Σελίδα 2 από 15 ΠρώτηΠρώτη 123412 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 148

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ναι Δημήτρη, θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν μου έβρισκες κάποιο τύπο που να είναι συμβατός με τη δική μου (και να είναι διαθέσιμη προς αγορά).

Οι δίσκοι είναι identical στα φυσικά χαρακτηριστικά τους (μάρκα, μοντέλο, μέγεθος, cylinders, sectors, tracks), με τη διαφορά ότι ο δικός μου είναι κατασκευασμένος στην Κίνα, και ο δότης στις Φιλιππίνες. Κατά τα άλλα έχουν διαφορετική μάρκα RAM (η cache τους), FSC η δική μου, Hynix του δότη, και διαφορετικό μοντέλο του επεξεργαστή τους. Για επιπλέον συγκρίσεις μπορείς να δεις τα 2 PCB που πόσταρα στο προηγούμενο ποστ μου.

Βασικά υπάρχουν κάτι πίνακες συμβατότητας όσων αφορά τα PCB δίσκων (σύμφωνα με τους οποίους είναι συγκεκριμένα στοιχεία επάνω στις πλακέτες που τις κάνουν συμβατές μεταξύ τους ή όχι). Δε θυμάμαι όμως που είχα βρει τον πίνακα αυτόν για να το επιβεβαιώσω...

Σχετικά με αυτό που είπες ότι θα μπορούσε το πρόβλημα να είναι αλλού και όχι στην μη συμβατή πλακέτα ή EEPROM, το σκέφτηκα κι εγώ. Απλά η μεταμόσχευση κεφαλών έγινε άψογα, και επίσης το κλικ κλικ που έκαναν οι δικές μου κεφαλές πριν την αλλαγή είναι διαφορετικό από το κλικ κλικ που κάνει τώρα ο δίσκος με τις νέες κεφαλές και την νέα πλακέτα. Τώρα κάνει σαν να προσπαθεί να διαβάσει αλλά να μη μπορεί, ενώ πριν ακουγόταν ξεκάθαρα όπως ένα κλασικό "click of death" (αν άκουγες και τα 2, θα μπορούσες να καταλάβεις τη διαφορά).

Όπως και να έχει δε θέλω να τα παρατήσω τόσο απλά... Θα δοκιμάσω και αυτό με τις EEPROM και μετά βλέπουμε...

Guys σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Το avatar του χρήστη Thansavv
    Μέλος
    Όνομα
    Θανάσης
    Περιοχή
    Φινλανδία

Προεπιλογή

Πέτρο γράψε αν μπορείς και τα στοιχεία του δίσκου (ή μια φωτογραφία με τα στοιχεία) μήπως βρεθεί κάτι...

Το avatar του χρήστη Ultrasound
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σύγγνωμη άμα ακουστώ απαισιόδοξος και σου χαλάσω την διάθεση αλλά...

Άνοιξες το διαμέρισμα των δίσκων με τις κεφαλές; Αυτό το μέρος διατηρείται ερμητικά κλειστό και αεροστεγές για τον φόβο όχι μόνο της σκόνης... ακόμα και ένα μικρό σωματίδιο θα κάνει ζημιά! Η αλλαγή κεφαλών έπρεπε να γίνει υπό κενό αέρος. Ούτε ο πεπιεσμένος αέρας κάνει κάτι. Αν ωθήθηκαν σωματίδια σκόνης με δύναμη πάνω στην επιφάνεια;

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ακόμα και αν καταφέρεις να κάνεις την μεταμόσχευση (ειλικρινά το εύχομαι να πετύχεις ), ο δίσκος δεν θα διαβάζεται πια...

Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Αντε παλι τα ιδια με τα κενα αερος....

Ultrasound αγαπητε καλο θα ηταν να κανεις την ερευνα σου για να μην λεμε ανακριβειες στους φιλους.Το οτι νομιζεις οτι τα κινουμενα μερη του σκληρου δισκου ειναι σε κενο αερος δεν σημαινει οτι ειναι κιολας.

Ναι ο δισκος ειναι κλεισμενος καλα αλλα, δεν ειναι ουτε αεροστεγης, ουτε σε κενο αερος.

Προφανως και αν μεινει καποιο ξενο σωμα μεσα στον εν λογω χωρο θα υπαρχει προβλημα, αλλα εκτιμω οτι εαν δεν εμεινε κατι χοντρο(σχετικο ειναι αυτο) μεσα και εαν ξεπεραστουν τα αλλα προβληματα που αντιμετωπιζει ο φιλος θα δουλεψει αρκετα ωστε να σωσει τα δεδομενα που χρειαζεται(δεν πιστευω να υπαρχει η απαιτηση να δουλευει για καιρο ενας δισκος φρανκενσταϊν).
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη firewalker
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    firewalker πόσες φορές το έχεις κάνει και δούλεψε;
    Δύο φορές σε δίσκο fireball (quantum ίσως κάτι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη firewalker : 24-06-10 στις 18:26
    Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PrinceOfAbyss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή η τεχνική που αναφέρει ο firewalker δούλευε σε δίσκους τεχνολογίας προ δεκαετίας.

Οι σημερινοί δίσκοι δε δουλεύουν έτσι. Χρειάζονται αυτά τα δεδομένα για το calibration τους, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αποθηκευμένα στη συγκεκριμένη EEPROM, αλλά σε μερικά μοντέλα είναι αποθηκευμένα στο λεγόμενο service area (SA) του δίσκου. Μακάρι να ήταν πιο απλά τα πράγματα.

Edit: Να και οι δύο πλακέτες... Η patient όπως καταλαβαίνετε είναι η δική μου και η donor του δίσκου που βρήκα. Είναι ολόιδιες, εκτός από την μάρκα της EEPROM. Στις φωτό βασικά λείπουν οι EEPROM... Είναι τραβηγμένες λίγο μετά την αποτυχημένη "μεταμόσχευση" τους...

Ναι, παλιοί ήταν οι δίσκοι όντως. Δεν έχω δοκιμάσει (ευτυχώς δεν χρειάστηκε) σε καινούριο.

Μήπως να ρωτούσες και σε καμία εταιρία ανάκτησης δεδομένων; Πόσα χρεώνουν;

Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Τα μαλλια τους χρεωνουν αστα, πηρε ο αδερφος μου τηλεφωνο και του πεσαν τ'αυτια..
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Μήπως αν τους εξηγούσε τι έχει γίνει και τι χρειάζεται μιας και ο δίσκος δεν έχει υποστεί τρομερή ζημιά. Αλλά να μου πεις αυτοί ταρίφα και εργατοώρα θα έχουν, στα @@...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Μακάρι να ήταν Quantum Fireball ο δίσκος μου... Δε θα μιλάγαμε για τίποτα από αυτά τώρα... Εκεί άλλαζες τις πλακέτες και ήσουν αρχηγός...

Για εταιρία ανάκτησης δε το συζητάμε καν... 200 η διάγνωση, και 900+ η ανάκτηση μου είπαν Το τραγικό είναι πως το data recovery γενικά αντιμετωπίζεται - δε ξέρω πως να το πω καλύτερα - σαν ερμητικά κλειστό αντικείμενο... Σχεδόν καμιά πληροφορία πουθενά...

Ακόμη και σε ένα ξένο forum που βρήκα και έκανα κάποιες ερωτήσεις, οι μισές+ απαντήσεις ήταν του στυλ Απευθύνσου σε κάποιον pro. Για να μη μιλήσω για τις ειρωνείες που μου έγραψαν... Βέβαια εκτός από τους απλούς χρήστες που μπαίνουν για να γράψουν το πρόβλημα τους (όπως εγώ), υπάρχουν και οι guru που φυσικά έχουν εταιρίες data recovery ανά τον κόσμο, οπότε είναι λογικό να παραπέμπουν τους πάντες σε επαγγελματίες... ΟΚ, δε λέω, ωραία είναι τα χρήματα, και εν μέρει θεμιτό αυτό που κάνουν, αλλά τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του forum αν έχουν σχεδόν για τα πάντα μια τέτοια απάντηση? Μόνο για την προσέλκυση πελατών? Η ανταλλαγή γνώσεων που είναι? Τι να πω...

Επί του θέματος, ο δίσκος μου είναι ένας Toshiba MK3252GSX HDD2H01 B UK01 S και ο δίσκος αντικατάστασης είναι Toshiba MK3252GSX HDD2H01 B UK01 Τ. Η μόνη διαφορά είναι τα S και Τ που δηλώνουν τα εργοστάσια κατασκευής (Κίνα το S, Φιλιππίνες το Τ). Εντωμεταξύ οι Toshiba είναι από τους πιο εύκολους δίσκους (από ότι διάβασα) για μεταμόσχευση μερών τους από έναν δίσκο σε άλλο. Χονδρικά, ότι μοιάζει εξωτερικά με το αντίστοιχο ενός άλλου μοντέλου, ταιριάζει κιόλας.

Αυτά προς το παρόν.

Α ναι, παράγγειλα τον SPI programmer, τους αντάπτορες για τα chips, και περιμένω τον lastid να μου προτείνει κάποια συμβατή EEPROM.

Παίδες σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τον χρόνο που αφιερώνετε για τις απαντήσεις σας. Μετά από αυτά που είδα στο ξένο forum που ανέφερα πριν, δεν ήξερα τι να περιμένω από εσάς όταν γράφτηκα εχτές στο forum.Να είστε όλοι καλά.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Μαγνησία

Προεπιλογή

Δεν στέλνεις και να email στον κατασκευαστή μήπως σου δώσουν κάποιο tip, στείλουν κανα chip κ.τ.λ.

Γράψε πάνω στον δίσκο "17Ν αρχείο" και άστον έξω από την Γ.Α.Δ.Α. Πήγεναι μετά από μερικές μέρες να πάρεις τα αρχεία σου.

Χωρίς πλάκα, αν είχες γνωστό στην ηλεκτρονική δίωξη ίσως ήξερε κανα κόλπο.

Σελίδα 2 από 15 ΠρώτηΠρώτη 123412 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι