος και πιστεύω πως αν είναι κάτι όχι πολύ δύσκολο θα το φτιάξουμε. Για αρχή βρήκα το σχέδιο.
    http://www.4shared.com/document/An2Q...66_udio_P.html

Και σε λίγο θα μετρήσω και το ρεύμα που φτάνει στην πλακέτα αν φτάνει για να κάνουμε μια αρχή.
    Με έναν οπτικό Έλενο παρατήρησα αυτόν τον πυκνωτή. αυτή η ρωγμή σημαίνει κάτι?
    Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτός?
    bebis1 061.jpg
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    φιλέ τεο ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με ένα παλιό ραδιόφωνο είχε ο πυκνωτής μια ρωγμή στο πανό μέρος και δεν λειτουργούσε καθόλου το σύστημα μόλις είδα τον πυκνωτή με την ρωγμή τον άλλαξα και δούλεψε κανονικά αλλά οπός λέει και ο φίλος μας ο Μάριος μπορεί στο δικός σου να μην φταίει >.

Το avatar του χρήστη mariosm
    Μέλος
    Όνομα
    Μαριος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Τεο πολλα πραγματα σου φαινονται παραξενα γιατι απλα σου λειπουν βασικες γνωσεις.
    Τωρα για το προβλημα σου αν εισαι σιγουρος οτι το πολυμετρο σου το εχεις στο AC και οταν το βαλεις στα δυο μπλε
    εχεις ενδειξη 0 τοτε δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν. Δεν εχεις 220 V στην εισοδο του μετασχηματιστη ή ο μετασχηματιστης εχει καταστραφει.

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Αιγαλεω

Προεπιλογή

Τον πυκνωτή θα τον αλλάξω άλλωστε μάλλον θα είναι πολύ φτηνός με τον μετασχηματιστή τι γίνετε είναι καλός?

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

σηκωσε τα μπλε καλωδια στον αερα και βαλε το πολυμετρο στο AC και μετρα αν εχεισ ταση.λογικα θα εχεις..μπορει να εχει αρπαξει καποιο τρανζιστορ.

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Αιγαλεω

Προεπιλογή

Ρε συ Παναγιώτη δεν κατάλαβα τι να κάνω. Εξήγησε το μου λίγο.
    Οι παραπάνω μετρήσεις είναι χωρίς να είναι συνδεμένα τα δυο μπλε στην πλακέτα

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

βαλε τους ακροδεκτες του πολυμετρου στα δυο μπλε καλωδια,τι ταση εχεις;;αν δεις πανω απο 15V εισαι οκ.κοιτα μετα το FET,ομως αλλαξε τον σκασμενο πυκνωτη.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας