Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 26 από 26

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Η οθόνη Βασίλη είναι αυτή. Δεν αγόρασα το αμάξι με την οθόνη. Τα Ibiza έχουν μια 1din πηγή, και από κάτω ένα "σκαφάκι" επίσης 1din για να βάζεις διάφορα μικροπράγματα ή να βάλεις extra το εργοστασιακό CD-changer... Εγώ λοιπόν πριν χρόνια έβγαλα την εργοστασιακή πηγή και το "σκαφάκι", και έβαλα αυτήν την 2din οθόνη.

Η οθόνη λοιπόν παίρνει διάφορα modules για να αυξηθούν οι δυνατότητες της. Πχ έχω πάρει το module του TV-tuner, και το module για το interface της σύνδεσης με iPod. Το module του GPS δε το πήρα γιατί αφενός το 2005 που τα έβαλα όλα αυτά δεν ήταν τόσο διαδομένο το GPS (ελλιπείς χάρτες κτλ) και αφετέρου διάβασα αργότερα πως το module αυτό (της Garmin) δεν εμφανίζει σωστά τους Ελληνικούς χαρακτήρες στους χάρτες.

Γενικά δεν έχω κανένα παράπονο από την οθόνη. Ακόμη και την έλλειψη υποδοχής για USB ή κάρτες SD κτλ για εύκολη μεταφορά μουσικής την αντισταθμίζει η σύνδεση με iPod που έβαλα. Το μόνο μου παράπονο είναι το μη ταιριαστό χρώμα της οθόνης σε σχέση με τον κόκκινο φωτισμό των οργάνων του Ibiza.

Γι'αυτό σκέφτηκα με την ευκαιρία που έσβησαν τα φωτιζόμενα κουμπάκια να τη βγάλω και να δω μαζί με αυτά και το θέμα του χρώματος του background (αν είναι εφικτό).

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Δε παίρνω και όρκο, αλλά η λύση μου φαίνεται πως είναι στο IC401... Θα χρειαστώ βέβαια έναν adapter σαν αυτόν για να το επιβεβαιώσω...

Δείτε εδώ και πείτε μου τη γνώμη σας ρε παίδες! Διακοπές είστε όλοι οι ηλεκτρονικοί?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ο adapter παραγγέλθηκε πριν λίγο. Για να δούμε τι θα βρούμε μέσα στο chip όταν με το καλό πάρω τον adapter στα χέρια μου...

Μου περνάει πάντως από το μυαλό το ενδεχόμενο να πηγαίνω γυρεύοντας για προβλήματα και να μη το ξέρω... Γιατί, ΟΚ, έχω ένα soldering station θερμού αέρα, αλλά έχω ξεκολλήσει μέχρι 8-pin chips... Το εν λόγω 48-pin λογικά θα είναι πιο δύσκολο... Ελπίζω να μη κάψω τίποτα και πάει για πέταμα η οθονούλα μου...

Επίσης ρε παίδες, ΟΚ, υποθέτουμε πως όλα θα πάνε καλά και θα το διαβάσω... Μετά πως "αποκωδικοποιώ" το περιεχόμενο ώστε να ξέρω τι θα πρέπει να αλλάξω? Ο programmer δίπλα από το hex περιεχόμενο έχει και το ASCII representation του περιεχομένου, αλλά θα φαίνεται ξεκάθαρα η αναφορά σε RGB χρώματα? Δε ρωτάω φυσικά για το συγκεκριμένο (πως να ξέρετε?), αλλά συνήθως έτσι είναι?

Ομολογώ πως με "τρομάζει" λίγο η σιωπή σας.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Επανέρχομαι στο θέμα για να αναφέρω κάποιες εξελίξεις...

Διάβασα το chip αλλά ενώ δε μου βγάζει μήνυμα λάθους ούτε στην αναγνώριση του chip, ούτε στην ανάγνωση του περιεχομένου του, ωστόσο δε μου φαίνεται να έχει διαβαστεί σωστά...

Το λέω αυτό γιατί αφενός είναι σχεδόν άδειο, αφετέρου δεν έχει καν στην αρχή το copyright της Kenwood...

Παραθέτω ορισμένες φωτογραφίες καθώς και το .bin αρχείο για σχολιασμό...

Αρχείο

Edit: Είναι δυνατόν σε 8Mbit chip να υπάρχουν γραμένα μόνο ελάχιστα bits εδώ κι εκεί? Και ούτε ενα copyright στην αρχή του περιεχομένου?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 06-09-10 στις 19:33

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Επιστρέφω πιο μπερδεμένος από ποτέ όσων αφορά το θέμα αυτό... Και εξηγώ τι έγινε...

Μη μπορώντας να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για το αν τα λιγοστά bits του chip IC401 παίζουν κάποιο ρόλο στο interface της οθόνης, και μετά από επιπλέον μελέτη του service manual, κατέληξα (ίσως λανθασμένα, θα δείξει) ότι μάλλον το IC401 δε παίζει κάποιο ρόλο στο interface (στα χρώματα του τουλάχιστον), και επίσης αποφάσισα ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος*... Κολλάω λοιπόν το chip στη θέση του, και πριν προχωρήσω στο επόμενο chip σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή ότι η οθόνη δουλεύει ως εδώ, μη χάσω στο τέλος τη μπάλα και δε ξέρω τι να πρωτοελέγξω σε περίπτωση προβλήματος μετά από δοκιμή 4-5 chips...

Συνδέω την οθόνη λοιπόν και προς μεγάλη μου έκπληξη σε πολλά σημεία του interface έβγαζε κουτάκια που εκτείνονταν σε όλη τη νοητή στήλη της οθόνης. Σχεδόν εναλλάξ interface-στήλη πήγαιναν αν θυμάμαι καλά... Δοκιμάζω να περάσω τα pins ξανά με το κολλητήρι, και στρώνει το πρόβλημα. Προφανώς κάποιο από τα pins δεν είχε κολλήσει καλά...

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι το εξής. Η πηγή εκτός από το interface με το menu επιλογών κτλ κτλ, έχει και μια στάνταρ εικόνα (έναν ουρανό με σύννεφα) που εκεί δεν υπάρχουν εικονίδια και επιλογές του menu... Μια απλή εικόνα δηλαδή, σαν wallpaper. Εκεί λοιπόν το πρόβλημα των στηλών με τα κουτάκια δεν υπήρχε. Δηλαδή, πήγαινα στο interface, υπήρχαν κουτάκια... Πήγαινα στη στατική εικόνα, εξαφανίζονταν τα κουτάκια... Άρα το IC401 τελικά ίσως και να παίζει κάποιο ρόλο στο interface. Ίσως όχι αυτόν ακριβώς που με ενδιαφέρει (τα χρώματα), αλλά κάτι άλλο που δε μπορώ να το κατανοήσω.

Anyway, *επόμενος υποψήφιος είναι το chip IC200, το οποίο επικοινωνεί άμεσα με το chip IC204 (η κεντρική μονάδα επεξεργασίας της οθόνης), και γενικά με όλα τα υπόλοιπα chips που αφορούν την παραγόμενη εικόνα (IC400 - OSD IC, IC303 - CHROMA & γ IC). Μάλιστα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ενώ για τα περισσότερα chips υπάρχει part number κατασκευαστή στο service manual, για το συγκεκριμένο δεν αναφέρεται τίποτα, σαν να το κρατάνε μυστικό.

Επίσης, κάπου στην περιγραφή των ρυθμίσεων του Test mode της οθόνης αναφέρεονται τα παρακάτω:

Test mode operation
    • Source selector : VIDEO
    Each press of the V SEL key in TEST mode should switch from VIDEO→NAVIGATION→DVD→VIDEO
    • Volume : STEP 30
    • Switching for Video detector or Test mode main menu (for FNC key on)
    • Microprocessor information
    • Information for service menu / Serial code writing *
    • Chroma adjustment *
    • Writing value for LCD panels touch position adjustment *
    • Panel mechanism position adjustment *
    • Display position adjustment *
    • Security code writing (E,M,X,C type only) *

You must make adjustments for * mark functions when you repair IC200 (X14-939 : Video control unit).
    Δηλαδή, αν αλλάξει το IC200 πρέπει να γίνουν οι ρυθμίσεις που είναι μαρκαρισμένες με αστεράκι.

Επίσης, κάτι παράξενο είναι πως στο PCB, ακριβώς κάτω από το IC200, φαίνεται να υπάρχει κενή θέση στο manual, ενώ στην πράξη (στην οθόνη μου) υπάρχει ένα ολόιδιο chip που ονομάζεται IC201. Πως δικαιολογείται μια τέτοια έλλειψη άραγε?

Θα δοκιμάσω αύριο και το IC200 λοιπόν (αν και είμαι απαισιόδοξος), και μετά θα δω τι, και αν θα κάνω κάτι περισσότερο. Από την άλλη βλέπω καινούριες οθόνες που έχουν πλήρως ρυθμιζόμενο χρωματισμό του OSD μέσω παλέτας που προκύπτει από συνδυασμούς RGB μέσω menu, και ζηλεύω που τελικά η δική μου δείχνει με κάτι τέτοιες ελλείψεις τα 5 χρονάκια της, και κάνω "δαπανηρές" σκέψεις...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αποστολή εξετελέσθη, όχι όμως με το επιθυμητό αποτέλεσμα δυστυχώς... Θα μου πείτε βέβαια, αφού δεν εξετελέσθη η πηγή, πάλι καλά... Τη συναρμολόγησα λοιπόν, την πακετάρισα, και την πούλησα κοψοχρονιά 500 ευρώ σε άτομο που την ήθελε και δε το ενοχλούσε το μπλε φόντο...

Έτσι για το κλείσιμο του θέματος, να ενημερώσω πως βρήκα λοιπόν αυτήν που κοστίζει 1.516 ευρώ και με λίγο παζάρεμα από το σχετικό κουμπάκι έπεσε στα 1.259 ευρώ... Έχει και ενσωματωμένο GPS που η δική μου δεν είχε... Έχει και bluetooth για pairing με κινητό για hands-free κλήσεις, μέχρι και αποστολή SMS από την οθόνη... Γενικά έχει 1002 σύγχρονα, τεχνολογικά καλούδια και εφέ, και φυσικά πλήρως προσαρμόσιμο GUI στα μέτρα του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Μάλιστα προσέξτε μια τρελή λεπτομέρεια... Τα κουμπάκια χειρισμού στο κάτω μέρος της οθόνης αλλάζουν χρώμα και αυτά ανάλογα με το επιλεγμένο χρώμα του φόντου... Προφανώς η οθόνη εκτείνεται και στο κατώτατο τμήμα (στη λωρίδα που είναι τα κουμπάκια) και τα φωτίζει εσωτερικά. Επίσης, προφανώς τα κουμπάκια δεν είναι micro-switches, αλλά περιοχές αφής...

Στην παρακάτω κοντινή φωτό γίνεται καλύτερα αντιληπτή η πανέξυπνη τεχνική τους...

Να και μερικά videos της οθόνης:

Με γεια μου!!!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 10-09-10 στις 14:25

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. kenwood kdc-w4527
    από ok1gr στο forum Car HiFi & Safety
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-02-06, 14:41

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι