Παιδια καηκε 1 τροφοδοτικο απο πισι επειδη ηταν στα 110v.Αλαξα την ασφαλεια αλλα οταν το εβαλα στο ρευμα στα 230v αυτην την φορα μετα απο 3 δευτερολεπτα την ξαναεκαψε.Με μια γρηγορη ματια δεν ειδα κατι καμενο ουτε μυριζε καμενο.Συμφερει να φτιαχτει?
Παιδια καηκε 1 τροφοδοτικο απο πισι επειδη ηταν στα 110v.Αλαξα την ασφαλεια αλλα οταν το εβαλα στο ρευμα στα 230v αυτην την φορα μετα απο 3 δευτερολεπτα την ξαναεκαψε.Με μια γρηγορη ματια δεν ειδα κατι καμενο ουτε μυριζε καμενο.Συμφερει να φτιαχτει?
Μάλλον όχι πόσα βατ είναι?
εχω και εγω ένα που του έκανα το ίδιο ακριβώς !
δεν το άνοιξα ακόμα καν να δω τι γίνεται !
πάντως το δικό μου με πονάει μιας και ειναι 650W και επώνυμη κατάσκευη , γενικά ακριβό PSU
κανέναν μπούσουλα η καμία πιθανολογία που να ψαχτώ? πρίν η μετά τους μετασχηματιστές ?
ΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ εγω πάλι πίστευα οτι θα είχα πρόβλημα μετά τους μετ/τες λόγω διπλασιασμού της τάσης εξόδου !( ναι ναι μετά σκέφτηκα οτι είναι παλμοτροφοδοτικό καί όχι κλασικό με μετασχηματιστή που πάει αναλογα με την είσοδο !)
επίσης θείε Απόστολε τι είναι το NTC ? να το βικιπεντιάσω θα βρώ τίποτα ?
Είναι αντίσταση με αρνητικό συντελεστή θερμ/σίας, μπαίνει σε σειρά με τα 230 για περιορισμό αρχικού ρεύματος
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις καίγονται τρανζιστορ ισχύος στην έξοδο του τροφοδοτικού. Δεν συμφέρει να επισκευαστεί γιατι αν τα βρείς στην ελληνικη αγορά κοστίζουν περίπου όσο και το τροφοδοτικό. Επίσης πρέπει να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει καεί και κάτι άλλο γιατί αν αλάξεις μόνο τα τρανζίστορ που είναι καμμένα θα καούν ξανά αμέσως. NTC δεν νομίζω ότι υπάρχει και αν υπήρχε και καιγόταν δεν θα έκαιγε ξανά την ασφάλεια. Συνήθως υπάρχει μία ηλεκτρονική ασφάλεια που μιάζει με NTC αλλά ειναι παράλληλα συνδεμένη στην είσοδο και είναι λίγες δεκάδες volt παραπάνω απο την τάση τροφοδοσίας. Αν υπάρχει τέτοια ασφάλεια θα το καταλάβεις ευκολα ότι είναι καμμένη γιατι θα έχει σκασει και ίσως να είναι διαλυμένη.
ευχαριστω παιδια 1200w ηταν.Αρα το παω για τον καδο.