Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 32
    Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Πρόβλημα φόρτισης laptop.

Καλησπέρα.
    Έχω ένα ΗΡ 6715b το οποίο μου παρουσίασε πρόβλημα. Η τάση του φορτιστή είναι ΟΚ.
    Η μπαταρία δεν φορτίζει γρήγορα. Δηλαδή μπορεί να πάρει και 2 μέρες να φορτίσει πλήρως.
    Η τάση της μπαταρίας είναι 10.8V και η τάση φόρτισης είναι 11.6 οπότε υποθέτω οτι όλα είναι οκ.
    Στην αρχή νόμιζα οτι το πρόβλημα είναι η μπαταρία η οποία άδειαζε γρήγορα μέν αλλα φόρτιζε αργά. Μετά μου φέραν μια γνήσια της HP και την αντικατέστησα.
    Στις 16:00 το απόγευμα είχε 31% μόλις την έβαλα και τώρα 21:00 έχει 34%.
    Όλα τα ενδεικτικά φόρτισης (LED και στο tray) μου δείχνουν οτι όλα είναι καλά. Δεν έχω ιδέα αν πρέπει να κάνω calibration στην καινούρια.

Έχει τύχει κανείς κάτι παρόμοιο? Καμιά ιδέα?
    Φυσικά το χω κάνει ήδη κομματάκια και έστω οπτικά δεν βλέπω κάτι.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

δεν έχω γνώση δεν έχω πείρα αλλα κάτι σχετικό με τα amps που αφήνει το κύκλωμα φόρτισης να περνάει είναι το πρόβλημα !
    λογικά κάποιον έλεγχο θα έχει της κατάστασης της μπαταρίας και απο εκεί θα ορίζει πόσα να στέλνει , το όλο σύμπτωμα θυμίζει φαινόμενο τελείωματος φόρτισης , όταν πχ κάνει 2 ώρες να φτάσει στο 95% και άλλη μια ωρα για το υπόλοιπο 5%.
    προτείνω να σταματήσεις να ψάχνεσαι στην μπαταρία η στον φορτιστή αλλα εσωτερικά στο laptop !!!!

ααααααα ερώτηση .... χωρίς μπαταρία ο φορτιστής φτάνει να κρατήσει το laptop ? ακόμα και σε full load ? τέσταρε και αυτο για να είσαι σίγουρος !

(αμα είπα μπαρούφες μη με μαλώσεις ακόμα μαθαίνω !)

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Φυσικά και σηκώνει το μηχάνημα σκέτος φορτιστής ότι και να κάνω. Οι τάσεις του είναι οκ.
    Το έκανα δυό φορές κομματάκια σήμερα. Δεν πρόσεξα κάτι στη μητρική και οι μετρήσεις ήταν ΟΚ. Δηλαδή με σκέτη μητρική σύνδεσα την μπαταρία και μέτρησα. Οι τάσεις όλες είναι φυσιολογικές.
    Το ίδιο κάνει και με την παλιά και με την καινούρια. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και όταν δεν έχεις και σχέδια,....
    Έχω αδειάσει την καινούρια, πήγε στο 0% και τώρα φορτίζει, εδώ και 25 λεπτά πήγε στο 1%.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη billtech
    Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Χανία και Κυπρο

Προεπιλογή

λοιπον αδερφε εγω θα σου πω κατι δεν ξερω κατα ποσο θα σε βοηθεισει αλλα ισως σε προσανατολησει.
    λογικα οι φορτιστες τον laptop ειναι παρομοιοι με τα τροφοδοτικατ ων εξωτερικων δισκων.
    εμενα ο εξωτερικος δισκος τον συνδεα και τον ακουγα να βαραει η κεφαλη αλλα να μην μπορει να τον διαβασει το PC.
    μετρησα τις τασεις και ηταν ολα καλα...ΑΛΛΑ....μπορει ναι μεν να μου εδεινε σωστα τις τασεις αλλα ελα που δεν μου εδεινε το απαιτουμενο ρευμα να τραβηξει τον δισκο.
    εσενα ισως να μην δεινει το απαιτουμενο ρευμα να φοτισει την μπαταρια.και οσο πιο φορισμενη η μπαταρια τοσο πιο γρηγορα φορτιζει..γτ ζητα ολο και λιγοτερο ρευμα.
    αν δεν κανω λαθος μεσα στο τροφοδοτικο εχει καποια mosfet που περναει το ρευμα.
    αν θες και μπορεις και δεν ειναι σε εγγυηηση το laptop ανοιξε τον φορτιστη κοιτα τα.
    εγω πιστευω οτι και το laptop ειναι μια χαρα και η μπαταρια.

επισης αλλη μια λυση δοκιμασε τον φορτιστη σε αλλον υπολογιστη παρομοιο με το δικο σου.με αλλο laptop και αλλη μπαταρια.

φιλικα Βασιλης.
    Η γυναίκα και τα ηλεκτρονικά θέλουν γείωση!!!

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σωστά τα λές Βασίλη αλλα δύσκολο να ανοίξω το τροφοδοτικό.
    Με βλέπω να παίρνω και καινούριο smart AC adapter και αν δεν δουλέψει να μου μείνει αμανάτι. Έχει και δύσκολο βύσμα οπότε πρέπει να βρώ ένα ίδιο.

Αν όμως δεν έδινε αρκετό ρεύμα λογικά δεν θα λειτουργούσε και σωστά το laptop έτσι δεν είναι? Σε μένα λειτουργεί άψογα.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Χανία και Κυπρο

Προεπιλογή

απο οσο ξερω αυτο δεν ειναι απαραιτητο...
    το φορτιστης δινει μεγιστο ρευμα μονο κατα την φορτηση και μαλιστα οταν ειναι σχεδον αδεια η μπαταρια.
    εγω θα σου κανω μια προταση να το κοιταξεις και αμα θες κανε το και μας λες τι εγινε...
    πανω στο τροφοδοτικο θα πρεπει να λεει την ταση και το ρευμα που δινει το τροφοδοτικο.
    παρε αντιστασεις και πολυμετρο συνδεσε τις και δες αν περναει το μεγιστο ρευμα που γραφει πανω.
    μην σε νοιαζουν τα Watt των αντιστασεων.αν τις ψησει τις εψησε. απλα για να ξερεις αν φταιει αυτο η οχι.
    αν λεει ξερω γω 4Α δοκιμασε να τραβηξεις 3Α εσυ...απλα για να δεις αν μπορει να δωσει τοσο ρευμα.
    περιμενω νεα παντως εγω αν το κανεις αδερφε...η απο εδω η απο πμ.

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Χμ καλή ιδέα θα το δοκιμάσω αύριο. Πάντως και με κλειστό laptop η μπαταρία φορτίζει με την ίδια ταχύτητα.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Χανία και Κυπρο

Προεπιλογή

δεν εχει να κανει αν ειναι ανοικτο η κλειστο.
    αν μπορεις κανε τον ελεγχο.
    Περιμενω.....

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Update.
    Με ένα πρόγραμμα που μετράει βλέπω την ισχύ της μπαταρίας (55987mWh) και το charge rate της είναι 162mw.
    Τάση φόρτισης 11.04V
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Βασιλης
    Περιοχή
    Χανία και Κυπρο

Προεπιλογή

δηλαδη?
    το κοιταξες?

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας