Σελίδα 5 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 148

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ήρθε ο νέος donor δίσκος... Το μεσημέρι θα βγάλω το chip... Η καρδιά μου πάει να σπάσει από τώρα όμως...

Το avatar του χρήστη firewalker
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimk Εμφάνιση μηνυμάτων
    δες εδω τροπο για να ξεκολας τα ολοκληρωμενα φτηνος και δοκιμασμενος

YouTube- non infrared thermal smd soldering desoldering with a lamp

Μπράβο! Πολύ καλός.

Κάνε και ένα με το κόλλημα τώρα.
    Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εάν έχεις πρόβλημα και είσαι και Θεσσαλονίκη έχω σταθμό θερμού αέρα κλπ, ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη jimk
    Μέλος
    Όνομα
    dimitris
    Περιοχή
    space

Προεπιλογή

αυτο το (συστημα)με την λαμπα ειναι πολυ καλο γιατι δεν διωχνει τα εξαρτηματα οπως ο αερας.και στο κολλημα ειναι δοκιμασμενο με πολυ καλα αποτελεσματα.αμα σκεφτητε οτι το αντιστοιχο σε υπερθρο ειναι πολυ ακριβοτερο συμφερει..

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αυτό το σύστημα με τη λάμπα ζεσταίνει πολλά γειτονικά εξαρτήματα και πλαστικά μέρη. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το υπέρυθρο φυσικά γιατί έκείνο έχει focus και στοχεύει μόνο αυτό που θές και ξεκολλάει σε πολύ λίγο χρόνο.

Ασε που αν ξέρεις να λειτουργείς τον αέρα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το υπέρυθρο. Αν δοκιμάσεις να τα φυσήξεις με αεροσυμπιεστή λογικό να πετάγονται εξαρτήματα
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη jimk
    Μέλος
    Όνομα
    dimitris
    Περιοχή
    space

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από leosedf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό το σύστημα με τη λάμπα ζεσταίνει πολλά γειτονικά εξαρτήματα και πλαστικά μέρη. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το υπέρυθρο φυσικά γιατί έκείνο έχει focus και στοχεύει μόνο αυτό που θές και ξεκολλάει σε πολύ λίγο χρόνο.

Ασε που αν ξέρεις να λειτουργείς τον αέρα έχεις ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το υπέρυθρο. Αν δοκιμάσεις να τα φυσήξεις με αεροσυμπιεστή λογικό να πετάγονται εξαρτήματα
    και το υπερυθρο ζεσταινει γειτονικα εξαρτηματα.επειδη εχω 2 σταθμους θερμου αερα εχω στην πραξη δει σε πολυ μικρα εξαρτηματα οπως εχουν τα κινητα δεν κανει,στο ποιο χαμηλο εχει τυχει να τα πεταξει τα εξαρτηματα(δεν ειναι κινεζικος ο σταθμος) οσο για ποιο μεγαλα ειναι καλο αλα θελει λιγο παραπανω ωρα να τα βγαλει αμα δεν εχεις τις καταληλες μυτες.οσο για το συστημα με την λαμπα το δουλευω πολυ καιρο και η δουλεια που μου κανει ειναι καλυτερη απο του αερα σε αρκετες επισκευες.αλλα δεν τον εχω καταργησει το αερα...παντως ειναι ενας τροπος αρκετα φτηνος για να κολλησεις και να ξεκολλησεις εξαρτηματα και ειδικα στα ολοκληρωμενα που ειναι και τα ποιο δυσκολα,μεχρι και Reballing εχω πειραματικα κανει.
    PrinceOfAbyss καλη επιτυχια και καλο ειναι μην δοκιμασεις με κολητηρι να το κολλησεις

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

το υγρό που βάζει με το πινελάκι τί είναι ????
    και προτείνεται καμια λάμπα ανάλογη με αυτήν που εχει το παλικάρι ..

συγνωμη για το offtopic

Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

To υγρό Κώστα είναι flux κάτι σαν σολντερίνη υπάρχει σε διάφορες μορφές.

Βασικά εγώ αέρα χρησιμοποιώ και μπορώ να αφαιρέσω και να κάνω reball σε οποιοδήποτε εξάρτημα σε κινητό/pda χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα σε 10 min. Μιά χαρά κάνει ο αέρας και τέρμα να τον έχω δεν μου έχει πετάξει ποτέ εξαρτήματα.
    900MHz-64GHz

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

Βασικά εγώ αέρα χρησιμοποιώ και μπορώ να αφαιρέσω και να κάνω reball σε οποιοδήποτε εξάρτημα σε κινητό/pda χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα σε 10 min. Μιά χαρά κάνει ο αέρας και τέρμα να τον έχω δεν μου έχει πετάξει ποτέ εξαρτήματα.
    δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αλλα μιας και εμεις οι "πτωχές και άπορες κορασίδες " δέν έχουμε money για να πάρουμε αέρα , θα ήταν μία κάποια λύση και αυτήν η βάρβαρη λάμπα !!!! όπως λεεί και ο ποιητής, οι βάρβαροι ήταν μια κάποια λύση !!!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Εάν έχεις πρόβλημα και είσαι και Θεσσαλονίκη έχω σταθμό θερμού αέρα κλπ, ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω.
    Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ πολύ για την προθυμία και ίσως μάλιστα να την εκμεταλλευτώ!

Απλά βρήκα ένα άρθρο μιας πολύ ενδιαφέρουσας τεχνικής που, αν και έχει μικρό ποσοστό επιτυχίας, η υλοποίηση της είναι σχετικά εύκολη, οπότε λέω να τη δοκιμάσω πριν αρχίσω πάλι τις μεταμοσχεύσεις...

Έτσι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, ας την αναφέρω εδώ να υπάρχει!

Συνδέουμε λοιπόν έναν ίδιο δίσκο με τον δικό μας στον υπολογιστή, και με ένα utility κάνουμε τον δίσκο spin down (sleep). Όχι safe removal, αυτό είναι αλλο... Μετά, ενώ ο δίσκος είναι συνδεδεμένος, αλλά και paused ταυτόχρονα, βγάζουμε το PCB από το σώμα του δίσκου και το τοποθετούμε στο σώμα του προβληματικού δίσκου (με προσοχή μη γίνει και κανένα βραχυκύκλωμα). Κατόπιν κάνουμε resume τον δίσκο, και επειδή είναι ήδη initialized από τα Windows, δε χρειάζεται να ξαναδιαβάσει την EEPROM για να πάρει τα στοιχεία που χρειάζεται για την εκκίνηση του, και έτσι ενδεχομένως να δουλέψει και με την ξένη EEPROM.

Οπότε όσο ακόμη είναι άθικτος ο νέος donor δίσκος λέω να δοκιμάσω αυτό, και μετά προχωράμε και στην αλλαγή της ΕΕPROM, οπότε σε αυτήν την περίπτωση, και αν δε τα καταφέρω με το χάλκινο συρματάκι ή τον αναρροφητή, θα σου πω.

Σελίδα 5 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •