Ευχαριστω Σακη! Οποτε θες ελα για καφε βρε φιλε...
Ευχαριστω Σακη! Οποτε θες ελα για καφε βρε φιλε...
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Μετα απο μια μικρη μετατροπη στην βαση της λυχνιας ΕΜ34 για να δεχθει την 6E5C, εκανα την πρωτη μικρη δοκιμη για να δω αν δουλευει το "ματακι", γιατι το παλιο του ειχε καει τελειως και αναβαν μονο τα νηματα.Καταπως φαινεται δουλευει μια χαρα!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Ωραιος.....μπραβο σου πολυ καλη δουλεια!!! Το ματακι τι κανει ακριβως???
Το ματακι αγαπητε ειναι ενδειξη για τον μικρομετρικο συντονισμο.
ΔΗΛΑΔΗ:Οταν συντονιζουμε σε καποιον σταθμο με αναλογικα μεσα, καθως γυριζει το κουμπι πιανουμε αρχικα τον σταθμο.Το βαζουμε εκει που ακουγεται καλυτερα το σημα και πιο δυνατα.Κατοπιν, υπαρχει η μικρομετρικη ρυθμιση.Απο εκει βρισκουμε το καλυτερο δυνατο σημα για την ληψη μας.Σε ολο αυτο το διαστημα που ρυθμιζουμε την ληψη, η το "ματακι" κανει καποια κινηση.Οταν το φωτεινο πρασινο τεινει να γεμισει ολο τον κυκλο, τοτε πιανουμε καλυτερο σημα.Οποτε προσπαθουμε με τις ρυθμισεις να φερουμε το φωτεινο πρασινο να γεμισει οσο μεγαλυτερο κομματι του κυκλου γινεται.Οι λαμπες αυτες υπαρχουν γιατι δεν μπορουμε παντα να συντονισουμε τα μεγιστα σε μια συχνοτητα με μονο γνωμονα τον ηχο.
Τι λες....????Ειχε τετοιο κολπο το ραδιοφωνο?????Αυτο δεν το ειχα ξανα δει. Ετσι συνεχισε. Ααααα ενας θειος συλλεκτης παλιων αντικειμενων και επιπλων θα μου δωσει ενα παλιο ραδιοφωνο!!!Περιμενω να το δω και να το επισκευασω και αυτο. Οταν το παρω θα το ανεβασω
Σημερα καθως εκανα μια προσπαθεια να βαλω πισω τα κομματια για να το κλεισω επιτελους, απο λαθος και ζορι εκοψα ενα κορδονακι...Καμια ιδεα που βρισκουμε τετοιο;
Φίλτατε έχεις κάνει φοβερή δουλειά.
Συγχαρητήρια.
Αν εννοείς τον ιμάντα κίνησης των βελονών πουλάνε σε καταστήματα ηλεκτρονικής.
Αν πιστέψεις πως κι εγώ επάθα ακριβώς το ίδιο σε παλιό ραδιόφωνο και δεν μπορώ να καταλάβω πως ήταν περασμένος για να δίνει κίνηση και στην βελόνα.
φιλε παναγιωτη , χαιρε
Μπραβο κι απο μενα , εχω κι εγω το ιδιο μικροβιο με τα παλια ραδιοφωνα , αλλα μπορεσα κι αλλα περιμενουν να επισκευαστουν , για τα νηματα σε παλια ραδιοφωνα χρησιμοποιω συνηθως ψιλη ντιζα ( απο ατσαλι με λεπτη πλαστικη επικαλυψη) απο αυτες που φτιαχνουν διαφορα φο-μπιζου , το βρηκα στην θεσσαλονικη στην πλατεια αθωνος (εχει πολλα μαγαζια με τετοια μπικικινια εκει) , και σε διαφορες διατομες .
καλη επιτυχια .
η καλλιτερη ανακυκλωση ειναι η επισκευη
papkir εμένα μου έχουν πεί για απλή μπετονιά
αν και ακόμα δεν κατάφερα να δίνω σωστά τη κίνηση
ιμάντα δεν πουλάνε πλέον
φιλε σαββα , κι εγω ακουσα για πετονια την δοκιμασα σε καποια επισκευη ,ευκολα μπορεις να βρεις σε καταστηματα αλιευτικων , αλλα οι παραπανω ντιζες μου φανηκαν καλλιτερη λυση κι εχουν και σφιχτηρες για δεσηματα οποτε με βολεψαν.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη papkir : 13-12-10 στις 22:30
η καλλιτερη ανακυκλωση ειναι η επισκευη