Χαιρετώ τους γνώστες και τους φανατικούς των λυχνιών, παράλληλα και των παλιών ραδιοφώνων,
πρόσφατα πρόσθεσα στη συλλογή μου ένα "AIRMEC"
mondell number: A.T.S. 536
Serial number:AL10627
London England
Αλλά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Όταν το ανάβω δουλεύει αλλά για να ακούσω ήχο στην έξοδο πρέπει να έχει απόλυτη ησυχία μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν ακούγεται τίποτα
(την ένταση την έχω στο τέρμα-έχω δοκιμάσει και με άλλο ηχείο με τα ίδια αποτελέσματα)
Μετά από συζήτηση με κάποιο σχετικά γνώστη μου είπε ότι ίσως να αντιμετωπίζω πρόβλημα στη λυχνία εξόδου (η μαύρη δίπλα στο μετασχηματιστή στη φωτογραφία)
Μιας και εγώ δεν είμαι της παλιάς σχολής και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από λυχνίες αναζητώ τη βοήθεια σας.
1.που μπορώ να βρω τέτοια λυχνία? (στο e-bay βρήκα παρόμοια)
2.φταίει όντος η συγκεκριμένη λυχνία?
στη λυχνία διακρίνω με δυσκολία (μόνο στο δυνατό φως)
τα χαρακτηριστικά της ["6Π6C" σε κύκλο] και από κάτω "VIII56"
αν κάποιος γνωρίζει κάτι που μπορεί να βοηθήσει?
ευχαριστώ
Υ.Γ. έχει μόνο 4 λυχνίες οι οποίες διακρίνονται και στη φωτογραφία ενώ περιέχει και μία βάση κενή με διόδους από κάτω οι οποίες λειτουργούν ως λυχνία(αν έχω μάθει σωστά?) . 002.jpg. 001.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Radiometer : 26-11-10 στις 22:30Αιτία: προθεμα
Πολλα μπορει να εχουν προβλημα δτην κατασταση που το βλεπω και ο μετασχηματιστης εξοδου μπορει να ειναι αλλαξε ηλεκτρολητικους και δες γενικα τις συνδεσεις των υλικων.
Δεν εχει καμοια σχεση η ρυθμιση με τους ηλεκτρολητικους, τους μετασχηματιστες μεσης συχνοτητας( δηλαδη αυτους τους κυλιντρους που ειναι αναμεσα στις λυχνιες)
μην πειραξεις.
διόρθωση έχει 5 βάσεις αλλά 4 λυχνίες
οι οποίες είναι:
1. "6Π6C"
2. "EBC33"
3. "6K7G"
4. αγνώστου ταυτότητας (παραθέτω φωτογραφία για αναγνώριση και από τις 2 όψεις)
5.κενό
στη τρίτη φωτογραφία φαίνεται η κενή βάση πίσω δεξιά
στη πίσω όψη έχουμε κάτι ασύνδετα συγνώμη τώρα τα πρόσεξα, ο ένας πυκνωτής είναι κοντά στο ποτενσιόμετρο και λογικά θα πηγαίνει σε αυτόν μάζί με ένα καλώδιο
ο άλλος φεύγει από τη βάση της "ΕΒC33" και που πάει ?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hukgys : 25-11-10 στις 22:32