Στην φωτο μου φανηκε σαν να εχει γυαλι πανω απο το καφε. Αν ηταν ετσι θα αλλαζες το γυαλι και θα καθαριζες αλλα τωρα με ολες αυτες τις στρωσεις που λες πολυ φιλοσοφια το θεμα. Χαρας το κουραγιο και την υπομονη σου.
Στην φωτο μου φανηκε σαν να εχει γυαλι πανω απο το καφε. Αν ηταν ετσι θα αλλαζες το γυαλι και θα καθαριζες αλλα τωρα με ολες αυτες τις στρωσεις που λες πολυ φιλοσοφια το θεμα. Χαρας το κουραγιο και την υπομονη σου.
Χαρη μου να Χαρεις αυτη ειναι η Χαρα στην αναπαλαιωση! Να δινεις οτι καλυτερο μπορεις για να το φερεις σε τελεια κατασταση.Βεβαια το θεμα ειναι οτι ελαχιστοι ειναι σε θεση να καταλαβουν την δουλεια που πατησες για να ερθει αυτο το αποτελεσμα...
Κανεις να μας απαντησει στις αποριες για τις συχνοτητες;Επισης ποσους μεταβλητους πυκνωτες εχει συνηθως ενα τετοιο ραδιοφωνο;Αυτο εδω εχει τρεις...
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Καταρχάς χαλάρωσε δέν είναι καί τόσο δύσκολο νά τό φτιάξεις μιάς καί τό ράδιο είναι σέ καλή κατάσταση.Λοιπόν οι μπάντες είναι τέσσερις,αρχίζοντας από κάτω εφ -εμ βραχέα,μεσσαία καί μακρά.Τά κανάλια αναφέρονται στά εφ- εμ,καί μετά οι πόλεις στήν κάθε μία μπάντα δηλαδή στό κάθε κουτάκι έπερπε νά πέφτει ο συγκεκριμένος σταθμός.Βγάλε πολλές φωτό γιά νά ξέρεις πού πάει τό κάθε καλώδιο σέ περίπτωση πού κοπεί κάτι .Βάφεις τό κουτί , καθαρίζεις τό σασί καί αλλάζεις ότι είναι ελλατωματικό,συνήθως τούς πυκνωτές,κυρίως τούς ηλεκτρολιτικούς αλλά αυτό ίσως καί νά μήν είναι αναγκαίο.Στό σχέδιο σού δείχνει αναλυτικά τό τύλιγμα τού νήματος καί τή φορά του.Από ότι βλέπω δέν έχει κοπεί κάτι οπότε άν δέν είναι φθαρμένο τό σκοινί ή δέν έχει μπόσικα μήν τό πειράζεις.Τώρα γιά τήν βελόνα άν δέν έχεις rf γεννήτρια όταν είναι ανοικτός ο μεταβλητός δηλαδή τό ένα φύλλο έξω από τό άλλο η βελόνα είναι στό άνω μέρος τής μπάντας, π.χ στά μεσσαία 1600 κηζ.Οι λάμπες δέν είναι απαραίτητο νά είναι πεσμένες,μού έχει τύχει νά δουλεύουν καλά γιά πολλά χρόνια.Από ότι είπες δουλεύει άρα πάμε μόνο γιά αναπαλαίωση.Ελπίζω νά βοήθησα.
Τώρα είδα ότι αναφέρεσαι καί στό υλικό τού γυαλιού.Αυτό είναι μεταξοτυπία.Μήν τό τρίψεις από πίσω μέ νερό ή άζαξ,γιατι θά σβήσουν όλα .Μέ ένα μαλακό πανί μόνο ελαφριά νά φύγει η σκόνη.Από μπροστά μπορείς άφοβα νά τό καθαρίσεις.Ισως κάποια στιγμή βρείς στό e-bay μιά καλή κλίμακα καί τήν αλλάξεις.
Παναγιωτη δεν σε προλαβα.
Ειχα την εντυπωση οτι το σχοινακι ηταν χαλασμενο γιαυτο μιλησα για αντικατασταση. Τελος παντων αφου το εβγαλες μην παραλειψεις το κερωμα. Οπως ειπε και ο Αντωνης οι λαμπες δεν ειναι απαραιτητο να αλλαχτουν εφοσον δουλευουν. Ενταξει εαν βρεις καμια για εφεδρικη δεν πειραζει. Το τζαμι καλο το εκανες αλλα φαινεται. Ξερεις το τζαμι ειναι το μισο ραδιοφωνο!!!. Εχε το νου σου για κανενα σκοτωμενο ραδιοφωνο στο εβαυ. Εαν βρεις και κοστιζει πολλα η μεταφορα πες του εαν μπορει να βγαλει μονο το τζαμι και να στο στειλει. Το εχω κανει πολλες φορες με φερριτες ραδιοφωνων για να γλυτωσω τα μεταφορικα. Οσον αφορα ους μεταβλητους εγω ειδα μονο ενα διπλο. Αυτος λογικα καλυπτει τις 3 μπαντες των μακρων μεσαιων και βραχεων. Για τα FM πρεπει να υπαρχει αλλος.
Αντε να το δουμε και τελειωμενο.
Αληθεια... το δοκιμασες εαν παιζει????
Να ειστε καλα παιδια που με βοηθατε
Αντωνη ψιλοχαθηκα φιλε γιατι οταν πιανεις κατι πρωτη φορα καταλαβαινεις οτι τρομαζεις στην αρχη τουλαχιστο.Επισης, στις μπαντες που μου εξηγησες, απ'οτι καταλαβαινω μιλας για τις οριζοντιες ενδειξεις μονο, δηλαδη τις μπαντες L M K UKW.Για τις αλλες 2 ενδειξεις αριστερα και δεξια εχεις καμια ιδεα;
Γιωργο το τζαμι φαινεται οντως, αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν νομιζω να βρω καμια ευκολα, τελοσπαντων θα εχω τον νου μου.Εκει στην τρυπα κοντα δεν εχει προβλημα γιατι το κουμπι ειναι αρκετα μεγαλο και καλυπτει, το αλλο θα το υποστω μεχρι νεωτερας.Το ραδιοφωνο παιζει, αλλα στα χαμενα, το δοκιμασα μονο στα FM και με το ζορι επιασε κατι.
Τους ηλεκτρολυτικους θα τους αλλαξω ολους σιγουρα.Θελω ομως να μου πειτε εαν απο κανεναν περναει σημα audio για να τον παρω καλης ποιοτητας.Θα μετρησω μια-μια και τις αντιστασεις για φευγατες τιμες.Επισης απ'οτι ειδα εχει μεσα και υλικα που δεν τα αναγνωριζω.Θα σηκωσω φωτο στην πορεια να με βοηθατε.
EDIT: Η ενδειξη στα δεξια πρεπει να ειναι κατι σαν fine tuning, γιατι η ρυθμιση αυτη περιστρεφει μια μικρη οριζοντια κεραια που φαινεται στις φωτο, ειναι ενα οριζοντιο κομματι φερριτη με ενα πηνιο στην καθε ακρη του.Μαλλον οταν το εβαζες στην σωστη συχνοτητα, κατοπιν εστριβες αυτο και επιανε τα μεγιστα...Διορθωστε με αν κανω λαθος...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Phatt : 21-03-10 στις 23:39
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Καλησπέρα παιδιά. Η δεξιά βαλόνα είναι για να σου δίχνει πως είναι στραμένη η κεραία (φερήτης) και η αριστερή για μικροσυντονισμό.
Καλο ειναι να αλλαχτουν τουλαχιστον οι 3 ηλεκτρολυτικοι της τροφοδοσιας (στο σχεδιο στην δεξια κατω πλευρα, λιγο πανω απο τον Μ/Σ). Πριν ασχοληθεις με ευθυγραμιση και συντονισμο θα ελεγξεις πρωτα τις λαμπες καθως και τις τροφοδοσιες τους σε πλεγματα και ανοδο. Επισης θα ελεγξεις τις αντιστασεις στην καθοδο για διακοπη συνεχειας. Ο δεκτης δεν δειχνει να εχει σκαλιστει οποτε πιστευω πως δεν θα χρειαστει συντονισμα.
Γιωργο καθε ηλεκτρολυτικος θα αλλαχθει και ειμαι στο ψαξιμο για λαμπες.Εαν τις βρω ολες σε καλη τιμη θα τις παρω.Να εισαι καλα.
Λαμπρο, ευχαριστω για τις πληροφοριες.Πες μου σε παρακαλω που ακριβως βοηθαει το στριψιμο τις κεραιας και τι ακριβως ειναι ο μικροσυντονισμος;
Καλη συνεχεια Παναγιωτη και ελπιζω μιας και εχεις και εσυ μερακι να το κανεις μια πολλη καλη συντηρηση...
Καλη επιτυχία!!!!!!!!!