Σελίδα 10 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 91 έως 100 από 148

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι πως για να το κάνω αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο (μιας και η δουλειά μου είναι σχετική με υπολογιστές/προγραμματισμό έτσι κι αλλιώς) θα χρειαζόμουν ΠΟΛΛΑ παραπάνω εργαλεία, εξειδικευμένα στο Data recovery και φυσικά πανάκριβα... Π.χ. αυτό το πακέτο που κοστίζει περίπου 3.500 USD... Βέβαια με τις τιμές που χρεώνουν οι recoverάδες μιλάμε για απόσβεση σε 3-4 δουλειές.

Όπως και να έχει, προς το παρόν δε το σκέφτομαι καθόλου, αν και λείπει από την πόλη μας κάτι τέτοιο (συγκεκριμένα την Τρίτη γνωστός μου που εκδίδει ένα τριμηνιαίο περιοδικό έστειλε τον δίσκο του στην Αθήνα γιατί κάηκε μια μέρα πριν στείλουν το υλικό για εκτύπωση του νέου τους τεύχους).

Anyway, let's keep it simple at the moment...

Να και μερικές φωτό που τράβηξα από τον ασθενή:

Edit: Πρώτη φορά χρησιμοποιώ ένα υλικό (το αγώγιμο για τις αντιστάσεις του παρμπριζ) που γράφει στην ψύχρα ότι προκαλεί καρκίνο (όχι μπορεί να προκαλέσει, προκαλεί) και αναπαραγωγικές διαταραχές... Ευτυχώς που στο θέμα της αναπαραγωγής έκλεισα... Έχω ήδη μια πιτσιρίκα 2 ετών, και άλλη μια που έρχεται τον Νοέμβρη.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 23-07-10 στις 12:09

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Εντωμεταξύ μόλις διαπίστωσα το αδιανόητο...

Προσέξτε τη φωτό...

ΔΕΝ το προσπάθησα... Ούτε καν το είχα προσέξει μέχρι πριν 5 λεπτά...

Είναι από τις συμπτώσεις που σου σηκώνουν την τρίχα...

Το avatar του χρήστη gsmaster
    ΥπερΣυντονιστής
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Γιάννενα

Προεπιλογή

Τι εννοείς σύμπτωση, την σειρά των αριθμητικών ψηφίων της ώρας?
    Πριν γράψετε ένα νέο θέμα στο φόρουμ, ψάξτε ->εδώ<-, κάτι θα βρείτε που δεν ξέρατε.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ναι, αναφέρομαι στα ψηφία της ώρας που είναι ακριβώς αντίστροφα! Δεν είναι τρελή σύμπτωση?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Ωραίαααα! Μάθαμε και πως γίνεται recovery απο hardware μεριά!
    Μπράβο σου πέτρο! Παρακολουθώ απ'την αρχή το θέμα αλλά δεν πίστευα ότι θα βγεί άκρη! Και πάλι μπράβο.

Δηλαδή με λίγα λόγια, αν οι δίσκοι είναι ανέπαφοι, τότε βρίσκουμε έναν νέο σκληρό ακριβως ίδιο με τον προηγούμενο και απλά ξεκολάμε την μνήμη του παλιού και την βάζουμε στον καινούριο?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Ερινγκεν Γερμανιας

Προεπιλογή

Μπραβο και απο μενα (ο επιμενων νικα ) που λενε μερικοι.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ όλους!

Παρόλα αυτά έκανα πάλι το θαύμα μου... Έγραψα τα περιεχόμενα στο νέο chip, του έκανα και confirm, όλα ΟΚ. Το ξεκολλάω με τον αέρα κανονικά, το κολλάω στην πλακέτα του σκληρού δίσκου, δίνω ρεύμα στον δίσκο... Καμιά ανταπόκριση... Ούτε γύρναγαν τα platters...

Ξεκολλάω το chip, ξανά στον adapter, το βάζω στον programmer... Και μου πετάει μήνυμα ID Check failed... Πάω να το διαβάσω παρόλα αυτά, κενό...

Προφανώς ψήθηκε στο κόλλα-ξεκόλλα... Τι να πω... Τώρα το θέμα είναι που θα βρω μερικά τέτοια?

Τα επιβεβαιωμένα συμβατά είναι:

Spansion S25FL004A Device ID 010212
    ST 25P40V6 Device ID 202013
    Macronix MX25L4005M Device ID C22013

Παιδιά κουράστηκα... Όλο προβλήματα συμβαίνουν... Το άλλο το "κουτσό" πέρασε τα πάνδεινα... Κόλλα, ξεκόλλα, ξανακόλλα, ξαναξεκόλλα, ξύσιμο να βρεθούν τα traces, τάση 4.1V, αγώγιμο υλικό, ξανακόλλα... Και παρόλα αυτά δούλεψε το καημένο και μου έδωσε τα δεδομένα του...

Αυτό τι το έπιασε? Και υποτίθεται πως έχω ήδη εξασκηθεί με τον θερμό αέρα...

Το avatar του χρήστη lastid
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αν το μοναδικό καλό IC που είχες κάηκε, τότε η επόμενη λογικά λύση είναι να παραγγείλεις καμιά δεκαριά τουλάχιστο.
    Ψάχνοντας στη Mouser για συμβατό, το μόνο που βλέπω διαθέσιμο είναι το
    Atmel AT25DF041A-MH-Y.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Το θέμα Δημήτρη είναι πως μάλλον το chip πρέπει να έχει class W25X10.

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να σημαίνει αυτό, αλλά και τα 3 chips που έπεσαν στα χέρια μου (το δικό μου και τα δύο από τους donor δίσκους) όταν τα έψαξα στο devices.txt αρχείο του programmer είχαν για class το προαναφερθέν:

Name="S25FL004A*SOIC8",ID="010212",Class="W25X10", Category="SERIAL_EPROM",MFG="Spansion",Vcc="3.6V", CodeSize="524288",Adapter="ADP-027",Platform="GQ-4X";
    Name="25P40",ID="202013",Class="W25X10",Category=" SERIAL_EPROM",MFG="ST",Vcc="3.6V",CodeSize="524288 ",Adapter="SOIC8-DIP8, ADP-004";
    Name="MX25L4005MC",ID="C22013",Class="W25X10",Cate gory="SERIAL_EPROM",MFG="Macronix",Vcc="3.6V",Code Size="524288",Adapter="ADP-004";

Τώρα αυτό που μου προτείνεις αναφέρεται στο devices.txt ως:

Name="AT26DF041A",ID="1F4400",Class="AT25DF041A",C odeSize="524288",VCC="3.6V",Category="SERIAL_EPROM ",Adapter="SOIC8-DIP adapter",MFG="Atmel",Platform="GQ-4X";

Επίσης, κάτι που ίσως διευκολύνει λίγο τη ζωή μου (και τη δική σου εφόσον προθυμοποιήθηκες να μου βρεις συμβατό) είναι πως δεν είναι πλέον απαραίτητο να είναι WSON form factor. Και SOIC (με τα εμφανή ποδαράκια) μου κάνει. Κι αυτό γιατί κόλλησα 8 καλωδιάκια απευθείας επάνω στο PCB του δίσκου ώστε να χρειαστεί μόνο μία φορά να κολλήσω το chip επάνω στο PCB του adapter για το programming και μετά θα το καρφώσω απευθείας επάνω στο θηλυκό που κόλλησα στις άκρες των καλωδίων...

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

τα καλώδια είναι πολύ μεγάλα, ή τα κοντένεις ή βάζεις πυκνωτάκι 100nF στο τσιπάκι παράλληλα με την τροφοδοσία.

Μέτρα την τάση που δίνει και η πλακέτα στο τσιπάκι στις ακίδες τροφοδοσίας, μήπως έχει φάει κανένα σουτ η πλακέτα του δίσκου και δίνει λάθος τάση...

Σελίδα 10 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 89101112 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •