Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 32
    Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

κωσνσταντίνε μπορείς να δείς τον τύπο του φορτιστή ?
    μιας και έχω μπόλικα HP αν συμβαδίζει με κάποιο να σου τον στείλω για δοκιμή για να σιγουρευτείς !

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Είναι ο Smart AC adapter 90W της ΗΡ.
    19V 4.74A Series PPP012L-S

Δεν θυμάμαι αν ζεσταινόταν τόσο πολύ, τώρα που το πιάνω καίει. Θα μου πείς είναι καλοκαίρι. Εχει και ένα ιδιότροπο στρόγγυλο βύσμα (3mm φαρδύ με ενα πολύ λεπτό πιν στο κέντρο)
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη stefstefan
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στέφανος
    Περιοχή
    Δράμα

Προεπιλογή

Κωνσταντίνε γιατί δεν κάνεις το πιο απλό πρώτα για να αποκλίσεις τον φορτιστή... δανείσου έναν άλλον παρόμοιο (ή και γιουνιβέρσαλ ακόμα) και κοίτα αν συμπεριφέρεται το ίδιο

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Έχω δυό φορτιστές, ο ένας είναι ίδιος σε ισχύ και ο άλλος μεγαλύτερος 5.5Α(ο δεύτερος παίρνει και 12V απ' το αμάξι).
    Μπόρεσα και τους δοκίμασα σήμερα αλλα τελικά τζίφος, δεν είναι το πρόβλημα ο φορτιστής.
    Σήμερα είδα μόνο ένα ολοκληρωμένο της maxim που ειναι core voltage power supply. Θα δώ και τα άλλα τί ολοκληρωμένα είναι μπάς και βρώ το κύκλωμα της μπαταρίας.
    Θα ξαναδοκιμάσω αργότερα το τροφοδοτικό αλλα δεν το βλέπω να είναι αυτό.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Κωνσταντίνε το πινάκι στη μέση έχει να κάνει με τη φόρτιση (ακριβώς δεν ξέρω). Το εσωτερικό "τοίχωμα" είναι τα 19V. Χαλάνε συχνά αυτοί οι φορτιστές. Βραχυκυκλώνει το + με το - κοντά στη σύνδεση του καλωδίου με το φορτιστή. Μέτρησε τι τάση βγάζει στο πινάκι αυτό. Ένα που σκάλιζα σήμερα έβγαζε γύρω στα 13V (συνδέεται και με ένα τριμεράκι). Μου έχει τύχει να μή φορτίζει καθόλου φορητός εξαιτίας αυτής της τάσης, αν και υπήρχαν τα 19V. Αν χρειαστείς τροφοδοτικό (free) ,βρίσκεται.

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ο γνήσιος έχει τρόγγυλο βύσμα, απο έξω είναι το αρνητικό, απο την μέσα μεριά το τοίχωμα έχει 19.7V αλλα και το pin στο κέντρο έχει την ίδια τάση 19.7.
    Ο φορτιστής για το αμάξι που έχω δεν έδινε μόνο στο πιν και δεν φόρτιζε αλλα ούτε τον αναγνώριζε. Έβαλα ένα κομματάκι συρματάκι αποκόλλησης (να γιατί οι τρόμπες είναι άχρηστες...) και έφερε 19.7 στο πίν. Το έβαλα αλλα έκανε τα ίδια.
    Απογοητεύτηκα, στεναχωρήθηκα (κλάμματα, σουβλάκια με τζατζίκι κλπ) αλλα αυτό σημαίνει οτι πρέπει να το ξανακάνω κομμάτια. Αναρωτιέμαι στο τέλος τί βλάβη θα είναι.. Το μόνο καλό είναι οτι απο εξοπλισμό μπορώ να κάνω τα πάντα στη μητρική. Τα υπόλοιπα κακά είναι οτι δεν έχω ιδέα που παν τα 4 χωρίς σχέδια κλπ αλλα σιγά σιγά θα το βρώ.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Κωσταντίνε νομίζω δεν πρέπει να βγάζει 19V στο πινάκι. Μήπως στο κανονικό τροφοδοτικό σου έχουν βραχυκυκλώσει τα +19V με το πινάκι, και χάνεται η τάση αναφοράς? Μέτρα αν υπάρχει βραχυκύκλωμα μεταξύ τους.

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αν δεν βγάζει 19V στο πιν ούτε κάν βλέπει φορτιστή όχι απλά να φορτίσει. Ίσως γι αυτό ο φορτιστής τρίτου κατασκευαστή που έχω να μην το έχει βραχυκυκλωμένο αλλα στο 6715b νομίζω το θέλει.
    Κάτσε να μετρήσω. Χωρίς το πιν όμως δεν τον βλέπει καν.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

λοιπόν μετα απο μπόλικο ψάξιμο ο μόνος φορτιστής που βρήκα με αυτό το βύσμα που περιγράφεις είναι απο ενα hp mini .
    στην ετικέτα του γράφει ότι είναι 18,5ν στα 3,5Α και 60w !
    κάνοντας και μετρήσεις
    έχει με σταθερό το - στο εξετερικό
    19.6ν απο την εσωτερική πλευρά και 18,8ν πάνω στο καρφάκι ! δεν ξέρω αν σε βοηθάω κάπως η αν γενικά σου κάνει να στον στείλω... εσύ οτι θέλεις μου λες με PM

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Προσωρινά ακόμα δεν ξέρω τί θα κάνω. Θα ξαναμιλήσω με το support της ΗΡ που παραδόξως ήξεραν αρκετά πάνω στις συσκευές αυτές, (με ρωτούσαν αν μέτρησα τάσεις και αμπέρ και διάφορους ελέγχους μέσα) δέν είχαν καταγεγραμμένη τέτοια βλάβη. Παρόμοιες που βρήκα στο νετ δεν έχουν λύσεις.
    Τελικά και στο πίν και στο εσωτερικό τοίχωμα μου βγάζει 19.7V.
    900MHz-64GHz

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία