Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 112
    Το avatar του χρήστη Phatt
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή Συντηρηση παλαιου ραδιοφωνου Nordmende

Πριν 2 βδομαδες ειχα παραγγειλει απο το νετ ενα ραδιοφωνο αντικα για να ασχοληθω να το συντηρησω.Ξεκιναω ενα θεμα λοιπον για να σας δειχνω την προοδο μου αλλα και να δεχθω την πολυτιμη βοηθεια σας.

Ο Γερμανος αποδειχθηκε τετραποδο ζωο, με αποτελεσμα μετα απο περιπου 10 φορες που του ειπα να το πακεταρει σωστα και να γραψει στο κουτι "FRAGILE", να το εχει βαλει απλα σε ενα χαρτοκουτο χωρις καμια προστασια.Αποτελεσμα, μετα απο χτυπημα απ'οτι καταλαβα, να εχει στραβωσει ελαφρως το σασι, να εχει φυγει η ραγα της μιας βελονας, ενα νημα απο τις τροχαλιες του και το χειροτερο απ'ολα, εχει σπασει ο γυαλινος πινακας με τις ενδειξεις...Τελοσπαντων επειδη το πηρα σε εξεφτελιστικη τιμη, 22ε περιπου, δεν βρισκω λογο να το γυρισω πισω...

Το ραδιοφωνο ειναι παγκοσμιου ληψεως οπως τα περισσοτερα της εποχης του μαρκας Nordmende μοντελο Othello 55 το συγκεκριμενο εχει και καποια παραπανω χαρακτηριστικα απο οσα εχω δει εγω.Βελονες για συντονισμο εχει τεσσερις, θα βγαλω φωτο τον υαλοπινακα μολις τον κολλησω για να βγαλουμε καποια ακρη για το τι ειναι ποια, καθοτι ειμαι ασχετος με τα RF γενικα.Επιπροσθετα χαρακτηριστικα ειναι η ρυθμιση των πριμων και η ρυθμιση των μπασων απο ξεχωριστα ποντεσιομετρα.Σαν πρωτη κινηση γυρισα τον μετασχιματιστη στα 240V απο 220V που ηταν και αναψα το ραδιοφωνο.Επιασα με θορυβο καποιους σταθμους στην μπαντα UKW που εαν δεν λανθανω ειναι τα σημερινα μας FM.Η λαμπα για τον συντονισμο, το γνωστο μας "ματακι" δεν πρασινισε καθολου αν και αναβουν τα νηματα της.Απ'οτι θα δειτε μεσα εχει 3 μεγαφωνα και 1 tweeter.Ξεκολλησα τα μεγαφωνα για να αφαιρεσω το σασι και να ξεκινησω το καθαρισμα.Θελω να τα λυσω ολα φυλλο και φτερο και να τα καθαρισω καθως και να αλλαξωτα προβληματικα εξαρτηματα.Φοβαμαι ομως οτι το σασι ειναι λιγο μπερδεμενο για το επιπεδο μου, θελω να ειστε κοντα μου Το ευτυχημα ειναι οτι ειχε μεσα και το πληρες σχεδιο, που σιγουρα θα βοηθησει.Οι λαμπες που χρησιμοποιει ειναι οι EC92, ECH81, EF85, EABC80, EL84 και EM34 η 35.Εαν καποιος θελει φωτο με μεγαλυτερη λεπτομερεια απο το σχεδιο η οτιδηποτε μου λετε και την βγαζω.

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Απ'ότι βλέπω δεν είναι απο τις φτηνές κατασκευές για την "φτωχή" μεταπολεμική Ευρώπη που κάναν οικονομία στους μετασχηματιστές και βάζαν μέχρι και τα νήματα σε σειρά.
    Καλή συνέχεια και ... καλό κουράγιο.

Το avatar του χρήστη Τρελός Επιστήμονας
    Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κλεινόν Άστυ (Μολυσμένες Αθήνες)

Προεπιλογή

Πολύ ωραίο ραδιόφωνο αλλά, δυστυχώς, η σπασμένη κλίμακα είναι μεγάλη ζημιά. Μήπως ήταν ήδη σπασμένη στη Γερμανία και απλώς ο Γερμανός πωλητής αδιαφόρησε πλήρως για τη συσκευασία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει ζημιά; καλή επιτυχία στο έργο σου!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Δημητρη κατα την αγορα το ραδιοφωνο ηταν ακεραιο, το γνωριζω γιατι ειδα φωτογραφιες του συγκεκριμενου πριν το αγορασω.Ασε που ολα τα κομματια του γυαλιου ηταν μεσα στην συσκευασια.Σημερα κολλησα το γυαλι και μπορω να πω οτι εκανα καλη δουλεια, τα εφερα στο 97% της ευθειας, αλλα τα ψηγματα που λειπουν μας χαλανε λιγο την αισθητικη.Θα σηκωσω φωτο με το αποτελεσμα.
    "Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.

Το avatar του χρήστη classic
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Καρδιτσα

Προεπιλογή

Aφου σου ευχηθω καλη επιτυχια θα σε υπενθυμισω οτι σε αυτα τα restoring δεν πρεπει να βιαζεσαι. Θα κανεις σιγα σιγα οτι μπορεις καλυτερα. Εδω δεν μετραει μονο η λειτουργικοτητα αλλα και η αψογη εξωτερικη εμφανιση. Εαν το περιβλημα δεν ειναι σε πολυ χαλια κατασταση μην το βαψεις. Ξερεις το γνησιο εχει την αιγλη του. Πριν το δεσεις και αφου αλλαξεις σχοινακι στο μεταβλητο μην παραλειψεις να το περασεις με ενα ελαφρυ στρωμα κεριου για να διατηρηθει στο χρονο.

Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Arta

Προεπιλογή

μπορεις να μας δωσεις τον πωλητη??

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Φιλε Fuzz ο πωλητης ειναι ο Arthur4711 στο ebay.de.Απ'οτι καταλαβα δεν ασχολειται με ραδιοφωνα αλλα γενικα με παλια αντικειμενα, μαλλον καθαριζει σπιτια απο σαβουρα και τα πουλαει στο νετ.Πιστευω εαν ηταν ανθρωπος που ηξερε τι ειχε στα χερια το θα το αγοραζα κατα πολυ ακριβοτερα.

Γιωργο σε ευχαριστω για τις ευχες και τις συμβουλες.Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι λιγο να το κανω τελειως βιδες γιατι δεν ξερω κατα ποσο θα θυμαμαι να το ξαναδεσω οπως ηταν.Θα το προσπαθησω τραβωντας πολλες φωτογραφιες με την ψηφιακη και κρατωντας αρχειο ουτως ωστε να εχω οδηγο στη συναρμολογηση.Δεν βιαζομαι καθολου ειναι η αληθεια, η δουλεια θα γινει αψογη, και απο ενα ριμαδιασμενο κομματι ξυλο θα γινει κοσμημα για το σαλονι μου, εχει ολα τα φοντα.Το κουτι του ειναι ξυλο με καπλαμα(παφυλα) και δυστηχως το λουστρο του εχει σκασει σε πολλα σημεια.Ευτυχως ολες οι μπρουντζινες λεπτομεριες αφαιρουνται και θα γυαλιστουν και θα περαστουν με βερνικι για να μην θαμπωσουν.Το κουτι αφου παρω την γνωμη φιλου ξυλουργου θα το τριψω με ντουκοχαρτο και θα του το δωσω να το λουστραρει.Το ηχοπανο απο μπροστα ειναι σε ενα τελαρο μονο του και αφαιρειται μονοκοματο μαζι με το τελαρο.Σκεφτομαι να το καθαρισω με ατμοκαθαριστη γιατι δεν γνωριζω κατα ποσο μπορει να αντεξει τριψιμο και απορρυπαντικα.Οι λαμπες με την σειρα τους οσες μπορεσω να τις βρω θα τις αγορασω καινουριες.Εαν καταφερει ο φιλος ο badsak να διορθωσει το λυχνιομετρο του θα τις παω απο κει για μετρημα.Με δυσκολευει λιγο που τα νηματα για τις βελονες συντονισμου ειναι πολλα και θα με μπερδεψουν...Γιωργο υποστηριζεις οτι θα πρεπει να τα αλλαξω.Που θα βρω;Επισης ορισμενα ειναι μεταλλικα, σαν ψιλη ντιζα.Η αληθεια ειναι οτι φαινονται πολυ γερα παρα την ηλικια τους.Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι οι πληροφοριες που γραφει το σχεδιο ειναι στα γερμανικα....Βιασυνη δεν υπαρχει καθολου, ας μου παρει μηνες...Επειδη ειναι η πρωτη μου φορα και καταπως φαινεται δεν ειναι και οτι πιο απλο θα μπορουσα να πιασω στα χερια μου βοηθεια απο εμπειρα ατομα ειναι πολυτιμη...Σας ευχαριστω ολους.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Λοιπον παιδια μολις εβγαλα φωτο απο την κλιμακα που ειχε σπασει.Χωρις να θελω να το παινευτω, νομιζω οτι εκανα οτι ηταν ανθρωπινως δυνατον με τα μεσα που ειχα.Η κολληση εγινε με εποξικη κολλα δυο συστατικων.Δειτε τις φωτογραφιες.

Επισης θα ηθελα λιγο να μου εξηγησετε τι γινεται οσον αφορα τις μπαντες και τις ληψεις που εχει το ραδιοφωνο.
    Η πρωτη κλιμακα πιανει απο τα 150ΚHz εως τα 300KHz και ειναι αυτη που εχει και τις πολεις ονομαστικα.
    Η ακριβως επομενη ξεκινα απο τα 550KHz εως τα 1600KHz και εχει και αυτη πολεις.
    Η επομενη ειναι απο τα 6MHz εως τα 10.5ΜΗz και αντι για πολεις εχει καναλια πια.
    Η τελευταια ειναι απο τα 87MHz εως τα 108ΜΗz και ειναι τα FM που τα γνωριζω.
    Η αριστερη, ειναι παλι απο τα 550KHz εως τα 1600KHz.Δεν εχει καναλια η πολεις οπως φαινεται, μονο τις συχνοτητες.Εχει την σημειωση "Ortssender-Abstimmung".Για ποιο λογο να εχει 2 ιδιους δεκτες σε διαφορετικες βελονες/κλιμακες;
    Η δεξια κλιμακα δεν αναφερει συχνοτητες παρα μονο ειναι αριθμημενη απο το 1-10 και εχει την υποσημειωση "Peilantennen-Einstellung"
    Οι βελονες ειναι συνολικα τεσσερις.
    Καθε βοηθεια να καταλαβω το ολο συστημα θα εκτιμηθει.

Επισης, εαν λυσω τα νηματα απο τις τροχαλιες και τους μεταβλητους, πως θα μπορεσω να τους ρυθμισω στην σωστη θεση;Δηλαδη να σιγουρευτω οτι η ενδειξη ανταποκρινεται πραγματι στην συχνοτητα;
    Ευχαριστω.

Το avatar του χρήστη Xarry
    Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τελειο το κανες! Ας φαινεται και λιγο σπασιμο δεν πειραζει να φαινεται κιολας οτι περασε απ τα χερια μερακλη! Ερωτηση: εχει τζαμακι πανω απ το καφε που γραφει τις μπαντες και τα λοιπα η ενα υλικο ειναι;

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Σέρρες

Προεπιλογή

Ενα υλικο ειναι Χαρη, ασε με λαχταρισε αυτο.Πανω στο γυαλι ειναι περασμενη χρυση μπογια για τα γραμματα και τα σχεδια, απο πανω καπακι ειναι περασμενο ενα στρωμα καφε μπογιας για το φοντο και απο πανω ξανα ενα στρωμα χρυσης μπογιας για να μην ειναι περατο απο το φως της λαμπας για τις ενδειξεις.Δε ξερω αν ειναι απο τα χρονια η οχι, αλλα η μπογια ξυνοταν με το παραμικρο και αυτο ηταν επιπροσθετο προβλημα.Μου αρεσε η αποψη σου οτι θα φαινεται πιο παλαιμαχο ετσι!Τωρα το απογεματακι εκατσα λιγο και εβγαλα τα νηματα απο τις τροχαλιες αφου εβγαλα πρωτα αρκετες φωτο και μελετησα το σχεδιο που εχει για τις τροχαλιες...Προχωραμε καλα.Απο αυριο με βλεπω να αρχιζω τις ερωτησεις οσον αφορα τις αλλαγες που πρεπει να κανω στα υλικα.

Σελίδα 1 από 12 12311 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. βλαβη σε tv nordmende
    από gdimis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-11, 23:02
  2. NORDMENDE N2121CB
    από johnkou στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-11, 15:23
  3. βλάβη σε NORDMENDE 3604 σασί F14
    από chip στο forum Τηλεόραση