Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 43
    Το avatar του χρήστη power of sound
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Και δηλαδή φίλε Παναγιώτη τι κάνουμε τώρα? Πρέπει να πάρω νέο μετασχηματιστή? Και αν πόσο περίπου θα πάει? Αν δοκιμάσω να των βάλω στα 24V που βγάζει γύρο στα 8-9V και βάλω την μπαταρία πάνω λες να έχουμε Κανά απρόοπτο?

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Angry

μα ποσο εχει ενας καινουργιος φορτιστης ;

δεν νομιζω να αξιζει την επισκευη αυτος

Το avatar του χρήστη JimKarvo
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Offtopic: Σε γενικές γραμμές, αν βραχυκυλώσουμε για λίγο έναν μετασχηματιστή DC, και δούμε τα A που μπορεί να παράγει, κάνουμε κάποιο κακό?
    Για να μην γράφω σε κάθε post μου το ίδιο θέμα..
    Το σπίτι μου είναι οικολογικό! Δεν έχει ΔΕΗ.. Ρεύμα διαχέεται στα καλώδια του σπιτιού από ένα inverter
    [modified sinewave], το οποίο παίρνει ρεύμα από μια μπαταρία 12V 145Ah, η οποία φορτίζει από ένα ηλιακό πάνελ, φτιαγμένο με τα χεράκια μου, και ονομαστική ισχύ 140 w/p
    24/05: Τώρα πλέον δεν έχει καμία σκιά, έχει ανέβει σε μέρος που το βλέπει "μέρα-νύχτα" ο ήλιος!
    Και συν της άλλης, ξεπέρασα και την υψοφοβία μου!

Το avatar του χρήστη nupogodi
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ανατολικη Αττικη

Προεπιλογή

Φιλε παουερ οφ σαουντ αναρωτιεμαι μπορουσε πριν ο πατερας σου μπορουσε να φορτιζει μπαταριες αυτοκινητου που ειναι τουλαχιστο 50 αμερωρια(Ah)
    ενω ο δικος σου γραφει μεγιστα αμερωρια 20Αh.Η τιμη που βρισκεις με το πολυμετρο στο dc ειναι η λεγομενη μεση τιμη της ημιανορθομενης (με μια διοδο) τασης.Οταν μετρας με το πολυμετρο στο ac τοτε μετρας την λεγομενη ενεργο τιμη της ημιανορθωμενης τασης.Σε καθε περιπτωση η dc ταση που μετρας αυτη ειναι που φορτιζει την μπαταριαΤο οτι βρισκεις ac kai dc φενεται εκ πρωτης οψεως καλο κανε αν μπορεις το εξης:βαλε το ποετραλυμετρο στο ac και αναψε το φορτιστη.Μετρα στα δυο ακρα του διακοπτη για την επιλογη της τασης φορτισης στη θεση 12V με τον ενα ακροδεκτη του πολυμετρου στο μεσαιο καλωδιο του διακοπτη και το αλλο σε ενα απο τα καλωδια του διακοπτη και οταν δειξει ταση το πολυμετρο στειλε απαντηση.Στο λεω αυτο για να εχω μια εικονα για το τι βγαζει ο μετασχηματιστης στην εξοδο.Εγω την κανω τωρα περιμενε αυριο απαντηση

Το avatar του χρήστη Tolis-Sx
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αποστολος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη..ναι ρε στην Μακεδονια μενω...

Προεπιλογή

αυτος ο φορτιστης ειναι για να φορτιζει μπαταριες ηλεκτρικων παιδικων αμαξιων....ειμαι σιγουρος οτι τα εχει φτυσει το τυλιγμα.....καθοτι θα εχει βρασει ο Μ/Τ.κανα 25-30 ευρω τους εχει το πρακτικερ....και ειναι και κινεζικοι....αλλα μη νομιζεις οτι ειναι καλυτεροι....ειναι το ιδιο αχρηστοι με αυτον εδω....στην ανακυκλωση καΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.....

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Φίλε Νίκο μέτρησα όπως μου είπες τον διακόπτη αλλά και στην επιλογή 12 και στην επιλογή 24 έδειξε 0 το βολτόμετρο. Σου ανεβάζω και μια φωτο να δεις πως το σύνδεσα μήπως τυχών κατάλαβα λάθος.

Edit: φωτο.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    • Τύπος Αρχείου: jpg δ.JPG (43,6 KB, 52 εμφανίσεις)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ανατολικη Αττικη

Προεπιλογή

Σορρρυ αλλα σε πηρα στο λαιμο μου επρεπε μα μετρησεις με τον ενα ακροδεκτη του πολυμετρου στο πλην του φορτιστη και τον αλλο ακροδεκτη μια στο δεξι καλωδιο του διακοπτη εκει δηλαδη που ειναι η επαφη και μια στο αριστερο με βαση τις τιμες που μου δινεις πρεπει να βρεις 14,6Vac μεγιστο στο ενα καλωδιο του διακοπτη και 20,6 στην αλληγια τα 12 και 24 βολτ αντιστοιχα.Μια ερωτηση:μηπως κανεις μετρησεις φορτιζονας ματαρια και βγααζεις διαφορες τιμες?Εσυ παντως καντες χωρις μπαταρια.Απο οτι μου φαινεται παντως θα πρεπει να αφηνεις τις μπαταριες σου για πολλες ωρες να φορτιζονται ο πατερας μου εχει εναν παρομοιο αλλα με διπλη ανορθωση και τις αφηνουμε πανω απο 24 ωρες να φορτιζονται μονο τοτε φορτιζονται καλα στο λεω για να το ξερεις.Αν κανεις τις μετρησεις που σου ειπα και βρεις τις τιμες που σου ειπα τοτε ο φορτιστης θα πρεπει να δουλευει κανονικα.Σημειωση:σε μια πληρως φορτισμενη μπαταρια η ταση της ειναι 14,4V.Μια ακομα ερωτηση:
    Ποσες ωρες χρειαζοταν ο πατερας σου για να τις φορτισει?Στο ξαναλεω αυτο γιατι εμεις που εχουμε εναν παρομοιο και μαλιστα μεγαλυτερου ρευματος χρειαζομαστε τουλαχιστο 24 ωρες για το φορτισμα των μπαταριων.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ανατολικη Αττικη

Προεπιλογή

Επισης πρεπει να σου πω οτι εψαξα στο προσπεκτους του φορτιστη που εχουμε που ειναι παρομοιος με τον δικο σου και βρηκα οτι κανει για μπαταριες αυτοκινητων αλλα μην επιχειρησης να φορτισεις μικρη μπαταρια γιατι θα εχεις απροοπτα και επισης δεν κανει για μπαταριες φορτηγων.Επισης βρηκα καποιο προβλημα στις τιμες για ac που μετρας.Προς το παρον κανε τις μετρησεις που σου ειπα και νωρις το βραδυ πιστευω μα ειμαι ονλαιν για να μου πεις

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος SV2DXJ
    Περιοχή
    ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Προεπιλογή

Φίλε μου μήπως αν δοκιμάζεις να καθαρίσεις τα φύλλα του μετασχηματιστή εξωτερικά από την σκουριά με μια συρματοβουτσα η με σμυριδόχαρτο ανέβαζε λίγο τάση έστω και ένα βολτ θα κάνει την διαφορά λέω τώρα εγώ .
    Επίσης στην είσοδο (στο πρωτεύον) δες αν έχεις 220v μήπως είναι λιγότερα ?
    Αν και δεν αξίζει η κατασκευή αλά έτσι για να πούμε ότι βρήκαμε την βλάβη.

Τέλος το πολύμετρο σου είναι αξιόπιστο ?

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Φίλε Νίκο όχι η μετρήσεις είναι χωρίς μπαταρία. Η μετρήσεις που έβγαλα αυτή τη φορά είναι 8Vac στα 12V και 8Vac στα 24V. O πατέρας μου δεν το είχε χρησιμοποίηση και ποτέ γιατί δεν ασχολείστε με τέτοια κόλπα απλά τον είχε στο μαγαζί και τον πήρα εγώ. Εγώ δεν την αφήνω για πάνω από 4-5 ώρες γιατί όταν φεύγω από το σπίτι αναγκαστικά το σβήνω γιατί φοβάμαι μην γυρίσω και βρω το σπίτι φλαμπε. Αλλά και στην 4 ώρες που την φόρτιζα η τάση της μπαταρίας δεν ανέβηκε ούτε 1V. Μικρή μπαταρία όταν λες? Εννοείς τύπου ΑΑΑ η και παπιών που είναι 5 Α.

Φίλε jeronimo ο μ/τ στο πρωτεύων φέρνει 225V, τα εξωτερικά του φύλα εκ πρώτης όψεως δεν βλέπω να έχουν σκουριά. Πάντως και να έχουν δεν πιστεύω πως αξίζει να κάνω αυτή την διαδικασία, ένας καινούργιος όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω 20 – 30 ευρώ έχει. Τώρα το ψάχνω απλά μπας και είναι τίποτα εύκολο για να το φτιάξουμε. Το πολυμετρο το αγόρασα από ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά το είχα αγοράσει γύρο στα 25 ευρώ πριν 3 χρόνια.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας