καλησπέρα σε όλους
μου έχει παρουσιασθεί ένα πρόβλημα με μια παλιά βιντεοκάμερα για το οποίο θα ήθελα τη βοήθειά σας
έχω μια sony handycam tr708e hi8 camera. πρόκειται περί αρχαιολογίας αλλά έχει αποδειχθεί πάρα πολύ καλή με κρυστάλλινη εικόνα και ήχο. αν και δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά ή service τη μοναδική φορά που μου παρουσίασε πρόβλημα (η λυχνία του viewfinder τα παιξε) κατάφερα να βρω μέσω ebay κάποια που δεν δούλευε σε πολύ καλή τιμή κι έτσι απέκτησα και αρκετά άλλα ανταλλακτικά
το πρόβλημα που έχω είναι το εξής. στο playback ξεκινάει να παίξει κανονικά (για μισό δευτερόλεπτο) και μετά η εικόνα (σε τηλεόραση, viewfinder) αρχίζει να ανεβοκατεβαίνει.
αυτό μου το παρουσίασε ξαφνικά. βέβαια (δεν ξέρω αν είναι σχετικό ή σύμπτωση) το παρουσίασε μετά από μια θαλασσινή εξόρμηση και την χρήση της μέσα στη θάλασσα, μέσα στην ειδική αδιάβροχή κίτρινη θήκη της sony. η συγκεκριμένη θήκη είναι αδιάβροχή μέχρι...ένα μέτρο αλλά σίγουρα δεν βυθίστηκε ούτε μισό. μετά το μπάνιο ελέγχθηκε κάμερα και θήκη και δεν έδειξαν σημείο υγρασίας
μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα τι να κοιτάξω; σίγουρα το timing παραπέμπει σε θέμα υγρασίας αλλά όπως είπα, δεν είχα δει τίποτα πουθενά. και για σιγουριά την έχω κρατήσει αρκετά σε ζεστό και ξηρό χώρο για να στεγνώσει, αν είχε πάρει κάτι.
αν υποθέσουμε ότι έπαθε βλάβη κάποιο στοιχείο της, έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό;
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες ιδέες