Σελίδα 7 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 148
  1. #61
    Το avatar του χρήστη lastid
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Feb 2009
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    27

    Προεπιλογή

    Επιπλέον: Αυτή η σύγκριση των 2 programmers που δημοσιεύτηκε σήμερα, κλίνει την πλάστιγγα περισσότερο υπέρ του USB.

  2. #62

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Jun 2010
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    84

    Προεπιλογή

    Σήμερα έγινε κάτι που στην αρχή με γέμισε ελπίδες, αλλά μετά απογοητεύτηκα...

    Βρήκα έναν ηλεκτρονικό με στερεοσκόπιο ο οποίος μου ξεκόλλησε το chip από το ανταπτοράκι, και το ψαχούλεψε λίγο με το μηχάνημα του... Παιδιά δε θα το πιστέψετε αλλά βρήκε τις ίνες που καταλήγουν στη λιθογραφία. Προσπάθησε μάλιστα να τα γανώσει μήπως και καταφέρει να κολλήσει έναν κλώνο από καλώδιο αλλα δε γανωνόταν γιατί είναι λέει ειδική ίνα που ποντάρεται με laser στη λιθογραφία από τη μία και στο pad από την άλλη...

    Τον ρώτησα αν γίνεται να κολλήσουμε 6 καλώδια στα γερά pads, και μετά με 2 μικρά probes να ακουμπήσουμε τις ίνες που βρήκε και έτσι να διαβάσουμε το περιεχόμενο αλλά είπε δε γίνεται (ίσως να μην είχε όρεξη να ασχοληθεί περαιτέρω)...

    Το θέμα, πέρα από αυτό, είναι πως μου είπε ότι δε πρόκειται να λειτουργήσει ούτε με τον τρόπο που θα το προσπαθήσω, με τα 4V δηλαδή... Μάλιστα είπε πως δε πρόκειται καν να το αναγνωρίσει ο programmer... Φυσικά στον δικό του επαγγελματικό programmer είπε πως δε το βάζει καν γιατί φοβάται μη του χαλάσει το μηχάνημα από την extra τάση...

    Από τη μια μια ανέβασε στον ουρανό, κι από την άλλη με ξαναέριξε στα τάρταρα... Πάντως ήταν απίστευτο αυτό το στερεοσκόπιο... Έκανε την ίνα του pad να φαίνεται σαν καλώδιο 1mm πάχος... Άκρως εντυπωσιακό...

  3. #63
    Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Εγγραφή
    Jan 2004
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    1.268

    Προεπιλογή

    Γίνεται με probes.
    Στο δικό μου έχει και κάμερα για να βλέπω στο pc εκτός απο τα μάτια. Είναι χρήσιμο ανάλογα με τη δουλειά που κάνεις.
    900MHz-64GHz

  4. #64

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Jun 2010
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    84

    Προεπιλογή

    Που, πότε, πόσο?

  5. #65
    Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Εγγραφή
    Jan 2004
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    1.268

    Προεπιλογή

    Υπάρχουν πολύ λεπτά probes γι αυτή τη δουλειά.

    Δεν τον πετάς καλύτερα και να ξεκινήσεις να κλαίς για τα δεδομένα?
    900MHz-64GHz

  6. #66

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Jun 2010
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    84

    Προεπιλογή

    Δε μου λες εσύ καλύτερα που, πότε, και πόσο για να το προσπαθήσουμε?

  7. #67
    Το avatar του χρήστη lastid
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Εγγραφή
    Feb 2009
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    27

    Προεπιλογή

    Για να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση:

    Η λύση της τροφοδοσίας μέσω της εισόδου Wp πιστεύω ότι είναι εφικτή. Έχω κάνει ολοκληρωμένο να λειτουργήσει κανονικά έτσι. Εξαρτάται βέβαια από το ολοκληρωμένο.

    Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μνήμης, η τάση λειτουργίας Vcc είναι 2.7V-3.6V, ενώ οι είσοδοι δεν πρέπει να έχουν τάση πάνω από Vcc+0.5V. Η μέτρηση που έκανες με το πολύμετρο επιβεβαίωσε την ύπαρξη διόδου. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει δίοδος προστασίας με πτώση τάσης 0.5V.

    Σε κατάσταση ανάγνωσης, το ολοκληρωμένο απαιτεί 14mA. Αυτό το ρεύμα θα περνά μέσα από την δίοδο προστασίας. Οι θερμικές απώλειες στην δίοδο θα είναι περίπου 0.5v x 14mA = 7 mW, αρκετά χαμηλές για να καεί μία τυπική δίοδος προστασίας. Θεωρούμε λοιπόν ότι η δίοδος θα αντέξει.

    Αν δώσεις τροφοδοσία 3.5 V στο Wp (pin 3), μέσω της διόδου προστασίας θα εμφανιστούν εσωτερικά στο Vcc 3.0 V ακριβώς, που είναι και η ονομαστική τάση λειτουργίας του ολοκληρωμένου. Το ιδανικό είναι να βγάζει και ο programmer 3.0 V. Αν ναι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα από πλευράς programmer. Μία μέτρηση με βολτόμετρο στη βάση του programmer μπορεί να το επιβεβαιώσει.

    Το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί επειδή στην Wp εσωτερικά θα εμφανιστεί μία τάση υψηλότερη της Vcc. Εδώ έχουμε τον απρόβλεπτο παράγοντα. Μπορεί να μη συμβεί τίποτε, μπορεί η είσοδος να καεί. Όμως το θετικό της υπόθεσης είναι ότι την είσοδο αυτήν δεν την χρειαζόμαστε ούτως ή άλλως. Χρησιμοποιείται για προστασία εγγραφής. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μόνο ανάγνωση.

    Υπάρχει βέβαια (πάντα) μία πιθανότητα να καεί και κάτι περισσότερο από την είσοδο αυτή. Αυτό θα ήταν πραγματικά δυσάρεστο, μια που έτσι θα καταστρέφαμε το ολοκληρωμένο. Εκτιμώ όμως ότι αυτή η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή. Είναι το ρίσκο που θα πρέπει να πάρεις, αν αποφασίσεις να προχωρήσεις. Αν τώρα κάποιος γνωρίζει περισσότερα για τις μνήμες αυτής της τεχνολογίας και αυτής της εταιρείας, μπορεί εδώ να βοηθήσει.

    Εαν ο ηλεκτρονικός με το στερεοσκόπιο έχει μία αιτιολογημένη άποψη, θα ήθελα αν γίνεται να την μεταφέρεις εδώ, μια που θα ήταν πραγματικά χρήσιμο να το ξέρουμε όλοι μας.

    Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ ότι η παραπάνω μέθοδος πρέπει να είναι η έσχατη λύση. Δεν έχω εμπειρία με probes αλλά εύχομαι να μπορέσεις να λύσεις έτσι το ζήτημα.

    Να προτείνω μάλιστα και μία άλλη μέθοδο, που δεν απαιτεί τόσο εξειδικευμένο εξοπλισμό: Να χρησιμοποιήσεις αγώγιμη πάστα για να αποκτήσεις πρόσβαση στο Vcc. Δεν έχει σημασία αν θα βραχυκυκλώσεις μαζί και το Pin 7, μια που και αυτό θα ήθελε τάση Vcc. Αν ξαπλώσεις ανάποδα το ολοκληρωμένο πάνω στον adaptor, κολλήσεις λεπτό σύρμα στα υπόλοιπα pins, ρίξεις λίγη αγώγιμη πάστα στη "χαράδρα" και βυθίσεις ένα σύρμα εκεί, μπορεί και να πετύχει. Βασική προυπόθεση να μην εκτίθεται μέρος του κυκλώματος μέσα από τη "χαράδρα", γιατί τότε θα βραχυκυκλώσει. Δεν ξέρω επίσης ποια πάστα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για το σκοπό αυτό. Νομίζω ότι η Arctic Silver 5 που είναι θερμοαγώγιμη, επειδή έχει ασήμι στα συστατικά της, είναι αρκετά αγώγιμη για το σκοπό αυτό. Ή κάποιες πάστες που κυκλοφορούν για επιδιόρθωση των πίσω θερμαινόμενων τζαμιών στα αυτοκίνητα. Ή πάστα που χρησιμοποιούν οι νευρολόγοι στα ηλεκτρογραφήματα.

  8. #68

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Jun 2010
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Μηνύματα
    84

    Προεπιλογή

    O programmer που έχω τώρα Δημήτρη (αυτός που ήρθε προχτές) βγάζει 3.3V και 5V (η επιλογή γίνεται μέσω jumper). Βέβαια ο συγκεκριμένος δε μας ενδιαφέρει και πολύ τι έξοδο έχει ούτως ή άλλως, γιατί ήδη παρήγγειλα τον GQ-4X USB και τη δοκιμή θα την κάνω με αυτόν όταν έρθει.

    Τώρα, σχετικά με την αιτιολογημένη απάντηση που με ρωτάς αν μου έδωσε... Καταρχήν μου άρχισε τα πιο ακαταλαβίστικα ηλεκτρονικά που έχω ακούσει ποτέ, τα οποία όμως δεν απαντούσαν κανένα "γιατί". Απλά ήταν παραδείγματα άλλων περιπτώσεων που τέτοιες μνήμες προστατεύονται με διάφορους τρόπους, πχ με τα λεγόμενα "hotbugs", τα οποία, από ότι μου είπε, είναι λάθη που επίτηδες βάζουν οι κατασκευαστές που προγραμματίζουν μια μνήμη ώστε με κάθε εξωτερική απόπειρα ανάγνωσης να καταστρέφεται ένα μέρος του περιεχομένου (πχ λέει στα αυτοκίνητα το έκαναν αυτό παλιά, ώστε αν κάποιος πείραζε το πρόγραμμα του εγκεφάλου, μετά από 50-100 φορές που θα έπαιρνε μπροστά ο κινητήρας θα μπορούσε να κλειδώσει ο εγκέφαλος, ή να κάψει κάτι άλλο).

    Επίσης, μου είπε πως η συγκεκριμένη μνήμη θα είναι γρήγορη ως σύγχρονης τεχνολογίας που είναι, ώστε ακόμη κι αν κατάφερνα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τη διαβάσω, τότε το περιεχόμενο θα ερχόταν σίγουρα αλλοιωμένο γιατί όλοι οι programmers των 50-100 ευρώ είναι λέει της πλάκας (αυτός πχ έχει λέει 3 programmers, ο καθένας εκ των οποίων κοστίζει πάνω από 1500 δολλάρια). Εν ολίγοις μου άρχισε τα δικά του, τα οποία ΟΛΑ κατέληγαν στο ότι δεν πρόκειται να καταφέρω τίποτα... Ειδικά μόλις άκουσε για τη μέθοδο των 4V σε έβρισε (έβρισε δηλ. αυτόν που μου είπε, λέει, τέτοιες μπιπ).

    Ομολογώ πάντως, αν και δεν είμαι ηλεκτρονικός για να τον κρίνω με βεβαιότητα - μόνο από αυτά που είδα και άκουσα στα 20-25 λεπτά που ήμουν στο εργαστήριο του, πως πρέπει να έχει γνώσεις πολλές. Τώρα, γιατί ήταν τόσο κάθετος δε το ξέρω. Τι να πω...

    Σχετικά με τις διαθέσιμες λύσεις, εννοείται πως θα ήθελα να δοκιμάσω πρώτα αυτήν με τα mini probes τώρα που είδα πως υπάρχουν αυτές οι ίνες (Κωνσταντίνε ακούς?), και μετά, αν δε καταφέρουμε κάτι, να δοκιμάσω και τη λύση με τα 4V αν υπάρχει κίνδυνος ολικής καταστροφής της μνήμης, ή ακόμη και αυτήν με την πάστα.

    Πάντως ομολογώ πως το όλο θέμα με έχει κουράσει ψυχολογικά σε απίστευτο βαθμό...

    Edit: Εντωμεταξύ εκεί στο παλιόστενο του που πάρκαρα, φεύγοντας γρατσούνισα και τη ζαντούλα μου λίγο στο πεζοδρόμιο... Όλα ανάποδα μου πηγαίνουν τον τελευταίο μήνα...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 10-07-10 στις 00:14

  9. #69

    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Εγγραφή
    Dec 2003
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    9

    Προεπιλογή

    Η Arctic Silver 5, δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη. Αυτό είναι εξακριβωμένο.

  10. #70
    Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Εγγραφή
    Jan 2004
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    1.268

    Προεπιλογή

    H arctic silver 5 δεν είναι αγώγιμη αλλα είναι η arctic silver 3 αγώγιμη όπως και η μπογιά ασημιού.
    Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν έχω microprobes τώρα.
    900MHz-64GHz

Σελίδα 7 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας