Σελίδα 9 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 112
    Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Phatt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λοιπον επι του θεματος.Ηρθε επιτελους το οργανο και επεσα με τα μουτρα στις μετρησεις.Ο τριπλος στην τροφοδοσια κοντα με ονομαστικη 50uf δεν εδωσε πανω απο 35-38uf. (Αυτός καλό είναι να αλλαχτεί.) Ενας αλλος ομως, ηλεκτρολυτικος και αυτος, με ονομαστικη 100uf, εδωσε 167uf μετρηση.Ειναι λοιπον δυνατον οι πυκνωτες να ξεφευγουν και προς τα πανω; (Τι να σου πω... Λίγο παράξενο το βρίσκω, αλλά για να το λέει το όργανο...) Συνεχιζω τις μετρησεις...

EDIT: Επισης, ποιες ειναι οι αποδεκτες τιμες αποκλισης; (Έχε υπόψη σου ότι και οι σημερινοί ηλεκτρολυτικοί έχουν ανοχές της τάξης του 20%) Απο ποιο σημειο και μετα κρινουμε οτι ενα υλικο χριζει αντικαταστασης; (Κατά την κρίση σου... Αν π.χ. μια αντίσταση αποκλίνει κατά 15% άλλαξέ τη, αν αποκλίνει 4% ίσως μπορείς να την αφήσεις...) Ισχυει το ιδιο και οταν η τιμη ξεφευγει προς τα πανω;
    Αν μιλάς για τον συγκεκριμένο πυκνωτή, τότε εξαρτάται από τη δουλειά που κάνει αυτός στο κύκλωμα. Αν εξομαλύνει μια τάση τροφοδοσίας, πιθανότατα θα μπορούσε νάχει και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Δεν θα μπορούσε όμως να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα ένας πυκνωτής σε ένα κύκλωμα συντονισμού π.χ. διότι κάτι τέτοιο αυτόματα θα μείωνε τη συχνότητα συντονισμού του συγκεκριμένου κυκλώματος. Πάντως ακόμα και το να φεύγει προς τα πάνω η χωρητικοτητα δείχνει πρόβλημα στον πυκνωτή, έστω και αν αυτό εκφράζεται με μια φαινομενική βελτίωση. Εγώ θα τον άλλαζα.

Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Ευχαριστω παρα πολυ Φιλιππα, τωρα για την Ανασταση θα λειπω στο χωριο που δεν εχει και ιντερνετ, οποτε με το καλο μετρησεις και αγορες εξαρτηματων απο το Πασχα και μετα...Καλη Ανασταση σε ολους!
    ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη Γαληνίτης
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Διόνυσος Αττικής

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Phatt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστω παρα πολυ Φιλιππα, τωρα για την Ανασταση θα λειπω στο χωριο που δεν εχει και ιντερνετ, οποτε με το καλο μετρησεις και αγορες εξαρτηματων απο το Πασχα και μετα...Καλη Ανασταση σε ολους!
    Δεν μπορώ να μην το σημειώσω: Κάποτε υπήρχαν χωριά χωρίς ηλεκτρικό. Σήμερα ...χωρίς ίντερνετ! Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί!
    Καλή Ανάσταση Παναγιώτη και να περάσεις καλά.

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Υπάρχει και δορυφορικό που πάει παντού αλλά ..
    _Προφανώς εννοεί ότι ο ίδιος δεν θα έχει.
    Καλή Ανάσταση. _________________

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

XAXA! Κι ομως! Τελικα καταφερα και "ψαρεψα" wi-fi απο γειτονικο σπιτι με μονιμους κατοικους...Και ναι, δεν με βολευει νετ εκτος απο το σταθερο με τους ογκους δεδομενων που ασχολουμαι...Να ειστε καλα ολοι...
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Λοιπον το Πασχα περασε και εγω ξαναπιαστηκα...Και σας εχω ενα περιεργο-για μενα τουλαχιστον- υλικο.

Στο κοκκινο/κιτρινο-πρασινο, μου δινει 14,6ΜΩ και τιποτε αλλο και σε κανενα αλλο συνδιασμο δεν δινει τιποτε σε αντισταση.
    Στο πρασινο/κιτρινο-πρασινο, μου δινει 0,015uf και τιποτε αλλο, και σε κανενα αλλο συνδιασμο δεν δινει τιποτε σε χωρητικοτητα.
    Η γυμνη επαφη δεν δινει τιποτε σε συνδιασμο με οποιοδηποτε αλλη επαφη.Ηταν κολλημενη στη γειωση.Ποιος ο λογος υπαρξης;Πως θα ξερω ποσα W ειναι η αντισταση;

Το avatar του χρήστη Τρελός Επιστήμονας
    Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κλεινόν Άστυ (Μολυσμένες Αθήνες)

Προεπιλογή

Πρόκειται για πρωτόγονο ολοκληρωμένο κύκλωμα (πολλαπλό εξάρτημα). Αν με βοηθούν τα Αγγλικά μου (Γερμανικά δεν γνωρίζω), το γυμνό σύρμα γειώνεται, ανάμεσα στο πράσινο και στο γυμνό υπάρχει χωρητικότητα 0,01μF, ανάμεσα στο κόκκινο και στο γυμνό αντίσταση 10ΜΩ (πόλωση πλέγματος προενισχύτριας) και όσο για το μαύρο δεν είδα τίποτα. Βγάλε μια άλλη φωτογραφία που να δείχνει περισσότερα στοιχείαο του εξαρτήματος. Να το αντικαταστήσεις με αντίστοιχα εξαρτήματα. Από τις μετρήσεις που δίνεις, προφανώς η αντίσταση έχει φύγει από την ονομαστική τιμή της.

Το avatar του χρήστη pavlos77
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

grun = πράσινο
    rot = κόκκινο
    (στα γερμανικά)

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Οπως τα λεει ο Παυλος τα χρωματα.Αυτο που βλεπεις μαυρο, ειναι σκουρο πρασινο, το λεει ως πρασινο.Τις τιμες τις παιρνω σε σχεση με το κιτρινο-πρασινο, το γυμνο δε μου δινει καμια τιμη.

Οριστε αλλη μια φωτο, η αντοχη της αντιστασης ομως δε φαινεται πουθενα...

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Πιθανόν το γυμνό, να είναι κάποιο είδος θωράκισης. Τέτοιο εξάρτημα δεν έχω ξαναδεί!

Σελίδα 9 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. βλαβη σε tv nordmende
    από gdimis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-11, 23:02
  2. NORDMENDE N2121CB
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-11, 15:23
  3. βλάβη σε NORDMENDE 3604 σασί F14
    από chip στο forum Τηλεόραση